måndag 15 juli 2013

"Banana nut pannkakor med kanel & latte frosting", och löpintervaller

Det har blivit lite oreda med pannkakssöndagarna senaste tiden, men det blir lätt så när man har semester och dagarna liksom går ihop.
Nu har jag haft semester i 1 vecka och New York-resan börjar närma sig med stormsteg. Vi åker om 1,5 vecka och kommer vara borta i 14 dagar. Massor av tid till träning, shopping, utflykter och restaurangbesök. Jag kommer försöka blogga så mycket jag hinner med och ge er rekommendationer på bra gym, matställen och roliga marknader och livsmedelsbutiker. Och skulle jag inte blogga så mycket när jag är där så har jag desto mer att skriva om när jag kommer hem :)

Träningen är en stor del av mitt liv och jag skulle aldrig kunna tänka mig en semester utan någon form av träning. Jag menar, det är ju då man verkligen har tid för att träna! Igår var inget undantag utan det stod intervaller på schemat. Det bästa med intervaller är att de kan göras i stort sett vart som helst och i och med att det var lite mulet ute igår blev det intervaller inomhus på löparbanan på Bosön (inlägget om förslag på HIIT-upplägg är förövrigt på G).
Innan passet laddade jag upp med en jordgubbskesella (lättkesella mixat med frysta jordgubbar och en nypa vaniljpulver) varvat med quinoapuffar, Ezekiel-granola (köp på Iherb, använd min kod TMC520 för rabatt), vattenmelon och toppat med mandlar och rostade kokosflingor. Riktigt somrigt och mumsigt (och lite lyxigare när det serveras i en fin glasburk)...
Upplägget på intervallerna var ganska enkla men hu så jobbiga:
15 min dynamisk uppvärmning (Googla det), sedan..
200 m sprint (så fort det går!)
100 m gång
100 m jogg
Upprepa 10 ggr

Efter 5 stycken var jag riktigt trött i benen och bad David filma för att kolla min teknik. Det som kändes som spänstiga, lätta steg såg mer ut som tunga ben som knappt lyfte från marken och som gick i slow motion. Det är en sak som är säkert i alla fall, jag är ingen sprinter, ha ha! Men det är en väldigt rolig och effektiv träningsform.
Måste ju som sagt bjuda på ett pannkaksrecept nu när det varit så dåligt med det på senaste tiden. Detta lade jag upp på Instagram för ett litet tag sedan men för er som har svårt med engelska ord och för er som inte har Instagram, lägger jag upp det här också...det är liksom för gott för att missa ;)

I detta recept hackade jag ner lite Questbar bitar och det gör verkligen susen! De smälter lite i stekpannan och ger pannkakorna både smak och härlig konsistens. Har du inte Questbars går det självklart att bara hoppa över dem i receptet, men kanske ha i något annat som valnötter, bananbitar, rostade kokosflarn eller liknande.
Banana nut pannkakor med kanel & latte frosting
1 port

1,5 dl (50 g) havregryn
1 liten mogen banan (75g)
2 äggvitor
0,5 dl mandelmjölk (eller vanlig mjölk)
1 tsk bakpulver
1/2 Banana nut muffin Questbar, hackad i bitar (det går att hoppa över om du inte har Questbars)
Valfritt: 2 tsk stevia strö

1. Blanda ihop alla ingredienser, utom Questbaren, med en stavmixer. Tillsätt Questbars-bitarna. Hetta upp en panna med lite kokosolja och stek sedan pannkakorna på medelhög värme, ca 1 minut per sida.

Till frostingen mixade jag ihop (med en stavmixer):
100 g minikeso
1 tsk kanel
2 tsk kallt kaffe
1/2 tsk vaniljarom
2 tsk stevia strö

Toppa med lite sockerfri pannkakssirap eller honung.
Näringsvärde för bara pannkakorna:
367 kcal
24 g protein
56 g kolhydrater
7 g fett
Med frosting:
437 kcal
34 g protein
58 g kolhydrater
9 g fett


14 kommentarer:

 1. Bra upplägg där. Var på Bosön och gjorde konditionstester för någon vecka sedan =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Jag har faktiskt aldrig gjort deras tester, måste göra det någon dag!

   Radera
  2. Sv. Ja gör det, enkelt och kul att se var man ligger :)

   Radera
 2. Gjorde dina pannkakor idag och tyckte det var gott. Använder du vanlig havregryn eller fiber?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag använder alltid vanliga havregryn.

   Radera
  2. gjorde dina peach melba pannkakor idag. Goda också! Har även beställt proteinpulver från proteinbutiken och även några questbars. Nu ska jag se om det blir nån skillnad när jag bakar och lagar:-)

   Tack!

   Radera
  3. Det tror jag nog, Proteinbutikens pulver är grymma att baka med :)

   Radera
 3. Härligt med semester! Själv börjar jag officiellt idag, men redan i helgen infann sig det erforderliga semesterlugnet. Efter en fin helg på Västkusten laddar jag nu om för två veckor på Rivieran. Bloggen och bloggandet kommer, precis som du skriver, lite i andra hand, men så får det också lov att vara under denna tid på året. Tror att allas vår nätaktivitet stannat av lite. Desto flitigare verkar folk vara på instagram :)
  Önskar er en riktigt fin resa när det beger sig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt det låter!
   Håller med, Instagram växer så det knakar...det är ju så lätt att hålla kontakt med alla vänner på det sättet.

   Önskar dig en fantastisk semester på Rivieran.
   Kram

   Radera
 4. Hej!
  Jag kommenterade ett inlägg tidigare där jag även hade en fråga, det var inlägget "svar på några kommentarer och tips på lunch". Jag fick inget svar men provar här igen och hoppas att du kanske vet :)

  "Bra skrivet och svarat. Jag tycker att det är inspirerande att läsa din blogg och hitta dina recept att bland annat varva mina kvällsmål med som annars består av kvarg och müsli (inte fullt så glamoröst men vill man vara fin så får man lida pin) precis som kommentarer ovan så anser jag att om man vill äta "vanliga" produkter med sockerinnehållande recept så är det ju inga problem att hitta det varken i butik eller på andra internetsidor. Jag anser att dessa människor inte kan acceptera att alla fortfarande är fast i sockrets värld och att man faktiskt inte alls behöver det om man vänjer sig av med det. såg nu att du är känslig mot gluten, är det något du blivit på senare år? Beroende på din kosthållning? Jag har under hela våren skippat alla raffinerade produkter samt gluteninnehåll i mina måltider förutom egenbakat surdegsbröd på morgonen. När jag väl äter sådant som pasta och vitt bröd, händer ibland på helgen när jag äter lite "friare", så får jag otroligt ont i min mage. Värst var häromdagen. Befinner mig för tillfället utomlands och före avresedagen åts en pizza och sen kom den berömda flygplansmaten.. Fick ballongmage och ett otroligt magknip, har aldrig haft så ont i magen förut. Kan man göra sig själv glutenkänslig? Tack på förhand!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ledsen att jag inte svarat, ibland försvinner kommentarerna i min inbox :(

   Jag har alltid haft problem med min mage, men sedan jag tog bort produkter med gluten ur kosten har det blivit i stort sett helt bra.
   Du kan inte direkt äta dig till en intolerans, men är du känslig så skapar det en irritation i tarmen som kan göra att du blir känslig mot annat också. Ofta är man så van att ha ont i magen att man inte vet hur det känns när det ska kännas bra.
   Tar du sedan bort gluten, läker inflammationen/irritationen och det blir bättre. Skulle du sedan råka få i dig gluten kan man få en ganska kraftig reaktion och man märker hur dåligt man mår när man väl äter gluten.
   Det är troligt den du upplevde då du fick så ont....

   Radera
 5. Hej! Tänkte pröva dina muggkakor till frukost, men jag är på en detox just nu och vill helst undvika mejeriprodukter. Går det bra att utesluta Kesellan? Det är ju sån liten mängd menar jag! :)
  MVH Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. I många av dem är det ingen kesella (har många fler recept på Instagram) så det går att skippa kesellan...de blir en aning torrare kanske, men det funkar nog absolut ändå :)

   Radera
  2. Ok, toppen! Tack för svaret! :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...