måndag 10 februari 2014

Första avsnittet av podden "Helhetshälsa" med Fanny och mig

Efter mycket om och men är den här. Min och Fannys podcast. Än så länge är den i "uppstartningsfas" och inte ens uppe på iTunes ännu (då det tar någon vecka att få upp den där och vi ville inte vänta!) utan ni får snällt lyssna här på bloggen, eller hos Fanny såklart, den ligger där också. Att få dela lite tankar med er inte bara i text här på bloggen, utan även i tal såhär i en podcast tycker vi båda är fantastiskt kul! Denna gång pratar vi om varför vi bloggar, och ställer frågan vad är egentligen hälsa? Kort första avsnitt då vi lovade oss själva att hålla det hela runt 20 minuter – annars kan vi snacka på i all oändlighet.
Vi kommer framöver även bjuda in gäster och intervjua människor vi inspireras av eller som har kunskap inom ämnen vi vill ta upp. Hoppas ni gillar den och vi välkomnar feedback, tips på teman och ämnen att diskutera!

26 kommentarer:

 1. Åh vad roligt med en podd! Den ska jag definitivt lyssna på när jag har tid :)
  Jag tänkte bara höra med dig, har du något tips på bra mellis/frukost om man är fattig student och ändå vill äta hälsosamt? Jag har inga såna proteinpulver eller Stevia hemma. Har märkt på sistone när jag försöker äta mer hälsosamt att det blir VÄLDANS mycket mjölkprodukter för min del - keso, yoghurt, smooties.. Det är som att jag bytt ut mina kära rostmackor mot bara massa mejeri, vilket inte känns helt balanserat det heller ;) har du några tips? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Proteinpulver är faktiskt väldigt prisvärt när man tänker på hur mycket protein och antalet portioner du får för pengarna...betydligt billigare än keso/kesella.

   Annars är ägg en väldigt billig proteinkälla :)

   Radera
 2. Så roligt att första avsnittet nu är klart - som alltid lika klokt och insiktsfullt när ni två pratar/skriver. Ser fram emot fortsättningar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi ser också fram emot fler avsnitt, är så kul att nå ut genom tal och inte bara skrift :)

   Radera
 3. Det vore jätteroligt med en ''Cook-a-long'' eller vad man ska säga :)

  SvaraRadera
 4. Äntligen :) sitter och lyssnar med ett leende på läpparna hela tiden! Hörs att ni verkligen brinner för detta samt att ni har kul :) Bättre referensramar är svårt att hitta ser redan framemot nästa "podavsnitt" // L8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta!
   Vi båda gillar verkligen det vi gör, kul att det lyser igenom :)
   Kram

   Radera
 5. Så kul med pod! Din röst låter verkligen som du ser ut eller vad man ska säga haha...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet när man plötsligt får se en person som man bara hört prata på radio så tycker man inte att rösten passar med ansiktet? Så var det alltså INTE med dig :D
   Som någon annan skrev tycker jag också att ni hade behagliga radioröster! Ska li kul att lyssna på era poddar framöver.

   Radera
 6. Vad roligt! Ska bli så kul att höra era kommande program :)

  SvaraRadera
 7. Det här var verkligen roligt. Personligt och ni har båda två har väldigt lyssnar vänliga röster HAAHHA. ääh., ni förstår vad jag menar. Lycka till i fortsättningen, det här var verkligen en jätte kul idé , gillas starkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi försökte prata så långsamt som det gick, annars har vi båda en tendens att babbla för fort, ha ha!

   Radera
 8. Jag undrar om du har något grymt recept på en perfekt efterrätt till alla hjärtans dag? Gärna chokladig och svår att misslyckas med. För övrigt har du den bästa hälsobloggen, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar min sockerfria chokladfondant som finns på bloggen :)

   Radera
 9. Oj så bra, era ord åkte rakt in i min kropp. Då jag länge siktat efter den perfekta hälsosamma kroppen med träning och viktminskning har jag helt glömt bort insidan den psykiska hälsan. Något jag den senaste månaden har fått sota för och varit sjukskriven för. Att jobba med sig själv och hitta även de psykiska hälsan är fokus just nu. Att äta "nyttigt" och träna fanatiskt har gjort mig till en människa jag inte vill va, där min dag betäms över vad det står på vågen och ångesten kommer om jag inte tränat en dag.
  Detta ämnet är SÅÅÅÅ aktuellt just nu och TACK för att ni tar upp det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag uppskattar verkligen att du ger feedback på det här ämnet. Vi kommer prata om det mer då det är ganska vanligt och många har svårt att hitta den här eftersträvade "balansen".

   Radera
 10. Jag har börjat använda mig mycket av chiafrön, bl.a. till att göra chiapuddingar. Det är jag undrar är hur det fungerar med kalorierna i chiafrön? Dom har ju ett ganska högt energivärde men har för mig att jag läst någonstans att fröna går rakt igenom kroppen utan att kalorierna tas upp. Har du någon koll på vad som stämmer? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis som linfrön och psylliumfrön går den största delen av ciafröna genom kroppen. Viss näring tas upp men det är inte mycket kalorier.

   Radera
 11. Podda mer, när kommer nästa avsnitt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft lite problem att få till en dag när vi kan sätta oss ner och spela in men det kommer förhoppningsvis snart :)

   Radera
 12. This is an amazing post. Visit www.thecoursehero.com to get quality assignments from the best .

  SvaraRadera
 13. This is a very informative piece of work. Visit www.edussay.com for professional homework help.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...