torsdag 25 oktober 2012

Snabb proteincheesecake med nutellakräm och fudgesmulor

Träningen går riktigt bra nu, börjar känna mig stark igen och det är så roligt! Jag tycker om att känna mig stark :-)
Jag har en träningsdagbok som jag fyller i under varje pass och varje vecka försöker jag göra en förbättring från förra veckan. Antingen försöker jag göra en repetition till eller öka vikterna. Man måste hela tiden utmana sig själv och utsätta sina muskler för en ökad belastning för att de ska kunna växa. Kör man samma pass med samma vikter år ut och in kommer kroppen att vänja sig vid den träningen och sluta att utvecklas. Man gör fortfarande av med energi men du kommer inte bli starkare och du kommer inte få större muskler. Och ju mer muskler du har, desto högre förbränning får du. När du inte kan öka vikterna mer, eller känner dig sliten, då är det dags att byta program/övningar. Utmana dig själv varje pass!
Börjar bli starkare igen :-)

Det här receptet tänkte jag egentligen spara till helgen, men det var så himla gott så jag var bara tvungen att dela med mig av det :-) Jag var sugen på cheesecake förra helgen men hade ingen lust att dra igång ett stort bak-projekt utan ville ha något snabbt. Jag hade bär i frysen men både jag och min sambo ville ha något mer chokladigt. Detta blev resultatet: En krämig protein cheesecake med nutella-kräm, varvat med mina protein fudgebollar som jag smulade sönder. Oj vad gott det blev! Och bara nyttiga ingredienser såklart. En perfekt avslutning på lördagskvällen :-)
 Snabb cheesecake med nutella-kräm
och fudgesmulor
2 portioner

Cheesecake-smet:
150g minikeso
100g cream cheese 5%
75g lättkesella
1 msk Whey complete vanilj (kan uteslutas)
1,5 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver

Nutella-kräm:
2 msk hasselnötssmör
2 tsk kakao
1/2-1 msk stevia strö
lite ljummet vatten

1/2 portion Protein fudgebollar*
1 tsk kokos
1. Blanda ingredienserna till "cheesecaken" i en skål med en stavmixer. Se till att det blir en slät kräm och att du får bort klumparna i keson.
2. Blanda ihop ingredienserna till nutella-krämen. Späd med lite ljummet vatten tills du får önskad konsistens.
3. Blanda ingredienserna till protein fudgebollarna utan att rulla dem till bollar, behåll dem som smulor.
4. Varva cheesecake-smeten med nutella-kräm och protein fudge-smulor i fina glas, 2-3 varv. Ställ in i kylen i minst 15 minuter (eller frysen i ett par minuter).
5. Ta ut, strö över lite kokos och njut!
Näringsvärde per portion (av 2):
331 kcal
32 g protein
13 g kolhydrater
16g fett

*fudgebollarna kan göras low-carb genom att byta ut havregrynen mot några msk (börja med 2) kokosmjöl.


17 kommentarer:

 1. Här lider jag av världens träningsvärk. Det blev löpning i raketfart och pass 1 efteråt. Jag ör mör i baken och baklåren kan jag berätta;) johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt Johanna!!! Ser fram emot uppdateringen på söndag :-)
   Kram

   Radera
 2. Mums va gott det där ser ut!!! =)

  SvaraRadera
 3. Hej har precis hittat till din blogg och älskar den. Hade varit kul att se din dag i bilder för frukost, Lunch middag typsik dag..vas tävlar du i??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack!
   Jag tävlar i BodyFitness och har precis tävlat på SM i Västerås den 7:e oktober. Jag kan absolut visa hur en typisk dag ser i ut i matväg för mig...kommer så småningom :-)

   Radera
 4. Hej!
  Har nyligen hittat din blogg och jag är väldigt fascinerad av alla goda recept som du lägger upp! Om jag har förstått det rätt så är experimentell bakning någonting som du finner roligt och därför undrar jag om det finns någon möjlighet att du skulle kunna experimentera ihop en nyttigare variant av kladdkaka? Jag älskar kladdkaka, framförallt de riktigt kladdiga, men de innehåller vanligtvis mycket kalorier och många kolhydrater.. Min syster fyller år på fredag och det är en av hennes favoriter, men precis som jag så har hon valt den lite nyttigare livsstilen. Hon har lyckats gå ner 12 kilo och äter sällan onyttigheter längre. Men det hade varit roligt att överraska henne med hennes favoritkaka! Så en bättre variant hade varit väldigt uppskattat!

  Tack för en bra blogg! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jasmine!

   Det stämmer bra, jag gillar att exprimentera med bakning och matlagning. Kladdkakan däremot är svår! Jag har gjort några försök tidigare men har inte riktigt fått till det. Det som gör kladdkakan så god och kladdig är just att den innehåller en massa fett (smör) och socker. Utan det är det inte riktigt någon kladdkaka så även om man byter ut ingredienserna så kommer den fortfarande innehålla en massa kalorier.
   Däremot kan man ju byta ut sockret mot Stevia strö och smöret mot kokosolja och redan där är den ju snäppet bättre än vanlig kladdkaka. Mjölet skulle man kunna byta ut mot havremjöl eller rismjöl.

   På bloggen har jag ett recept på en brownie som jag tycker smakar nästan lika gott som en kladdkaka, men den är lite kakigare i konsistensen. Den skulle kanske kunna vara ett substitut?
   :-)

   Radera
  2. Kommer ivrigt att vänta på ett lyckat försök :)

   Okej, då vet jag vilka ingredienser som vid en eventuell bakning kan bytas ut. Jag valde det nyttigare alternativet och bakade brownies. De blev lyckade och väldigt uppskattade! Tack för tipset och tack för ett bra svar! :)

   Radera
  3. Vad kul att de blev lyckade!! Jag ska dock försöka mig på att göra en nyttigare version av kladdkaka så småningom ;-)

   Radera
  4. Det ser jag framemot! :)

   Radera
  5. Hej!
   Gör inte kokosmjöl det ännu nyttigare? Det är väl nästintill kolhydratsfritt?

   Radera
  6. Hej!
   Jo absolut, men det är ett svårt mjöl att exprimentera med i och med att det torkar ut smeten så man måste balansera upp det med blöta ingredienser eller en massa ägg :)
   Det är nästan kolhydratsfritt, stämmer bra :)

   Radera
 5. Det ser jag framemot! :)

  SvaraRadera
 6. Efterrätten som räddar min Midsommarafton.... Tack Sanna!!!!!!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, det var så lite så ;)
   Glad midsommar!!

   Radera
 7. Den här var verkligen underbart gott Sanna! Fick bli min födelsedagstreat idag och saknar INGET annat. När man är ett kakmonster som jag så nöjer man sig inte med vad som helst =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis på födelsedagen!!!!
   Här har du ett annats kakmonster och jag håller med, detta är allt man behöver, hi hi!

   Kram

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...