söndag 28 juli 2013

Hälsningar från New York

Hej på er!
Behöver jag säga att vi har det riktigt riktigt bra här? Nej trodde inte det :) Trots att vi bara varit här i tre dagar har vi hunnit med otroligt mycket och jag känner verkligen att jag har saknat stan och mina vänner här.

Vi landade i New York i onsdags efter en behaglig flygresa. Vi hade beställt specialmat (tips till er som inte gillar den vanliga flygplansmaten: det går att beställa glutenfritt, diabeteskost osv som ofta är betydligt "renare" än den man normalt sett får) och jag hade även med mig lite proteinmuffins och Questbars som jag åt. De visade en massa bra filmer så resan gick superfort.
Väl framme åkte vi till min vän Inga-Lenas lägenhet som vi ska bo i under dessa två veckor, vi ska nämligen vara kattvakter medan hon åker till Sverige. Vi kollade på sista halvleken av svenska damlagets fotbollsmatch innan vi gick ut och åt. Jag som inte brukar titta på damfotboll satt helt klistrad framför tv:n. Riktigt bra match!
Det är verkligen enkelt att äta bra här, allt går att fixa och inget är för krångligt. Jag åt en bit lax med ångkokta grönsaker och bakad potatis och det var inga problem att få sås och sånt vid sidan om.
Efter maten gick vi till Vitamin Shoppe, en jättebra kosttillskottsbutik, och köpte proteinpulver, omega-3, BCAA och lite annat som vi behöver under tiden här.
Vi fixade även gymkort på NYSC där vi kommer träna för det mesta, men vi ska gå på lite "studiebesök" på andra gym här på Manhattan också.

Vi var självklart tvungna att handla lite mat också och vi gick till en av mina favoritbutiker "Fairways" som öppnat en ny butik på 86:e gatan och 2:a avenyn. Alltså...det kändes som jag var i himmelriket! Jag fullkomligt ÄLSKAR att gå i livsmedelsbutiker och strosa runt och titta på alla roliga produkter och livsmedel som finns. Tänk om hälften av dessa produkter skulle finnas i Sverige. Macadamiasmör, Chobani (grekisk yoghurt), Silk mandelmjölk (såååå god!), low carb wraps, smak-essenser, quinoa-pasta....you name it!
Kom hem med betydligt mer än vad jag skulle, men men...
Med alla roliga ingredienser så har jag självklart testat att baka lite och gjort pannkakor ;)
Vi har också hunnit shoppa en hel del och i morse invigde jag mina nya Nike-skor på en härlig promenad i Central Park.
Den obligatoriska is-kaffen från Starbucks svalkade på vägen hem...
Igår var vi nere vid Union Square och strosade runt. Lunchen åt vi på min andra favoritbutik "Whole Foods" där de har en helt fantastisk salladsbar där man plockar det man vill ha och sedan betalar per hekto. Riktigt fräscht och gott! Vi har säkert promenerat i 6-7 timmar per dag så jag är konstant hungrig, ha ha!
Igår kväll var vi på middag med min gamla klasskompis Christina och en vän till henne. Vi åt en riktigt god (och mättande!) sushi på ett ställe som heter "Ooki" och ligger på 89:e gatan och 3:e avenyn.
Sedan gick vi hem till Christina, tog en drink och pratade gamla minnen. Både Christina och hennes vän jobbar på gymmet "Equinox" så imorgon ska vi dit och provträna. Christina är pilates lärare så jag tänkte även ta en av hennes klasser nästa vecka.

Idag har vi promenerat runt i Central Park och Riverside Park och mina fötter är helt slut! Det behövs verkligen ingen cardio utöver promenaderna kan jag lova!
Vi ska strax iväg på middag så det är dags att runda av. Är det några speciella tips ni skulle vilja ha så är det bara att säga till :)17 kommentarer:

 1. Men gud så härligt det låter!! Jag måste verkligen ta mig till New York nästa år. Ska till Miami i januari men till hösten kanske:) Njut av semestern:)
  Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Tycker absolut du ska åka hit, helt underbar stad med massa träningsinspiration! Men Miami är lika bra det ;)

   Radera
 2. Mina fråga är hur du fick med dig egen mat in på planet? :D Man brukar ju inte få ta det förbi säkerhetskontrollen? :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. fast föda funkar fint! Jag har tagit med mig allt från bröd till sallader till bars till frukt till choklad till... ja, det mesta funkar, så länge det inte är vätska (typ drick-yoghurt kan nog vara svårt)
   så packa matlådan helt lugn :) går finfint!

   Radera
  2. På Fritidsresor (som jag ska resa med i nov) står det "Observera att egen mat och dryck får inte tas med på flyget, av hänsyn till såväl övriga medpassagerare som allergiker och städpersonal.", och jag har alltid trott att man inte får ta med något alls förbi säkerhetskontrollen, haha... Stod och förklarade att risifruttin jag hade med mig var till min dotter som var liten sist, det hade jag inte behövt göra alltså, haha....

   Radera
  3. Precis, fast föda funkar jättebra, det är bara flytande man inte får ta med. Man kanske ska vara försiktig med att ta med saker som innehåller nötter eftersom nötallergiker kan få enormt svåra reaktioner (de brukar dock säga till om det finns nötallergiker på planet) men annars är det fritt fram. Jag har alltid med mig mat. Jag har sett många (jag har också gjort det) som köper med sig sallader och äter på planet :)

   Radera
 3. hahahha alltså jag dör. AVISDÖDEN. Själv klev jag upp 6 och började jobba med frusna peanutbuttercups och sådant... ;) bara lite kvar nu, sedan dags för första avstämningen och genomgången, så ser fram emot ett kaffebesök av fin-Sanna typ dagen efter landning i sverige ;) hehe. KRAMAR I MASSOR OCH NJUT LITE ÅT MIG OCKSÅ.... ok?! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jag tänkte på dig när jag var på Whole Foods. Skulle vi har varit här tillsammans hade vi gått i butiker 24/7!!! Det hade varit såååå roligt!

   Ser fram emot att se dig snart fina!

   Radera
 4. massa gottiga resturanger, tipsa om de :) och om de finns nå desserter som är nyttiga någonstans! hoppas du har det bra, njut av tiden puss o kramar

  SvaraRadera
 5. Low carb-wraps (carbzone) finns på maxi, åtminstone där jag bor. Supergoda och mycket saftigare än vanliga!

  En fråga jag gärna får svar på: om två veckor åker jag också till NY (yeeey!) Och anar att man kommer gå och gå hela dagarna. Bör man gå runt i sköna joggingskor eller funkar det med vanliga sneakers?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gick i sneakers första dagen och hade ganska ont i fötterna. Tog ett par joggingskor igår och det kändes bättre...men det kan ju har varit att fötterna vant sig vid allt promenerande också ;)

   Radera
 6. Vad härligt ni verkar ha det! New York verkar fantastiskt och jag blir verkligen såå sugen på att fara dit nu :) Ha en fortsatt bra resa!

  SvaraRadera
 7. Nu måste jag fråga dig, vi ska åka till USA i november, först åka highway 1 sen flyga till NY för fyra nätter innan vi åker hem.
  Kan du rekommendera någon bra stadsdel vi ska bo i?! (Rena djungeln ju)
  Prisskillnaden på hostel och hotell är ju ganska stor, men hur mycket nyttjar man egentligen sitt boende när man som vi åker för att se saker...?
  Detta är ju våran semester sp man vill ju inte bo på skit, men det finns ju rätt många lappar att spara om man gör smarta val..

  Hoppas ni hade en bra resa, det hoppas jag vi får, är dock jättenojig- haha ;)
  Kram Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tja, det bästa (om ni har råd) är att bo på Manhattan. Visst är man ute och går mycket men det kan vara jobbigt att behöva åka långt för att komma in eller hem från Manhattan.
   Williamsburg är fint, Brooklyn heights är också lugnt. Men om ni ska bo på manhattan så brukar det vara lite billigare om ni är högre upp.

   Vilka delar tittar ni på?

   Radera
  2. Tack för svaret ! Det blir Manhattan :) 5 minuter promenad från central park :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...