lördag 15 september 2012

Low carb proteincrêpes fyllda med persika & grekisk yoghurt


God morgon! Idag är det exakt 3 veckor kvar till SM i BodyFitness. Det börjar bli riktigt tufft med mycket cardio och lite mat men det är bara att bita ihop, fokusera och ha målet i sikte :-) Kroppen börjar bli riktigt sliten och jag längtar efter att få äta lite annat än de vanliga gröna grönsakerna och kycklingen till middag. Till frukost däremot blev det lite lyx: low carb proteincrêpes fyllda med persika och grekisk yoghurt! Mums!
Självklart kan du själv variera fyllningen med det du har hemma: bär, frukt, keso osv. Även crêpsen går att variera med olika smaker: kakao, kanel, apelsinskal osv. Använder du bär istället för persika blir kolhydratsinnehållet lite lägre. Du kan även välja att (som jag) strö över lite nötter eller kokos för att få upp fetthalten lite. Det ger också lite krispighet och tuggmotstånd som kan behövas i och med att fyllningen är så krämig.
 Low carb proteincrêpes
fyllda med persika & grekisk yoghurt
1 port, 2 stora eller 3 små crêpes

Crêpes:
4 små eller 3 stora äggvitor
1 skopa (ca 20g) whey proteinpulver vanilj
1/2 krm vaniljpulver
1 tsk stevia strö
en skvätt vatten eller mjölk

Fyllning:
1 liten persika
125g Fage Total 0% grekisk yoghurt (kesella går också bra)
1 msk whey proteinpulver vanilj (mest för smakens skull, kan uteslutas)
1/2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver

Toppat med lite hackad mandel, kokosflarn och 1 färskt fikon

1. Blanda ingredienserna till crêpsen med en stavmixer, se till att det inte blir några klumpar. Häll halva smeten i en medelvarm stekpanna i lite kokosolja, se till att smeten sprids ut tunnt i stekpannan och stek ca 2 minuter per sida. Gör likadant med andra halvan av smeten.
2. Blanda grekisk yoghurt, proteinpulver, vaniljpulver och stevia strö i en skål. Skär persikan i bitar, blanda med yoghurten och fyll sedan crêpsen med röran. Rulla ihop, toppa med valfria tillbehör och servera!
Näringsvärde per portion (utan topping):
278 kcal
46g protein
20g kolhydrater
1g fett




9 kommentarer:

  1. Vart hittar du fage total0% ?? Jag har letat länge överallt efter det och det finns inte på en enda mataffär i hela Linköping. :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag har hittat den lite överallt i vanliga livsmedelsbutiker, framförallt Ica, och då är det Stockholm jag letat. Men jag måste erkänna att jag tycker den smakar precis likadant som Arlas kesella.

      Radera
  2. Hej!
    Visst menar du 278 kcal med fyllningen också, men inte med toppingen? :)
    Älskar dina recept, så goda!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt :)
      Tack så mycket, jättekul att du gillar recepten!!

      Radera
  3. Underbart att det finns nån som du!!! 😀 Jag är gluten o mjölkprotein allergiker och tränar mycket! Använder sojaprotein som tillskott. Är det något speciellt jag ska tänka på när jag bakar med det? Min fundering är om man kan byta ut glutenfritt mjöl rakt av till sojaprotein? Vill dra ner på kolhydraterna så mycket som möjligt och öka protein intaget för att se lite mer resultat i träningen.

    Mvh,
    Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket :)
      Jag har själv inte bakat så mycket med soja protein så jag vet inte exakt hur det funkar när man bakar med det men jag är ganska säker på att du kan byta ut sojaprotein mot vassle i mina recept. Du kan nog inte byta ut allt mjöl mot sojamjöl, men en del (ca 1/3) mot proteinpulver brukar gå bra. Man får prova sig fram lite :)

      Radera
  4. Hej och Tack!

    Jag testade detta men använde istället choklad Whey och gjorde en röra på jordgubbar, kvarg och lite stevia till och det var en helt underbar start på dagen!

    Gillar verkligen din sida, har dels problem med att jag är väldigt känslig mot gluten och har i tillägg varit på deff nu i snart 5 veckor och då är det skönt att kunna variera kosten lite utan att behöva räkna om hela dagens upplägg.

    Har en fråga, i vilken butik köper du pumpapuré?

    Mvh,
    Anny
    Har letat efter enkla glutenfria recept som både ser aptitliga ur och smakar gott. Kommer garanterat fortsätta att inspireras och använda dina recept efter att jag har nått mitt fettprocent mål!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad roligt att höra och det där lät jättegott :)

      Jag har tidigare köpt pumpapuré på Coop i Lidingö centrum men de har slutat med den så nu köper jag den på www.usagodis.se :) Du kan också göra egen genom att koka/ugnsbaka pumpa (butternut squash) och sedan puréa den. :)

      Radera
  5. Tack så mycket!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...