onsdag 17 oktober 2012

Quest-bars och PB2 från iHerb.com

Jag måste bara rekommendera två produkter som jag tycker är helt fantastiska:

Jag beställer båda från iHerb, som jag ofta beställer från, dels för att de är snabba med leveranser, dels för att frakten är jättebillig om man jämför med andra sidor på nätet. Och ju billigare frakten är, desto billigare blir tullavgiften.
För er som aldrig beställt från iHerb förut kan ni lägga in kod: TMC520  när ni betalar som ger er $10 rabatt om ni beställer för över $40 (jag får inget för det, de ger ut koder att dela med sina vänner då man beställer för första gången). 
Jag gör ju ofta mina proteinbars själv men ibland har man bara inte tid och då tar jag istället med mig en sån här bar. De är så himla bra just för att de inte innehåller en massa skräp utan bara innehåller naturliga ingredienser. En bar innehåller endast ca 170 kcal och av 24 g kolhydrater är 19 g fiber! Du kan läsa mer om ingredienserna och näringsinnehållet HÄR.
De är lite sega i konsistensen och man kan till och med värma dem lite i micron (10-15 sekunder) så de smälter lite. Det finns en massa olika smaker och jag har hittills provat "vanilla almond crunch", "cinnamon roll" (min favorit!), "chocolate brownie" och "strawberry cheesecake". Alla jättegoda!

Mitt favoritkvällsmål just nu: vaniljcasein & pumpakräm toppat  med  1/2 Quest bar "chocolate brownie" och PB2

PB2 är jordnötsmjöl som man antingen blandar med vatten för att få en jordnötssmörsliknande konsistens, eller använder som mjöl vid bakning. Jordnötterna torr-rostas och pressas och sedan tas oljan bort vilket gör att PB2 innehåller 85% mindre kalorier från fett än vanligt jordnötssmör. Det innehåller inga tillsatser, smakämnen eller konserveringsmedel. Jag älskar det!
Så för er som gillar jordnötssmör men vill hålla kalorierna nere kan jag verkligen rekommendera er att köpa detta.


Bild från www.bellplantation.com
Önskar alla läsare en trevlig onsdag kväll! 33 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Gud vad roligt med en ny hemsida att beställa hem ifrån och det var ju billigt ;P
  men jag undrar nu, hur mycket är frakten och tullen på?vad brukar du få lägga? och är det något "minimum" pris man måste handla för på iherbs?
  tack för en bra och inspirerande blogg! många bra tips på god och nyttig mat! :D
  Mvh

  SvaraRadera
 2. Gud vilken bra sida! Undrar samma som hon ovan.
  Vad kostade frakten osv, och vilket fraktsätt valde du? Hur lång tid tog det att få grejerna?

  Många frågor, förklara gärna lite hur du går tillväga med eventuella tillval när du beställer:)

  Tack för ett super tips och en superbra blogg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Frakten beror på vikten på det man beställer. Jag tror att frakten är $4 (!) för paket upp till 2 kg och upp till $40.
   Senast jag beställde vägde paketet ca 4 kg och jag beställde då för ca 700 kr, tror frakten blev ca $35, dvs ca 250 kr. Tullavgiften blev 166 kr och frakten tog bara 3 dagar.
   Jag tog den billigaste frakten som tar upp till 2 veckor men det tar aldrig så lång tid. Gjorde inga tillval förutom att lägga in en kod (den som jag gav till er i inlägget) som gav rabatt.

   Hoppas det går bra att beställa!! :-)

   Radera
 3. Hej! Jag har också beställt från iherb, men beställde då bara en grej och med min rabattkod kostade det ca 5$ bara och jag betalade ingen tull. Hur vet du om det blir tull och hur mycket den skulle hamna på? Kan det komma hem på posten sådär veckor efter eller hur funkar det?:) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Billig frakt ;-) Tullavgiften får du samtidigt som ditt paket och brukar vara en faktura från tullverket.
   Kram

   Radera
 4. Hej!
  Underbar blogg! Hittade hit via tips från en vän(Anna-Liza Valdes)! Måste klicka hem PB2 och de där barsen med detsamma! Superbra tips och massa härlig inspiration och recept! Ha en bra helg! kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin!

   Tack så mycket!
   Hoppas du gillar barsen och PB2 lika mycket som jag :-)
   Trevlig helg!
   Kram

   Radera
 5. Åh va spännande med jordnötspulvret! Jag ÄLSKAR jordnötssmör och har svårt att hålla mig borta från burken. Vore ju perfekt att hitta ett mer kalorisnålt alternativ! Jag antar att du inte har sett något liknande i en svensk webshop?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja det är det som är så bra med detta pulver, 2 msk (som man blandar med lite vatten) innehåller bara 35 kcal!
   Har tyvärr inte hittat det i Sverige, bara i amerikanska och engelska webbshopar...än så länge :-)

   Radera
 6. Hej! Jag älskar din blogg och är så glad för alla tips o recept, du är så otroligt grym och inspirerade så jag finner inga ord!!! Tack för att du finns!

  Jag vill jag fråga dig vad vaniljcasein är för något och vart man köper det? Vad rekomenderar du? Jag läser om casein överallt men förstår inte riktigt vad det är?
  Sen undrar jag ang Iherb-sidan som du rekomnderade, jag tänkte beställa därifrån för första gången och undrar om du som beställt därifrån flera gånger kan tipsa om vad man absolut inte får missa när man ska handla där, förutom barsen och PB2 som är givet i min kassakorg, finns det mer saker som man ska passa på att beställa som inte finns i Sverige? vad köper du mer? :) Tack på förhand! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad gullig du är, tack!
   Casein är ett proteinpulver som kommer från mjölk (samma typ av protein som du hittar i mjölkprodukter). Det är ett "långsamt" protein (till skillnad från vassle som tas upp snabbt i musklerna) och lämpar sig därför på kvällen. Vaniljcasein är helt enkelt caseinproteinpulver med vaniljsmak.

   Jag beställer alltid Walden Farms sockerfria pannkakssirap och karamellsås, Ezekiel müsli, questbars, Pb2 och olika kex (kommer inte ihåg namnet)gjorda på rismjöl och mandlar.

   Hopaps det hjälper :)

   Radera
  2. Ps, använde min kod TMC520 för att få lite rabatt :)

   Radera
 7. Åh vad snällt, tusen tack det ska jag göra! Och tack för tipsen, ska genast beställa hem allt detta! :))
  Angående caseinet, vart köper du det ifrån? Finns ju så mycket att välja emellan, en jungel därute! Man blir så förvirrad, vad är bäst, både när det gäller casein och whey protein? Jag vill undvika såna märken som säljer med socker och kolhydrater i. Vilka märken rekomenderar du och vart finns dom att köpa? Sen undrar jag hur man får caeinet sådär pudding eller fluffaktigt?
  Tack så mycket på förhand! :) Du är bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Om du läser texten under fliken "ingredienser/proteinpulver) finns information om olika proteinpulver och även en länk till ett inlägg där jag förklarat de olika proteinpulvrena.
   Jag har även gjort ett inlägg om hur man gör fluff av vassle och casin, finns i receptfliken, under snacks, mellanmål och proteinbars :)

   Jag köper alltid mina pulver från www.proteinbutiken.se :)

   Radera
 8. Hej, vet du om NOW Foods whey protein isolate är ett bra märke? Befinner mig i USA och finns mängder av olika pulver, men såg detta märket på iherb och har även sett det på amazon.com.

  MVH
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Har inte provat det men kan tänka mig att det är bra. Märke spelar inte så stor roll, man får prova sig fram så man hittar en smak man tycker om :)

   Radera
 9. Tack för svar :-) jag får nog göra det.

  SvaraRadera
 10. Hej! Tips för den som vill klicka hem Questbars för att smaka på - här kan man beställa en och en i de smaker man är nyfiken på, till väldigt rimlig frakt och de är jättetrevliga de som har stället :) Snabb service och så där..

  http://energyfys.se/bars/

  Toppenbars verkligen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset!! Vet att mmsports.se har dem också och att de går att beställa per bar.
   Verkligen toppenbars! :)

   Radera
 11. Energy Fys skall ha grymma priser o bra lager i Sverige
  http://energyfys.se/bars/quest-bar

  SvaraRadera
 12. verkar som quest bar är mycket svårt att få tag på, i alla fall i Sverige, bodyaction.nu, sportkost osv har inga alla numera. samma sak med Iherb, finns bara en smak. undrar varför? måste man ta sig till USA för att få tag på dom?
  hur gör du?
  mvh
  thomas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt. Jag beställde en hel drös med Questbars från Iherb för någon månad sedan och då fanns nästan alla smaker. Kanske är sånt tryck på dem, de börjar bli riktigt populära...

   Radera
 13. Tack för koden!
  (Det är fortfarande $4 för frakten på varor under 4lbs, för övrigt. Även nu, efter såhär lång tid. :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja g tror faktiskt att de alltid har så billig frakt, så länge man beställer paket som väger under 4 lbs :) Grymt bra!

   Radera
 14. Hej! Jag har köpt en smak av varje Questbar - jag är nyfiken på vilka du tycker är godare varm (bakad i micron)??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar chocolate chip cookie dough, apple pie, cinnamon roll och chocolate chunk varma :)

   Radera
 15. Hej Sana, vet du om Questproteinbar.com är pålitliga, på Iherb fanns bara en smak? Deras frakt blir ca 14 dollar, men vet inte vad tullavgiften blir. Tack för svar och grym blogg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag vet faktiskt inte, har aldrig beställt därifrån. Men de finns att köpa i Sverige, på www.proteinbutiken.se.

   Radera
 16. Hej Susanna, när du beställer varor från iherb och det levereras med DHL, kommer de hem direkt till dören med varorna då? Vad händer om man inte är hemma och hör de av sig innan de kommer? Tack för bra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja det gör de. Är du inte hemma ringer de dig och du kan då välja mellan att få det levererat en annan dag/till annan adress eller hämta det själv på ett utlämningsställe nära dig.

   Radera
 17. Nu har jag beställt Pb2, Questbars Och Pannkakssirap från iherbs och jag fick 10 $ förstabeställningsrabatt, Tack så mycket :)

  SvaraRadera
 18. hej! det står att det inte ska vara några tillsatser i pb2, men på hemsidan iherb och på proteinbutiken står det att det är socker i, stämmer det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tror att det är ca 1 g socker per portion. Personligen bryr jag mig inte om det, det är en så liten mängd...

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...