måndag 10 mars 2014

Baked coconut banana oatmeal och frysta godsaker på Picard

Jag gjorde den här bakade gröten till frukost igår och tänkte först strunta i att lägga upp den i och med att jag gjort så många recept på frukostar på bloggen. Men sedan slog det mig att många frågat efter förslag och recept på mellanmål som är lätta att planera och ta med sig, och det är är faktiskt ett riktigt passande recept för ändamålet!
Jag gjorde det här som en portion men det går jättebra att dubbla eller till och med fyrdubbla receptet och skära upp i bitar och ta med som mellanmål med en klick keso eller kvarg på för lite mer protein som mättar bättre. Konsistensen är saftig och gröt-kakan (eller vad man nu ska kalla den) har en härlig smak av kokos och banan.

En rolig variation till gröten eller ett mättande och gott mellanmål, passar lika bra till båda.

Baked coconut banana oatmeal
1 portion

1,5 dl (ca 50g) havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/2-1 msk stevia sötströ/sukrin
0,75 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
3 msk osötat äppelmos
1/2 tsk vaniljarom
1 äggvita
1/2 liten (50g) banan
1/2 msk fettreducerad riven kokos (eller vanlig kokos, jag hade ingen vanlig hemma)

1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser, utom bananen och kokosen, i en skål med en sked. Häll smeten i en liten ugnsform (jag använde en liten form från IKEA, ca 10x10 cm). Skiva bananen på längden i 3 delar och lägg över smeten. Strö över kokosen och ställ in i ugnen, ca 20-25 minuter.

Jag gjorde en vaniljkräm som jag åt till, gjord på 200 g lättkvarg, 1 msk stevia sötströ och ca 1/2 tsk vaniljarom.
Näringsvärde för bara den bakade gröten:
295 kcal
47 g kolhydrater
11 g protein
7 g fett

Med vaniljsås: 445 kcal, 54 g kolhydrater, 37 g protein, 9 g fett

Jag jobbar väldigt nära Karlavägen på Östermalm och jag har hört att många av mina kunder har pratat om affären Picard som öppnade för ca 1 år sedan. Picard kommer från Frankrike, där det finns drygt 900 butiker och de har tydligen utsetts till Frankrikes mest uppskattade livsmedelskedja tre år i rad. Det finns flera affärer runt om i stan (Stockholm) men de gånger jag gått förbi har det inte känts så lockande att gå in, det ser så stelt ut. Men, idag fick jag helt plötsligt lust att gå in och titta och det ångrar jag inte en sekund!!! Deras koncept är helt enkelt frysta livsmedel och det finns allt från grönsaker, fisk, kött, kyckling, kryddor, till färdiga rätter och efterrätter.

Det är väldigt prisvärt och titta vad jag hittade:
Färdiga (okryddade) 5% nötfärsbiffar, tonfiskburgare med bara en enda ingrediens: tonfisk (ca 129 kr/kg) och en massa fina frysta grönsaker.
Nu gäller det bara att göra plats i frysen, här kommer jag handla oftare!!

6 kommentarer:

 1. Hej ! Har rätt nyligen hittat din sida o blir jätteglad för enkla o goda recept :) Jag försöker baka både mjöl o sockerfritt pga olika problem…. Den här "kakan" ser riktigt god ut .) Provar i veckan :)
  Tusen tack för att jag kan hitta så många "go´saker" här hos dig….
  Så snälla, fortsätt…. Kram Britt Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad kul att du hittat hit och roligt att du gillar recepten :)
   Absolut, jag fortsätter så länge jag kan!
   Kram

   Radera
 2. Hej! Tusen tack för en fantastiskt bra och inspirerande blogg! Jag skulle önska att det kom fler tips på bra lunchlådor, både att frysa in och enkla att förbereda kvällen före. Har provat din krämiga sallad med kikärtor och tyckte den var super! Jag skulle även vilja ha tips på vad man kan äta om man alltid tränar kvällstid, efter middag, kanske ingen förändring från "vanliga" mellanmål? Förutom lite mer kolhydrater?
  Tack igen för all inspiration! Mvh Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin!
   Absolut, ska försöka få till det :)
   Precis, lite mer kolhydrater till målet efter träning, samt protein så alla mellanmål som finns på bloggen funkar fint. Jag älskar att göra muggkakor med havregryn i till efter-träningsmål :)

   Radera
 3. Vilket bra tips på mellanmål, det ser urgott ut! Handlar själv lite då och då på picard, ganska bra i pris!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det! Jag är förvånad över att grönsaker och fisk/kött är så pass billiga :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...