torsdag 27 februari 2014

Single serving frozen strawberry cheesecake

Ibland har man bara sådana där kvällar när man är sugen på något, men man orkar inte ställa sig och baka något. Tänk vad underbart det kunde vara då om man hade något i frysen som stillade suget och som man kunde ta fram i "nödfall". Det hände mig igår...
Jag rotade igenom frysen och hittade de här! Jag gjorde dem faktiskt inför alla hjärtans dag, men jag och David gick ut och åt med vänner och vi kom hem så sent att det inte fanns tid att testa dem....och så glömde jag bort dem (hur nu det kunde hända?!).
Jag älskar min nyttiga proteincheesecake, men ibland är det bara så skönt att slippa använda ugnen och bara blanda ihop allt. Enkelt ska det vara!
Jag gjorde som sagt receptet några dagar innan alla hjärtans dag och jag har försvarat dem i en plastburk i frysen sedan dess. Jag lät dem stå framme i ca 15 minuter innan jag skulle testa dem och det var perfekt, cheesecaken blev alldeles krämig och botten lite seg och kladdig.
Ett perfekt avslut på en middag, som mellanmål eller bara som ett lyxigt kvällsmål, med endast 62 kalorier per cheesecake är det helt ok att ta en (eller ett par) till :)


Single serving frozen strawberry cheesecake
4 stycken

Botten:
1/2 msk kakao
2 msk mandelmjöl
2 tsk stevia sötströ eller motsvarande sötning
0,75-1 msk osötat äppelmos

Cheesecake:
100 g lättkesella
50 g Philadelphia extra light
1 msk stevia sötströ eller motsvarande sötning
1/2 tsk vaniljextrakt
50 g jordgubbar

1. Blanda ihop ingredienserna till botten. Tryck ner fördela blandningen på fyra och tryck ner varje del i botten av silikon-muffinsformar (eller liknande).
2. Mixa ihop kesella, Philadelphiaost, vanilextrakt och stevia med en stavmixer. Hacka jordgubbarna i mindre bitar och vänd försiktigt ner dem i kesellablandningen. Häll blandningen i formarna och ställ in i frysen i ca 30-45 minuter. Ta ut formarna ca 10-15 minuter innan du ska äta dem så att de tinar lite.
Näringsvärde per cheesecake:
62 kcal
3 g kolhydrater
6 g protein
3 g fett

31 kommentarer:

 1. Åhh, dessa måste jag bara prova! Ser verkligen smarriga ut! Fungerar det bra att använda vaniljpulver istället för vaniljextrakt, och köra utan äppelmos?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut!
   Du måste däremot ha i något "blött" i botten så att den håller ihop...

   Radera
 2. Åhh, dessa måste jag bara prova! Ser verkligen smarriga ut! Fungerar det bra att använda vaniljpulver istället för vaniljextrakt, och köra utan äppelmos?

  SvaraRadera
 3. Såg otroligt goda ut! Dessa läre jag testa :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag! Riktigt smaskiga godbitar :)

   Radera
 4. Din blogg har blivit som ett beroende för mig! Haha! Är helt besatt av att testa en massa recept! Har just kommit i min livs form efter min graviditet genom bra kost & träning. Kör på iso-konceptet men är sjukt less på kvarg & keso...så dina underbara recept räddar mig!!! Hittills är favoriten choklad & jordnötssmör-proteinmuffins!!! Chokladbollarna en stark 2:a & proteinbarerna med chokladsmak finns alltid i frysen & äts av varje dag :) igår testade jag vaniljmuffins med nötkrämfyllning, oxå mums! Så nu till min fråga: vilket recept tycker du jag ska baka till fredagsmyset? Vilket är ditt favvo av alla?! Borde kanske ha skrivit denna kommentar under förra inlägget om varför just JAG borde vinna produkterna?!! Tack igen för all inspiration & alla mumsiga recept! Styrkekramar Jenny!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, vad kul! :)
   Oj vad svårt! Jag gillar casein fudge rutorna med havssalt eller de senaste muffins receptet jag lade upp, strawberry almond crunch proteinmuffins :)

   Kram och ha en mysig fredagkväll!

   Radera
 5. OMG, ser farligt gott ut. Ibland undrar man om dina bakverk verkligen kan vara hälsosamma om man bara tittar på det, det ser krämigt ut - näst intill gräddigt. Du är så bra! Detta tänker jag äta som lördagsgodis ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, det gäller att ha en bra kamera :)

   Tack snälla!!
   Ha en trevlig helg!

   Radera
 6. Har du något tips på vad man kan använda för sötning istället för stevia strö. Stevia strö har jag testat flera gånger nu men varje gång blir båda jag och killen dålig i magen (gasig!) har haft stevia drops i gröten och då känner jag ingenting, kan man använda det istället när man bakar? och i sådana fall hur många droppar motsvarar sötningen i tex det här receptet? Mvh Emelie (e.osterberg87@gmail.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stevia dropparna går bra att använda, och det är bara att smaka av smeten så att den är så söt du vill ha den. Hur mycket du använder har ingen direkt betydelse för konsistensen utan det är enbart beroende på hur sött du vill ha dem :)

   Radera
 7. Vart hittar du Philadelphia 5 %? Vad är det för märke? Jag har hittils bara sett 12% här där jag bor. Dessa ser jättegoda, jag förstår att du blev glad av ett sådant "garderobsfynd". Jag tänkte också baka och lägga i frysen, perfekta att ha när suget sätter in:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den finns i vanliga livsmedelsbutiker, i alla fall här i Stockholm. Den har till och med 3% fett :)

   Radera
  2. Vad är det för märke? Jag har tittat på ICA, Willys och på Maxi men inte hittat någon. På LIdl sålde de en med smak av örter men jag tror inte att det gör sig ihop med kakaon;)

   Radera
  3. Det vanligaste märket, Kraft är det va? Den som heter Phialdelphia

   Radera
 8. Vilken trevlig och proffsig blogg!

  SvaraRadera
 9. Toppen att hitta dessa godbitar i frysen! De ser mycket goda ut, och perfekta att äta om man vill ha något som är mindre mastigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen, det var helt kanon i förrgår när sötsuget satte in :) De var riktigt fräscht med jordgubbar i, kan tänka mig att lime skulle vara gott i också!

   Radera
 10. De såg ju huuur goda ut som helst!! Åh, måste fixa till helgen :-)

  Tack för tipset och ha en trevlig helg med dig! Kram Sandra J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar dem :)

   Kram och detsamma!

   Radera
 11. Återigen: Du är helt makalös och Tack för att du delar med dig! Ännu ett recept till Måste-testa-listan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack :) Börjar nästan rodna ju ;)

   Radera
 12. Du är så himla duktig och inspirerande! Jag provar flera av dina recept, men faller på några då jag är nöt- och mandelallergisk. Finns det något jag kan byta ut mandelmjölet mot istället? Finns det något som man alltid kan ta istället, eller spelar det roll vilket recept det handlar om? Vore jättetacksam för svar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)
   I just detta recept kan du byta mandelmjölet mot havremjöl. I muffins och så blir det lite annorlunda konsistens om du byter ut mandelmjölet, lite kompaktare, men annars går det bra :)

   Radera
 13. har följt dig i över ett år men har aldrig vågat att testa något av dina recept. men igår så testade jag att göra dessa läckerheter. jäkar i min lilla låda så goda dem var. kommer helt klart att göras flera gånger. och från och med nu så kommer jag testa fler av dina recept.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillade dem! Bra att du vågade testa :)

   Radera
 14. Gjorde dessa under gårdagskvällen. Bytte ut äpplemoset mot banan och jordgubbarna mot blåbär och det blev så gott. Suget klarade inte av att vänta tills de var helt frysta utan första intogs efter 20 minuter och andra en kvart senare. Så himla goda. :) Och kan säga att jag är jätteglad att jag gjorde dubbel sats så att jag har för några kvällar till. Och hunden tyckte cheesecakesmeten var JÄTTEgod (det lilla han fick smaka efter att jag hade varit där med slickepotten).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, det där har hänt mig många gånger, att jag inte kunnat vänta tills de varit klara :)
   Mina hundar blir riktigt kassa i kistan av mjölkprodukter, om inte hade de också fått smaka ;)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...