onsdag 19 februari 2014

Strawberry almond crunch proteinmuffins

Det här fantastiska vädret vi har haft får mig att drömma om och se fram emot sommaren! Jag och David har redan börjat smida lite planer inför semestern och jag hoppas att det blir som vi vill.
Vi har också precis bokat biljetter till London i maj då vi ska gå på ett två-dagars seminarium med Layne Norton och Ben Coomber, två riktigt duktiga tränare, idrottsnutritionister och coacher. Det är alltid kul att lära sig mer och inspireras av andras kunskap. Jag och David firar också vår 5-års förlovningsdag den 1:a maj så vi tänkte fira lite samtidigt :)

Men än är vi inte där och det är en massa roliga saker som händer innan dess. Redan om 6 veckor åker jag och David ner till Alingsås för att coacha Li Videll från teamet som ska tävla i Bodyfitness på Battle of Scandinavia. I slutet av maj kommer Nathalie Linhem och Inger-Lise Busengdal tävla i Bikini Fitness på BMR Grand Prix i Globen så dieterna är påbörjade för länge sen. Ska bli riktigt kul!
Jag har inte bakat lika mycket som jag brukar på sistone, men dagens vårkänslor resulterade i dessa kanongoda muffins.
Det höll knappt på att bli några muffins, jag provsmakade lite väl mycket på smeten...men den var så god!! Muffinsen blev otroligt saftiga med härliga jordgubbsbitar och "crunch" från mandlarna. David fick provsmaka och bad till och med att få en till, det brukar aldrig hända!! De smakar verkligen sommar :)

Strawberry almond crunch protein muffins
6 muffins

1,25 dl (44g) havregryn
1,25 dl (60g) mandelmjöl
1 skopa (20g) whey complete vanilj
1 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
2 msk stevia sötströ
1 tsk vaniljarom
2 tsk honung
2 ägg
0,75 dl (75g) osötat äppelmos
0,5 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
50 g jordgubbar i bitar
20 g hackade mandlar

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser, utom jordgubbarna och mandeln, med en stavmixer eller i en matberedare. Vänd försiktigt ner jordgubbarna och hälften av mandlarna i smeten. Häll smeten i muffinsformar (helst silikonformar) och grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter.
3. Ta ut och låt svalna.
Näringsvärde per muffin:
148 kcal
9,5 g kolhydrater
6 g protein
9,5 g fett 

18 kommentarer:

  1. Ojojoj... Det där ser inte lite gott ut! Måste nog baka lite mer ikväll... Undrar sa flundran om havremjöl går att byta mot bovetemjöl och no-egg kan ersätta ägg... Och rivet äpple istället för äppelmos (som jag inte har), och risprotein istället för vassle... Hmmmm... Låter som någonting helt annat än det du åstadkom, kanske skulle testa...
    Kramis och jag ser fram emot att få läsa mer om hur det går med coachningen av ert team:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blir ju ett helt annat recept, men man måste ju experimentera lite för att komma fram till vad som blir bra :)

      Kram

      Radera
  2. Nu har jag snart bakat alla dina muffins o fy faan va goda alla är. Den ena bättre än den andra!! Tack!! Räddar verkligen mina kvällar när jag alltid är sugen på ngt gott. Hur ofta kan man egentligen äta dom utan att det blir "för mkt"? För nu är det varje dag:) ps! Äppelmuffinsen är bäst hittills! Mmmmm!
    /linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan äta dem varje dag om man vill det :) Det är ingen skillnad på att äta dem eller en skål med gröt och en proteinshake till :)

      Radera
  3. Ser så gott ut, jag älskar jordgubbar i bakverk! Det blir extra saftigt och gott :) Jag har också börjat planera sommaren, och jag längtar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här!! Jag testade att ha jordgubbar i gröten häromdagen, det är verkligen supergott med varma jordgubbar :)

      Radera
  4. Kan man använda frysta jordgubbar? :)

    SvaraRadera
  5. hej när man ska väga mat tex kött/pasta/ris osv, ska man väga dom innan man lagar dom eller efter för att få rätt kalorimängd?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oftast är det lättast att väga innan (rå mängd) för att få rätt kalorimängd

      Radera
  6. Hej! Jag undrar en sak. Jag har länge funderat på att börja tävla inom fitness. Men jag vet också att mensen kan försvinna under diet. Vad tänker du om detta? Är det farligt för personen i fråga? Har du varit med om det? Skulle inte du kunna skriva ett inlägg om detta? :) Tack för en fantastisk blogg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ja det är väldigt vanligt att man tappar mensen under en tävlingsdiet eller om man tränar extremt mycket (tex elitidrottare) eftersom det är kroppens sätt att säga att man inte skulle klara av att bli gravid under de förhållandena. Under diet vill man ju tappa underhudsfett och det behövs om man ska ha barn. Kroppen stänger helt enkelt av de funktioner som inte är nödvändiga och som kostar energi.
      Om det bara handlar om en till ett par månader är det ingen fara, jag har pratat med flera gynekologer. Börjar man trappa upp maten och dra ner på träningsdosen så kommer den tillbaka igen, skulle man däremot fortsätta hålla nere kalorierna så att mensen inte kommer tillbaka, riskerar man bla benskörhet och svårigheter att få barn i framtiden. Så det är viktigt att man håller koll och kanske till och med har kontakt med en gynekolog om man är orolig.

      Radera
    2. tack så jättemycket för fint svar :)

      Radera
  7. Wow vilka goda muffins! ! Vi har bakat flera av dina recept, vilka alla varit bra, men dessa var super!! Tom barnen har smaskat i sig två var på nolltid. Modifierade receptet lite för använder naturellt proteinpulver och skippade stevia och den hackade mandeln. Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En annan favorit är din pizzabotten med kikärtsmjöl! Så gott och bra att kunna laga pizza som barnen ibland vill ha, men jag gör med denna botten till mig.

      Radera
  8. Hej! Går det att byta ut proteinpulvret i detta recept till något annat, t.ex. mandelmjöl eller liknande? Jag kan inte äta proteinpulver då jag får så hemska akneutslag i ansiktet, men dessa muffins ser ju så goda ut så jag skulle vilja baka dem:D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Jag har inte testat själv, men många säger att det brukar funka att byta proteinpulver mot mandelmjöl eller havremjöl (eller en blandning av de båda)....

      Radera
  9. Oh vad gott de lät, detta måste jag genast testa! :) låter ju som sagt inte helt fel :)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...