tisdag 9 juli 2013

Bilder från Tammerpokalen och Questbars åter i lager på Proteinbutiken!

Först av allt vill jag bara meddela alla er Questbar-älskare, att Proteinbutiken har fått in nästan alla smaker (utom den nya Raspberry white chocolate), till och med Chocolate chip cookie dough! Så skynda och BESTÄLL, de kommer ta slut på nolltid (jag har redan varit där och köpt en låda med Cookie dough-smak).

Jag har gått igenom alla bilder från Tammerpokalen och jag bara ler när jag ser hur bra Marcus, Petra och Pernilla lyckades pricka formen. De har verkligen gjort precis som David och jag har sagt och jag kunde inte vara mer nöjd. Det slutade med en 5:e plats (av 14 deltagare) för Marcus, en 4:e plats (av 5 deltagare) för Petra och en 5:e plats (av 9 deltagare) för Pernilla. Vi hörde från många att de tyckte att alla tre borde placerat sig högre, men det är trots allt en bedömningssport. Man kan bara göra sitt bästa och hoppas på att domarna gillar det. Det som känns roligast är att så många av de andra i Teamet kom och hejade och peppade och det betyder så otroligt mycket när man står där backstage och är lite nervös, att man har stöttande människor runt omkring sig.
Nästa tävling, där nästan alla i teamet ska tävla, är Luciapokalen i Göteborg den 30:e november-1 december. Jag och David ser otroligt mycket fram emot det och de flesta i teamet har redan påbörjat sina dieter.

Här kommer lite bilder från dagen men först lite före och efter bilder på Pernilla, Petra och Marcus....
Pernilla
 Petra
Marcus
Dagen började med att jag och David fixade lite frukost på vandrarhemmet vi bodde på. Det visade sig att det var Gatufesten i Sundsvall samma helg så alla hotell var fullbokade. Vi hittade tillslut ett vandrarhem på Alnön som var "prisvärt". Kesella med frukt och nötter och två skivor av mitt "Zucchini och blåbärs bröd" fick bli min frukost.
Vi mötte upp Petra kl 07.30 för att hon skulle hinna registrera sig och för att jag skulle hinna sminka henne lite. Vid 8-tiden började de andra dyka upp och snart var hela lokalen fylld med tävlande och coacher.
En stor del av tiden innan man kliver upp på scen går till att äta! Detta är för att fylla upp musklerna med glykogen (kolhydrater) så att man ser fylligare ut. Veckan innan tävling brukar man manipulera vätska och salt för att få bort så mycket vätska under huden som möjligt så att man så mycket detaljer som möjligt. Det är en väldigt avancerad process att "peaka" eller toppa formen på tävlingsdagen och många som tävlar för första gången brukar se bättre ut dagen efter tävling, just för att man gjort en tömning och laddning men kanske inte lyckats få formen perfekt på tävlingsdagen. Det är därför det är bra att ha en coach som vet hur man toppar formen och som förstår VARFÖR man gör på ett visst sätt, inte bara ATT man ska göra det. Det är i alla fall riktigt kul att se alla otroligt vältränade människor som sitter och trycker i sig godis, kakor, nutella, riskakor och annan kolhydratsrik mat. 
Innan man går upp på scen gäller det att "pumpa upp" så att musklerna sväller och ser större ut.
Innan tävlingarna började är det tradition på Tammerpokalen att alla tävlande går upp på scen och gör en så kallad "pose down" och spexar lite :)
Efter pose-downen gick vi backstage och näst på tur att gå upp på scen var Petra som tävlade i Body Fitness i korta klassen. Marcus klass låg senare i schemat och hans tjej Mia (som också tävlar för Proteinbutiken) tävlade i långa klassen i Body Fitness.
Pernilla tävlade i mellanklassen i Bodyfitness (det var tre klasser: korta, mellan och långa) och pumpade upp igen innan hon skulle upp på scen. David matade henne riktigt bra med riskakor och jordnötssmör (trots att hon påpekade att hon var mätt) och efter ett tag hade hon ådror överallt!
'
Marcus gör sig i ordning för att kliva på scen...
Några av de obligatoriska poserna man gör i Classic Bodybuilding...
Vi har ett fantastiskt Team och jag är så glad att få vara en del av Team Proteinbutiken, ett företag med fantastiskt bra kosttillskott och en väldigt ödmjuk ägare (Thomas Malmberg) som stöttar oss och hjälper oss i våra satsningar.
Ni kan läsa mer om Petras upplevelse av tävlingen på hennes BLOGG. Marcus och Mia intervjuades av Falukuriren och berättar om tävlingen och resan dit. Artikeln kan ni läsa HÄR.

Jag kommer skriva lite mer om hur man "dietar" i ett senare inlägg, även om det blir väldigt generellt i och med att vi lägger upp individuella kost- och träningsprogram eftersom alla är olika och svarar annorlunda på olika upplägg.

12 kommentarer:

  1. Vilken dag ni verkar ha haft och vilket arbete både ni och de tävlande lagt ner. Imponerande! Förstår att det varit/är roligt att följa deras utveckling och se dem prestera så bra på scen. Luciapokalen nästa ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja längtar verkligen efter att se alla på Lucia. Bara dryga 20 veckor kvar ;)

      Radera
  2. Jäklar vad snygga dom är. Hur tränar man till sig en sån rumpa??? Vill ha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur!? Jag är smått avis på Pernillas rumpa jag också ;) Lite är genetiskt men sedan är det knäböj, utfall osv som formar rumpan. Och sedan en diet på det också såklart...

      Radera
  3. Åh. Härligt !! Vilket jobb och vilka resultat =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har kämpat på otroligt bra, är så stolt :)

      Radera
  4. Riktigt härligt att se sådana prestationer!

    Jag måste passa på att fråga; jag har ett par år varit extremt rädd för kolhydrater, av någon underlig anledning. Men nu på senaste har jag börjat fundera på om kroppen skulle må bättre av att introducera det igen och undrar därför om man behöver göra detta långsamt och i så fall ungefär hur långsamt i så fall? Jag tränar hårt ca 7 ggr per vecka, varav 4 ggr är styrka och resten kondition (hög och lågintensivt växlat). Frukosten är havregrynsgröt men efter det klipper jag i nuläget kolisarna.

    Jag, liksom säkert många andra, hade verkligen uppskattat ett inlägg om detta!
    Fortsätt inspirera som du gör, för du är grym! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker absolut att du bör äta lite mer kolhydrater. Börja med att lägga till 10 g kolhydrater per vecka, så länge du håller dig relativt viktstabil. Lägg kolhydraterna innan eller efter dina styrke- eller intervallpass.

      Ska se om jag kan knåpa ihop ett inlägg om det :)

      Radera
  5. Grymt kämpat av dom alla tre!! Blur alltid så impad när jag läser om folk som förbereder sig för tävling och klarar av det hela vägen. Ett inlägg om diet skulle dom sagt vara intressant så kul att det kommer! Men jag undrar även hur det funkar när teamen tar ut sina adepter? Hur vet man att just den och den är lämplig? Är ju stor press och mycket som krävs av en för att lyckas åstadkomma allt som det innebär med tävling. För en vanlig dödlig som mig känns det som att jag hade blivit tokig nånstans på vägen ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lite olika för olika team. Vissa har uttagningar medan andra (som vi) kör "först-till-kvarn". Vissa tar en avgift (vi tar en årsavgift för hjälpen med kost och träning under året) medan andra tar ut talanger och hjälper dem med kosten och träningen.

      Inlägg om diet kommer så småningom...

      Radera
  6. Sjukt bra jobb från alla! Och Questbars, fick hem mina första ever idag - har aldrig ätit så otroligt god bars! Happy! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är de goda!? Älskar dem och har dem med mig överallt :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...