onsdag 10 oktober 2012

Matiga proteinmuffins med paprika & fetaost

Känns nästan lite konstigt att inte behöva lägga ner 3-4 timmar per dag på träning, fix med matlådor, övning av posering osv. Vad ska man nu göra med all tid? :-) Inte så att det blir en massa tid över mellan jobb, hundar och träning men lite mer tid över blir det allt. Det kommer definitivt bli MYCKET mer matlagning och bakning, det är ju ändå en av de saker jag gillar bäst att göra. Kom gärna med förslag om det är några speciella recept ni vill att jag ska försöka göra hälsosammare...utmaningar är alltid roligt :-)
Det har blivit mycket söta muffins på bloggen nu ett tag så jag tänkte dela med mig av en mer matig och salt muffins som passar bra som tillbehör till maten eller som ett matigare mellanmål. Jag har i dessa använt ett naturellt proteinpulver  för att få upp proteininnehållet i dem, röd paprika för att få lite sötma och sedan fetaost för att få lite sälta. Perfekt kombination! De är saftiga och mättande och innehåller endast drygt 100 kcal och 10 g protein per muffins!
Matiga proteinmuffins med paprika & fetaost
6 st

1 dl havregryn
1 dl havremjöl (mal eget av havregryn)
1.25 dl (40g) naturellt whey/vassle proteinpulver
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/4 tsk av både timlan och oregano
1 tsk psylliumfrö
1 tsk linfrö
1 dl havremjölk (eller valfri mjölk)
1 ägg
1/2 röd paprika, hackad
50 g 10% fetaost (eller valfri fett%)

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda alla blöta ingredienser, utom fetaosten, separat och häll sedan ner i de torra och blanda väl.
3. Häll smeten i muffinsformar av silikon eller en smord liten muffinsplåt, och smula sedan fetaosten lika över alla muffins.
4. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Går jättebra att frysa och ta ut vid behov.
Näringsvärde per muffins:
117 kcal
10 g protein
10 g kolhydrater
3,5 g fett
16 kommentarer:

 1. Hej!

  Måste bara tacka för alla inspirerande bilder och alla goda recept! Igår provade jag att göra din Proteincheesecake med jordgubb och chiafrön och den var sååå god!!
  Är grymt imponerad att du lyckas knåpa ihop alla dessa recept på både gott och nyttigt vis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Blir verkligen glad av såna här kommentarer :-)
   Jättekul att cheesecaken blev god, jag ÄLSKAR den!

   Radera
 2. Hej!
  Hahah åh jag har kanske en utmaning till dig, jag är sååå sugen på brownies med grädde, vaniljglass och kolasås. Går det att "nyttifiera" på något sätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha ja det var en utmaning. Jag kan fundera lite men på rak arm skulle jag göra min "30-sekunders choklad protein brownie", köpa hem sockerfri pannkakssirap (finns på iHerb.com, märket är Walden farms), köpa lättglass från GB och sen vispa upp casein till ett fluff för att imitera grädde (blanda vanilj casein med lite vatten, ställ in i kylen i 10 min, ta ut och vispa med elvisp tills det blir som ett fluff).
   Det skulle jag göra :-))))

   Radera
 3. Pepparkakor vore gott, det kan du säkert trolla i hop;)
  Tack för alla recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, det ska nog kunna ordnas :-) Jag gjorde en mjukk pepparkaka för nån vecka sedan som jag lägger ut snart, men jag ska absolut testa hårda pepparkakor också!! Tack för förslaget :-)

   Radera
 4. Åh dessa ska göras till helgen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det, berätta gärna hur de blev :-)

   Radera
 5. Vilka muffins :) jag tänker göra dessa men byta ut paprika mot solt.tomat.
  Härligt att du är tillbaka. Blåbärsscones ska jag också prova mig på.
  Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter riktigt gott!! Soltorkad tomat och fetaost är ju en oslagbar kombination :-) Ska även jag testa nästa gång ;-)

   Radera
 6. Så härligt med all inspiration du delar med dig av Susanne.
  Tack härliga Hälsar Mia på Lev ditt liv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den fina kommentaren Mia, blir jätteglad att du gillar min sida :-)

   Radera
 7. Testade just receptet fast gjorde en "pizza" variant på dom istället! Blev grymt gott, trodde aldrig jag skulle lyckas om jag ändrade nåt xD Det blev 16g protein per muffins då :D Använde rökt kalkon som jag strimlade i smeten, ca 100g, sen skar jag i några körsbärstomater fint i smeten och toppade med mozzarella, så det blev 5 g fett istället men det gjorde ju ingenting! Tack för din blogg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det låter ju helt fantastiskt!! Det ska jag nog göra till nästa helg då jag ska åka bil en massa timmar ner till Fitnessfestivalen och behöver lite mellanmål :) Tack för tipset!

   Radera
 8. Gjorde en egen tar vad man har variant på denna :) Luktar gott. Snart smakprov. Du är så inspirerande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Visst är det roligt att hitta på egna varianter? Det är det bästa jag vet, att experimentera fram olika varianter på ett grundrecept :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...