onsdag 24 oktober 2012

Räktoast med cream cheese & guacamole (low carb)

Mycket roligt som händer just nu :-) Längtar verkligen till helgen och lördagens "strong man-workshop" i Gävle. Jag kommer definitivt ha med mig kameran och dokumentera hela dagen.
Hösten är verkligen vacker!

Nästa vecka är det höstlov och många av mina kunder är bortresta så jag kommer faktiskt vara ledig måndag och tisdag, så skönt. Vi kommer stanna i Gävle och ta det lugnt, träna såklart, hälsa på Thomas på Proteinbutiken och så ska jag hinna med att baka lite och laga en massa mat. Svårt att hinna med det i veckorna när man bollar tiden mellan kunderna på gymet, online-kunder, egen träning, fixa matlådor, gå ut med hundarna, städning och umgås med min kära sambo.
Just nu njuter jag av hösten och jag älskar mina frukostar som jag kan variera mer nu efter dieten. Recept kommer såklart så småningom :-)

Även måltiderna varieras mer nu, och receptet nedan är ett jag verkligen gillar. Funkar jättebra till förrätt (halvera portionen då) eller en lätt middag. Det blir godare om man köper "lyx-räkor", dvs handskalade räkor i lag eller köper färska/frysta och skalar själv. Lyxräkorna är MYCKET godare än de vanliga räkorna i lag som jag tycker är för blaskiga och salta. Brödet jag använder heter Nystart och innehåller bara 3,2 g kolhydrater per skiva vilket gör det optimalt att äta på kvällen om man inte vill få i sig så mycket kolhydrater. Finns i 3 olika smaker, alla jättegoda, framför allt att rosta.

Räktoast med cream cheese & guacamole
2 portioner

Räk-sallad:
ca 150 g skalade räkor
1 hackad röd paprika
1 hackad gul paprika
5 cm purjolök, hackad
2 msk hackad persilja
2 tsk olivolja
1 tsk färskpressad citronsaft
salt & peppar

Guacamole:
1/2 stor mogen avocado
1 vitlöksklyfta
örtsalt & peppar

2 msk 5% cream cheese
4 skivor rostat Nystart bröd (eller valfritt bröd. ex mitt cashewnötsbröd)

1. Blanda ihop alla ingredienserna till räksalladen. Smaka av med salt och peppar.
2. Mixa ihop guacamolen med en stavmixer.
3. Rosta brödet, bred ut 1/2 msk cream cheese per toast. Lägg på lika mycket räksallad på alla brödskivor. Toppa med guacamole, lite persilja och lite flingsalt.
Näringsvärde per portion (av 2):
343,5 kcal
29 g protein
20,5 g kolhydrater (från grönsakerna och low carb brödet)
16,5 g fett (nyttigt fett från olivolja och avocado)


2 kommentarer:

  1. Oj så gott det såg ut!!! Detta får det bli till lördagsmyset när jag är solo-kvist. Hann läsa detta inlägg innan jag gick till affären, och gissa, tom i vår lilla lilla konsum-butik hade det LCHF-brödet. Jag tog det mörka. Det första som slog mig var ifall det går att göra fattiga riddare med det. Dvs doppa i äggsmet, steka och äta tillsammans med bär. Måste prova :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att de hade brödet! Det börjar komma i fler och fler butiker har jag märkt. Jag har också funderat på fattiga riddare!! Proteinrika fattiga riddare vore nåt..har några recept i huvudet :-)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...