torsdag 25 juli 2013

Klient före & efter: Kajsa

Jag fullkomligt älskar före & efter-bilder och jag ryser (jag får bokstavligen gåshud på armarna) när jag hör folk berätta om hur de kunnat sluta med blodtrycksmedicin eller blivit av med sina magproblem på grund av att de bestämt sig för att leva hälsosammare och lagt om sin kost. För kosten har verkligen enormt stor påverkan på vårt välmående, mer än de flesta tror.
Det är otroligt givande att kunna jobba med det man älskar och att få vara del av när en människa förändrar sitt liv är helt ovärderligt. Jag sitter ofta framför datorn och ler när jag läser mail från online-kunder som skriver att de mår så mycket bättre eller att de inte vägt så här lite på 10 år. Det är verkligen sjukt hur mycket man kan förändra bara man bestämmer sig.

Jag blev kontaktad av Kajsa för snart 8 månader sedan. Hon hade inte mycket träningserfarenhet mer än att springa och när hon berättade för mig hur hon åt tänkte jag för mig själv: herregud! Hon hade enorma problem med sin mage och hade uteslutit i stort sett allt (utom fett) i kosten men Kajsa hade bestämt sig, hon ville må bättre och komma i form. Jag var väl lite osäker på om hon verkligen skulle lyssna på det jag sa och göra det jag sade åt henne att göra, men jag hoppades att hon skulle det.
Vi började med att under 12 veckor försöka vänja hennes kropp vid mer och hälsosammare mat och jag lade upp ett träningsprogram till henne med både styrketräning och kondition. När man lägger om kosten tar det ofta ett litet tag innan kroppen anpassar sig och det kan till och med bli så att man går upp något kilo i början, vilket var exakt det som hände. Det skulle kunna göra vem som helst avskräckt men Kajsa litade på mig och vi körde på. Efter 9 veckor hade hon kommit in i träningen och riktigt bra och vi började prata om att göra en formtoppning. Efter de första 12 veckorna, som egentligen handlade om att bygga muskler och äta bra mat, körde vi en ny 12-veckors period med mer fokus på förbränning och jag är faktiskt förvånad över vilket fantastiskt resultat Kajsa fått. Hon har gjort exakt som jag har sagt, hon har litat på mig hela vägen och jag är så imponerad av henne. Vi har alltså jobbat ihop i 24 veckor och om jag ska vara ärlig så är det inte superstora förändringar vi har gjort i kost och träning de sista 12 veckorna utan resultaten har kommit sakta men säkert ändå. Det är ofta en stor orsak till varför många inte lyckas, att man vill ha resultat för snabbt och ger upp om inget händer på en vecka. Hade Kajsa gett upp efter de första veckorna då vågen pekade uppåt, hade hon inte varit där hon är idag, det kan jag lova!
Jag är riktigt stolt över Kajsa och ser fram emot att hjälpa henne mot nya mål (det har pratats lite om att tävla i Bikini Fitness så vi får se vad framtiden har att erbjuda).....
Kajsa före och efter
Här kommer Kajsas berättelse:

"När jag bestämde mig för att börja träna för snart sju månader sedan kontaktade jag en coach som jag hittade när jag sökte efter recept på google! Hittade en helt underbar tjej som var utbildad kostrådgivare, pt och som hade tävlat i Body Fitness i sju år (!) som bakade med proteinpulver istället för med mjöl/socker! Jag som hade kört lchf i två år tyckte hennes blogg var rena drömmen! Hon kändes väldigt trovärdig och genuin och jag bestämde mig för att maila henne direkt!

Sedan dess har Sanna hjälp mig med online-coaching, gjort träningsschema och kostscheman, och behöver jag säga mer än att jag är supernöjd?!

I november 2012 när jag och Sanna träffades för första gången hade jag haft ett riktigt jobbigt år bakom mig. Det hade konstaterats sedan tidigare att jag hade IBS, men symptomen hade blivit allt värre och det slutade med att jag gjorde Allt för att hitta vad som funkade för just min kropp. Jag mixade väldigt mycket med maten, testade olika typer av fast-metoder, high fat/ high protein/fakir. Jag åt low carb och i ca ett halvår åt jag bara ca 5g kh/dagen. Jag var helt knäckt över att min kropp ”reagerade” på allt, och tillslut åt jag bara en stadig frukost om dagen.

Tillslut konstaterade ett läkar-team på Karolinska att jag hade födoämnesallergi mot en rad olika saker, samt att jag reagerade på andra födoämnen som var kopplade till min pollenallergi (ungefär 43 olika sorters grönsaker, frukter, bär och nötter). Det ska tilläggas att jag under de tre senaste åren hade arbetat som bagare/kock, vilket jag älskade. Så att jag har orkat arbeta (stressa) i snitt 10 h/dagen, 7 dagar i veckan i tre år, utan att veta om att jag var allergisk mot bl.a. vetemjöl förklarade de dagliga kollapserna de sista året. Min kropp hade gett upp!Ett tag bodde jag nästan på Karolinska kändes det som och det togs blodprover hit och dit för att reda ut varför min mage reagerade som den gjorde. Det flögs till och med in en specialist från Göteborg som det skulle hållas en läkemedelskonferens med och reda ut ”mitt fall”.Ingen kunde riktigt svara på vad det var för fel på mig – samtidigt som jag själv förgäves försökte hitta mitt sätt att äta och må bra på. Jag ville inte proppa i mig en massa mediciner och leva på mindre än 800 kcal om dagen för att ”fungera”.

Till slut gav jag Karolinska fingret och bestämde mig för att ta hjälp av någon professionell, och där i ljuset hittade jag Sanna!Ni kan tro att det var Oerhört svårt rent mentalt att lägga ”sitt liv” i någon annans händer, framförallt när det kom till maten. Efter vi hade träffats första gången och jag fick mitt kostschema mailat till mig där det fanns 5 uppskrivna måltider om dagen, varav några inkluderade kolhydrater, ville jag bara slita av mig håret och skrika! Vafan hade jag gett mig in på?! Min mage kommer balla ur på riktigt!

Det slutade med att jag gick och köpte mig ett par lösa kostymbyxor med låg midja som jag använde varje dag, gjorde vad hon sa till punkt och pricka och åt Varenda måltid, slet som nybörjare på gymmet – och resten är historia!Idag mår jag fantastiskt bra och jag är så Otroligt glad över att Sanna är en del av min vardag och mitt liv! Och jag är så otroligt Stolt över att jag Vågade lita på någon annan än mig själv och Be om hjälp, för en gångs skull! Perfektionist som jag är ut i fingerspetsarna och ställer otroligt höga krav på mig själv, var det bara att trycka upp sig själv mot väggen och säga ”Nu räcker det, du kan inte fixa allt själv, Be Om Hjälp”. Du kan inte vara superwoman/man 24 timmar som dygnet året om. Ibland måste man be om hjälp och vara snäll mot sig själv.

Mitt ”mål” var att få bukt på min mage, hitta ett sätt att äta och leva på genom träning (vilket var helt nytt för mig) och hitta tillbaka till tjejen som jag hade glömt någonstans på vägen.Idag är jag otroligt bekväm i mitt eget sällskap. Jag är lugn, glad, harmonisk, nyfiken på livet – jag älskar att leva! Jag är starkare än någonsin, både mentalt och fysiskt, och nu fortsätter min resa mot nya mål – tillsammans med min älskade Sanna!" Kajsa, 24 årStockholm


Vill du ha hjälp med kost och träning så kika in på www.iformonline.se för mer information om upplägg och priser.14 kommentarer:

 1. O, wow, vilken skillnad! Otroligt! Bra kämpat där :)

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt bra! Riktigt bra kämpat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, riktigt bra kämpat av Kajsa :)

   Radera
 3. Oj vad jag känner igen mig i det där.Jag är världens perfektionist och ska klara allting själv. Min mage verkar inte klara av NÅGOT jag äter. Ibland mår magen bra av en banan, dagen efter ballar den ur, samma sak med havregrynsgröt, knäckebröd osv.. Vi misstänker att jag har IBS jag också men har inte kollat upp det än. Jag vill inte äta vetemjöl för min mage ballar ur, jag rör på mig hyffsat mycket men inget vill funka för min mage. Inget verkar funka för min tjuriga mage. Men när jag läste det här fick jag lite hopp faktist. Det kommer nog lösa sig det här.
  Otroligt bra kämpat av Kajsa alltså!! Fantastiskt! :D /En annan Kajsa med samma problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen att du får bukt med dina magproblem. Det kommer definitivt lösa sig bara du är lyhörd till kroppen och har tålamod :)

   Radera
 4. Jävlar vad snygg kropp! RIKTIGT imponerad!
  Hur kommer det sig att kroppen bygger så pass olika, jag tänker på överkroppen som hon säkert skulle vunnit ett antal tävlingar med och underkroppen som inte riktigt fått samma proportioner än :)Är nyfiken eftersom jag har svårt att få mina ben att se vältränade ut, går jag upp i vikt sätter sig allt där - går jag ner och tränar ser låren fortfarande otränade ut :(

  Tack för en superblogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt genetiskt och vissa har svårare att tappa fett på underkroppen medan andra har svårare att bli tighta på överkroppen.
   Ofta har det med muskelmassa att göra och genom att träna benen mer kan de bli lite tightare. Även plyometriska övningar och HIIT brukar göra att fettet släpper bättre på benen.

   Radera
 5. Hur stor är träningsinsatsen för att nå de (fantastiska!)resultaten? Jag förstår att du naturligtvis inte vill skriva upplägg här men jag fiskar mer efter om det är värt det. Hur stor insats träningsmässigt skulle krävas om jag bad dig om hjälp och med samma utgångslöge ville nå de resultaten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror lite på vad du har för utgångsläge men i Kajsas fall har hon tränat 4-5 styrkepass per vecka. Cardion har varierat men hon har kört 2 intervallpass per vecka och sedan har vi justerat och lagt till lågintensiv cardio beroende på hur kroppen har svarat, som mest har det varit 3-4 x 40 minuter per vecka.

   Radera
 6. Måste man äta väldigt strikt för att uppnå dessa resultat eller är det främst träning som ger resultaten? Jag är väldigt imponerad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kombination av båda! Både att äta strikt och träna styrketräning (och kondition).

   Radera
 7. Oj. Jag blir ju nästan gråtfärdig! Vad fint det är att se och höra sånt här. Och viken toppeninsats... från er bägge! Kroppslig förändring i all ära. Men hon har ju fått tillbaks sitt liv:) all lycka i framtiden!
  Ha de gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är själv känslig för såna här berättelser, jag ryser när jag hör någon som har fått förbättrad livskvalitet på grund av att de ändrat sin kost.

   Tack detsamma :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...