måndag 8 juli 2013

Inget gym? Inga problem...

Ofta när man är på semester, utomlands eller i lite mindre städer där det inte finns tillgång till gym, kan det vara svårt att få in styrketräningen. Konditionsträning brukar ju inte vara något problem eftersom det bara är att ta med sig ett par skor och hitta en väg där man kan springa (eller varför inte springa barfota på stranden), man kan cykla eller gå promenader.
Styrketräningen däremot kan vara lite svårare men det finns väldigt mycket man kan göra och man kan hitta vikter och motstång i mycket som finns hemma.

Igår körde jag ett pass på Davids föräldrars gård och det var bland det jobbigaste jag gjort. Jag förstår självklart att alla inte har tillgång till traktordäck, slägga, släde och kettlebells, men det kanske kan ger er en idé vad man kan göra.

Detta körde jag 5 varv:
1. Upphopp på däcket 10 st
2. Slå med slägga på däcket, 10 per sida
3. Farmers walk i slalom med kettlebells
4. Axelpressar med skivstång 10 st (inte på bild)
5. Putta släde fram och tillbaka över gräsmattan
6. Däckvält 3 st
När jag reser brukar jag ofta ha med mig en TRX (som jag skrivit lite om HÄR), som man kan fästa överallt och göra enormt mycket olika övningar med.
Har man ingen tillgång till redskap kan man ändå få sig ett riktigt bra träningspass genom att göra kroppsviktsövningar och göra dem i relativt högt tempo. Detta är en cirkel som är riktigt jobbig och effektiv och allt du behöver är träningskläder och en handduk!
Se till att vara uppvärmd innan du börjar, så att jogga lite lätt i 5 minuter är att rekommendera.
Vila 1-1,5 minut
Vila 1-1,5 minut
Avsluta med plankan:
60 sekunder sedan direkt sidoplanka 45 sekunder per sida.
Upprepa 2 ggr.

Detta pass tar ca 15-20 minuter om man inte vilar för länge och jag kan lova att man är trött när man är klar!
Det viktigaste är ATT man tränar och aktiverar musklerna och jag gillar korta och intensiva pass framför långa och lågintensiva så man får mer tid över till annat på semestern. 3 stycken 20-minuters pass (som det ovan) i veckan är fullt tillräckligt för att få en effektiv fettförbränning och behålla formen.
Det finns massor med olika hemma-program på youtube och på sidor som Bodybuilding.com som är kanonbra. Det viktigaste är som sagt ATT man rör på sig.

Har ni några bra tips på vad ni brukar göra får ni gärna skriva det i kommentarerna nedan :)10 kommentarer:

 1. Underbart. Precis vad jag behövde :) Tack !!

  SvaraRadera
 2. Perfekt när jag ska åka till pappa ute på landet! Fänks!

  SvaraRadera
 3. Perfekt! :)
  När kommer förslagen på HIIT? :D Under den jobbiga delen, hur många procent av maxpuls ska man uppnå för att det ska vara "rätt"? Finns det någon minimigräns? (Förstår att man bör komma så högt i puls som möjligt) Vad ska pulsen sjunka till under "vilan"?

  Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer snart :)
   Det finns egentligen inga rätt och fel så länge du pressar dig så nära maxpuls det går under passet.
   Jag håller sällan koll på pulsen när jag kör utan jag väljer ett pass och sedan ser jag bara till att pressa så hårt jag kan under intervallerna och sedan kör jag den vila som är inlagd i passet. Så oftast vet jag inte vad min puls har sjunkit till utan jag kör igen när det är dags för nästa intervall.

   Radera
 4. Tack för det här passet! Jag testade igår, när min svärmor kunde passa bebisen. Härligt att kunna träna utan barn i bärsjal! Passet var superbra och idag är kroppen lite trött. Jag körde tre varv av passet vilket tog en timme ungefär. Blir förhoppningsvis repris någon gång framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt, förstår att det måste vara skönt att kunna träna ifred :)
   3 varv, vilken stålkvinna du är!! ;)

   Radera
 5. var kan jag få tag i traktordäck????

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...