onsdag 3 juli 2013

Asiatisk lövbiffwok med vildrismix

Igår var min sista dag på jobbet (gymmet) innan semestern och nu är jag ledig i nästan 5 veckor! Känns jättekonstigt...men väldigt skönt!
Första anhalten på semestern blir som sagt Sundsvall och Tammerpokalen som går av stapeln i helgen. Det ska bli så kul att se alla duktiga atleter som ställer sig på scen och det ska bli kul att träffa er läsare som ska dit!
Idag kör både Petra, Pernilla och Marcus sina sista träningspass på den här dieten och de sista dagarna innan tävling kommer gå till att vila, äta och dricka vatten :)
Det kommer självklart komma upp bilder från tävlingen både här på bloggen och på mitt Instagram.

Det har varit väldigt dåligt med lunch/middags-recept på senaste tiden så jag tänkte bjuda på ett som jag skrivit till Isodieten. Jag ÄLSKAR att experimentera med olika kryddningar och bara för att man äter nyttig mat och inte använder såser, grädde och crème fraiche behöver det ju inte vara smaklöst! Asiatiska smaker är det jag gillar mest att laga med och det blir så fräscht när man använder färska kryddor.
Jag var på Coop och handlade härom veckan och hittade ett paket med ris som var en blandning av långkornigt ris och vildris som lät spännande. Det passade riktigt bra till woken men det går självklart att äta annat ris till. Risnudlar passar också kanon eller så kan du använda low carb nudlar (shiritaki nudlar) om du inte vill ha så mycket kolhydrater.
Asiatisk lövbiffwok med vildrismix
4 port

150 g okokt ris (långkornigt & vildrismix)

650 g lövbiff
1 msk finriven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk soja
1,5 msk sesamolja

150 g sugar snaps (sockerärtor)
100 g röd paprika
100 g broccoli
100 g morot
1 stor burk minimajs
1 liten burk vattenkastanjer
1 liten burk bambuskott
3 salladslökar
1 chilifrukt
1 msk olivolja
1 msk risvinäger
1-2 msk soja
2/3 tsk fisksås
1 msk färskpressad limejuice
2 msk hackad koriander
peppar
2 msk sesamfrön
  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Strimla lövbiffen och lägg i en skål. Ha i den rivna ingefäran, sojan och vitlöken och låt marinera i ca 10 minuter.
  3. Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar.
  4. Hetta upp en stek- eller wokpanna med sesamoljan och bryn lövbiffen tills den fått fin färg. Lägg över lövbiffen och även vätskan från pannan på en tallrik.
  5. Häll olivoljan i stekpannan och woka grönsakerna i ett par minuter. Tillsätt lövbiffen och vätskan i pannan och tillsätt samtidigt soja, fisksås, risvinäger, limejuice och lite peppar. Stek i några minuter och smaka av. Toppa till sist med sesamfrön och hackad koriander.

Näringsvärde per portion:
494 kcal
44 g protein 36E%
42 g kolhydrater 34E%
16 g fett 30E%

Bara woken, utan ris:
359 kcal
40 g protein
13 g kolhydrater
16 g fett

1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...