fredag 7 mars 2014

Månadens gästrecept: Marjas Päron- och hallonkaka

Då var det dags för månadens gästrecept igen!
Den här månaden var det lite glest i inkorgen så jag valde faktiskt ett recept som kom in förra månaden, denna oemotståndliga kaka från Marja som driver bloggen www.bakasockerfritt.se. Jag har följt Marja länge och hon har en otroligt fin blogg med underbara sockerfria recept, så kika in hos henne och bli inspirerad!

Om du har ett recept som du vill dela, maila mig på manadensrecept@tasty-health.se med en kort beskrivning av receptet, ingredienser och instruktioner, en bild om du har och ditt namn och eventuellt din bloggadress om du har en sådan. Mer information hittar du under fliken "Månadens recept".

Men nu över till Marjas kaka!
Päron- och hallonkaka


Min största hobby i livet är just nu mitt projekt jag kallar ”Baka Sockerfritt”, där jag skapar hälsosamma bakverk som varken innehåller mjöl eller socker. Ett av de bakverk jag gjort är just denna Päron- och hallonkaka, som är lätt – både när det kommer till tillvägagångssättet och till kakans innehåll.
Ingredienser
1 ägg
2 msk + ½ tsk sötströ
ca 2 droppar bittermandelarom (efter smak)
3 msk skyr naturell (eller dylikt)
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

40 gram hallon
½ litet päron (ca 40 gram i bitar)
10 gram nötter (ex. pecannötter)
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 12 cm i diameter.
2. Vispa ägg poröst med elvisp och droppa i ett par droppar bittermandelarom. Blanda samman nötmjölen, riven kokos, bakpulver, vanilj, skyr och 2 msk sötströ. Rör ner det vispade ägget. Blanda hallonen med ½ tsk sötströ och vänd försiktigt ner hallonen i smeten. Häll smeten i formen.
3. Kärna ur och skär päronet i mindre skivor/bitar, fördela det över kakan och tryck ner bitarna lite. Hacka 10 gram nötter och fördela över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.


Hälsningar,
Marja Folcke

Näringsvärde för hela kakan:
541 kcal
15 g kolhydrater
22 g protein
43 g fett

Delar du kakan i 4 bitar blir det ca 135 kcal per bit :)

3 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...