torsdag 18 oktober 2012

Saftiga proteinpumpamuffins


 Igår var jag ute på min första joggingtur sedan tidigt i somras. Ju längre in i dieten, desto mindre ork och energi har man så det blev mest morgonpromenader och min trappmaskin hemma som cardio. Jag tycker egentligen att det är jätteskönt att springa så det var skönt att känna att energin var tillbaka. Lille Dexter fick följa med som sällskap :-)

Det blev en ganska lugn vända på 5 km men det räckte. Bättre att börja lite lugnare så ben, fötter och leder hinner anpassa sig. Hoppas på bra väder i helgen så jag kan ta en joggingtur till.

Nu när det snart är Halloween blir det mycket höstiga smaker hemma. Mycket pumpa, svamp och rotfrukter. Pumpa är min nya favoritingrediens :-)
Idag hade jag inte många minuter på mig att äta mellanmål mellan träning och kunder på förmiddagen så igår bakade jag Pumpaproteinmuffins att ha med mig. Planering är verkligen A och O om man ska lyckas hålla sig till sin diet, hinna med mellanmål och undvika sötsug senare under dagen. Jag brukar ofta titta över hur veckan ser ut redan på helgen och göra matlådor för ett par dagar när man har lite mer tid. Jag bakar ofta proteinmuffins, gör bars eller gör det enkelt för mig och packar ner proteinpulver, frukt och lite nötter och har med mig i väskan till mellanmål.
De här muffinsen blev jättegoda! Saftiga, fluffiga och med en svag smak av kanel, pumpa och vanilj. Jag åt dessa tillsammans med lite jordnötssmör efter mitt träningspass idag och det mättade kanonbra. En sats ger 3 muffins och du kan äta dem alla 3 med gott samvete, de innehåller bara 290 kcal! De passar perfekt som mellanmål, för att få i sig något snabbt efter träning eller till fikat. Och bäst av allt, du behöver inte dela med dig om du inte vill ;-)

Proteinpumpamuffins
1 portion, 3 st muffins

1 dl (ca 30 g) havregryn malt till ett mjöl
1 skopa (25 g) whey proteinpulver vanilj
1 msk kokosmjöl
1 msk stevia strö
1/3 tsk kanel
1/2 tsk bakpulver
1 msk PB2 (eller 1 msk mandelmjöl)
2 msk pumpapuré
2 msk havremjölk (eller valfri mjölk)
1 äggvita

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och mixa till en slät smet med en stavmixer. Smeten blir ganska tjock.
3. Häll i silikonmuffinsformar eller en smord muffinsform och grädda i ca 18 minuter. Ta ut och låt svalna. Går bra att frysa.

 Näringsvärde per portion (3 muffins):
290 kcal
33 g protein
25 g kolhydrater
6 g fett7 kommentarer:

 1. Låter gott! Var hittar jag pumpa-pure???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag köpte pumpapurén (konserverad, burken ser du i bakgrunden på bilderna) på Ica men har sett den på City Gross och Coop också. Brukar stå bland amerikanska produkter.
   /Susanna

   Radera
 2. Tack för underbart recept!
  Jag hade ingen pumpa så kokade lite äpple och mixade. Hade i lite förkokta äpplebitar i en omgång och i en annan förkokta pärinbitar. Kryddade äpplemuffins med kanel och päron med kardemumma. Riktigt gott! Tack för tipset, nu blir det gofika i helgen :-)
  Trevlig helg!
  Hina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Åh det låter fantasktiskt gott, jättekul att du testade lite andra ingredienser! Det ska jag verkligen testa! :-)
   Trevlig helg!
   Susanna

   Radera
 3. Alla recept som du lägger upp i bloggen verkar vara så himla goda och perfekta protein/low carb alternativ! Faktiskt den första jag har stött på där de faktiskt ser och låter aptitliga ut. Helt fantastiskt bra! Skulle ha bakat allting om det inte vore så att jag inte ha någon större variation på mitt proteinpulver hemma...
  Inspirerande blogg, tack!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för den fina kommentaren! Blir verkligen jätteglad :-)
   Du får se till att köpa hem lite proteinpulver som du kan baka med. Du skulle se mitt skafferi hemma, har proteinpulver i massa olika smaker så man kan baka olika goda grejer. Det går alltid åt :-) Och jag lägger hellre pengar på proteinpulver än på utekvällar eller onödiga klädinköp ;-)

   Radera
 4. Otroligt fina recept! I morgon provar jag baka muffins. Så skönt för dig och Dexter att komma ut på joggning i naturen.
  Soppor gillar vi så vi gjorde blomkålssoppa och er äppelpaj m havregryn och nötter. Mums från ett otroligt regnigt Gävle // Lena

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...