Fotograferingen igår gick jättebra. Det var ett tag sedan jag fotades så det kändes lite ovant :-) Men efter ett tag kommer man in i det och då är det jätteroligt! Ska bli kul att se resultatet när jag får dem om ett par veckor. Jag tog även lite bilder på gymet när jag gjorde lite övningar och bara det lilla jag gjorde känns redan som en begynnande träningsvärk!
Idag är jag och min sambo i Gävle och ska kolla in ett gym där vi och våra kollegor ska ha en workshop i "Strongman-träning" om ett par veckor. Ska bli sååå kul! Vi ska få lära oss teknik och grenar som: välta däck, dra bil/lastbil, bära ok, stockpress, farmers walk och lyfta sten. Tror jag måste fila ner naglarna som jag gjorde inför SM, annars kan det nog sluta illa ;-)
På vägen till Gävle blev det ett stopp på Max Hamburgare i Uppsala. Jag tycker det är helt fantastiskt att de erbjuder ett val att få "low carb-bröd" till alla sina hamburgare. Det gör det så mycket lättare att hålla sin diet trots att man reser.
Max kyckling delifresh med low carb "bröd" |
Apropå low carb så gjorde jag en helt fantastisk frukost igår morse. Jag var sugen på pannkakor och det var lite höstigt ute så jag gjorde proteinpannkakor med pumpa. Oj vad gott det blev! Fluffiga saftiga pannkakor som jag sedan varvade med en vanilj-kräm gjord på kesella, keso, lite vaniljproteinpulver och stevia strö. De är kalorisnåla, innehåller lite kolhydrater och fett men är väldigt smakrika! Toppa gärna med lite nötter eller kokosflingor för att få lite "crunch". Jag köper pumpa på min vanliga livsmedelsbutik, den står oftast i den amerikanska hyllan och märket heter Libbys. Jag använder det ofta som tillbehör till fisk & kött och när jag bakar.
Fluffiga pumpa proteinpannkakor
med kesella & vanilj-kräm
1 port, 3 medelstora pannkakor
Pumpa proteinpannkakor:
3 äggvitor
1/2 skopa (15 g) whey proteinpulver vanilj
2 msk kokosmjöl
1 msk stevia strö
2/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ca 2 msk pumpapuré
1/2 tsk kanel
1. Ha i alla ingredienser i en bunke och mixa till en tjock smet med en stavmixer. Låt stå i ca 5 minuter.
2. Klicka ut 3 pannkakor i en smord stekpanna (jag använde lite kokosolja), bred ut dem lite och stek ca 2-3 minuter per sida.
Kesella & vanilj-kräm:
ca 50 g lätt kesella
25 g minikeso
1/2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Valfritt: 1 msk proteinpulver vanilj smak (casein eller vassle)
Blanda ihop allt med en stavmixer och varva pannkakorna med vanilj-krämen.
Näringsvärde per portion:
195 kcal
36 g protein
7 g kolhydrater
2 g fett
Trevlig söndag! :-)
Men grymt gott det ser ut!
SvaraRaderaTack! De var jättegoda kan jag lova :-)
RaderaKan du snälla snälla göra ett recept på glutenfria och nyttiga Lussebullar? :D. I would pay for it!
SvaraRaderaHej!
RaderaJag ska se vad jag kan göra ;-) Det blir lite exprimenterande på helgerna framöver!
Hej! Vart köpte du pumpapurén? Har länge letat efter det i Sverige!
SvaraRaderaHej! Om du går in på Tasty Health´s Facebook-sida har jag lagt ut en bild på Pumpa purén och vart jag köpte den. Men jag köpte den på Coop på Lidongö men jag har sett den på fler butiker. Finns ofta bland de amerikanska produkterna.
RaderaApropå pannkakor med sötpotatis så tror jag nog att grunden i detta kan fungera perfekt - byter bara ut pumpapuréen mot sötpotatis. Återkommer så snart jag testat!
SvaraRaderaJa det borde funka perfekt...håller tummarna att det blir bra :)
RaderaSötpotatis istället för pumpapuree blir supergott med det här receptet, har testats! Fast jag skippade kanelen. :)
SvaraRaderaToppen, tack för tipset!Ska absolut testas!!
RaderaHej, kan pumpapuré bytas ut mot exempelvis osötad äppelmos? har nämligen ingen pumpapuré hemma och vill så gärna äta detta till frukost imorgon!
SvaraRaderaHej! Ja det går bra, även mosad banan funkar :)
Raderakan man skippa puren helt och hållet och inte ersätta det med något? :)
SvaraRaderaNej inte direkt, pannkakorna kommer bli VÄLDIGT torra!!
Radera