måndag 29 juli 2013

Mjuka blåbär och bananproteinkakor

Det är otroligt skönt att vi bor i en lägenhet nu när vi är i New York. Dels är det så mycket fräschare än de hotell jag har bott på här (inga lyxhotell såklart), dels så är det skönt att kunna laga sin egen mat ibland. Inte för att det inte är gott eller finns nyttig mat här, för det finns det verkligen, men ibland tröttnar man på att äta ute.
Vi brukar för det mesta äta frukost hemma och ta oss mellanmål, men lunch och middag har vi ätit ute hittills. Men ska nog faktiskt försöka laga lite middagar hemma några kvällar också.

Igår var vi och tränade på gymmet Equinox (som finns på flera ställen på Manhattan) och det var riktigt bra. Stort, fina lokaler, bra maskiner, rent och fräscht och bra service. I och med att min kompis jobbar där presenterade hon oss för några tränare där och en av tjejerna tävlade i Body Fitness/Figure och hade vunnit sitt proffskort för några veckor sedan. Hon hade tydligen Ava Cowan som coach (en av mina idoler) och det var riktigt roligt att prata med henne! Vi körde lite rygg och sedan ställde jag mig på min favoritmaskin: Stepmill (en trappa som rullar som ett löpband). Grym för rumpa och lår och jag har verkligen saknat den maskinen....har letat överallt men den finns inte i Sverige.
Jag håller på att samla ihop lite tips på nyttiga restauranger, bagerier och liknande som jag kommer göra ett inlägg om om ett par dagar :)

Nu åter till kakorna. Jag hade tänkt att göra en blåbär & banan muggkaka till frukost men insåg efter att ha blandat ihop de flesta av ingredienserna att jag inte hade några ägg. Attans! Ville inte slänga bort smeten så det fick bli kakor istället :)
Dessa kakor är mjuka i mitten och lite lätt krispiga på ytan (kan variera beroende på ugn). De passar både till frukost eller som ett smidigt mellanmål då de är lätta att ha med sig. Blåbären gör dem lite saftigare men experimentera gärna genom att ha i dina favoritingredienser som frukt, nötter, kokos, choklad osv.
Blåbär och bananproteinkakor
3 stora kakor

50 g havregryn
1/2 skopa whey complete vanilj
40 g mosad mogen banan, ca 1/3 medelstor banan
1/3 dl blåbär (ca 25g)
1/2 tsk bakpulver
1/2 msk kokosmjöl
2 msk osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ha i alla ingredienser i en skål och mosa ihop dem med en gaffel. Forma till 3 stora bollar och lägg dem på en plåt på bakplåtspapper. Platta till dem lite och ställ sedan in i ugnen och grädda i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna.

Näringsvärde per kaka:
102 ckal
7 g protein
15 g kolhydrater
2 g fett



13 kommentarer:

  1. Fantastiskt enkelt !!! Oj oj, mums... det ska göras imorgon =) Hoppas ni har det bra där borta...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt enkla och goda. Blev ett lyckat recept trots att det inte var planerat ;)
      Vi har det helt underbart :))) tack!

      Radera
  2. Låter smart att bo i en lägenhet! Det är något jag själv kanske skulle testa på när jag åker utomlands. Fina kakor! Bra att kunna vara spontan när man bakar ;) Ha en fortsatt bra vistelse i New York!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är riktigt smidigt och det blir faktiskt nästan billigare än hotell :)
      Tack så mycket Marja, ha en fin fortsatt sommar :)

      Radera
  3. vad kan man använda istället for proteinpulver?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Havremjöl eller mandelmjöl brukar funka istället för proteinpulver.

      Radera
  4. Hej, älskar din blogg! Har en liten fråga som jag funderat på ett tag; Var köper du ezekiel bröd?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! :)
      Jag är i New York just nu så jag köper brödet där. Det finns inte I Sverige tyvärr. Det går dock att köpa Ezekiel-flingor på www.iherb.com

      Radera
  5. Underbara kakor. Testade göra med hallon! Mjuka och saftiga.

    SvaraRadera
  6. Finns det nån bröd produkt i Sverige som kan vara någorlunda lik ezbrödet ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det finns ett som är en liten limpa som är gjort av groddat vete/råg. Ligger ofta bland hälsokosten i livsmedelsbutiker. Sök på Naken groddat rågbröd på Google så kommer du nog hitta det :)

      Radera
  7. Åh ! Tack så mycket för det snabba svaret :) Ang bröd ,toppen, fortsatt trevlig dag på dig / rosie

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...