söndag 30 mars 2014

Bilder från Battle of Scandinavia

I går var det dags för Li Videkull att kliva upp på scen efter en 20 veckor lång diet och vi åkte ner till Alingsås redan i fredags. Självklart packade jag med en hel del mat för helgen, man vet ju aldrig vad det finns för möjligheter till att äta bra. Tur var det, för mackarna och vägkrogarna hade inget föll mig i smaken. Jag lyckas alltid packa ner för mycket men bättre att vara väl förberedd än att stå utan mat :)
Så gott som alla hotell var fullbokade i Alingsås den här helgen så det enda vi hittade rum på var ett vandrarhem en bit utanför Alingsås (STF Alingsås/Hjälmaren). Jag är egentligen inte så förtjust i vandrarhem, det där med att dela dusch och badrum är inte min grej, men vandrarhemmet låg otroligt vackert precis vid vattnet och vi fick en egen liten stuga (med egna toaletter!), så mysigt!
Väl framme åkte vi till inregistreringen och Li fick även sina första lager brunfärg lagda. Jag och David passade på att gå och äta och vi handlade även lite mat till Li för uppladdningen inför tävlingen. Jag köpte tidningen Hälsa & Fitness och blev lite paff att se min bild i tidningen, hade helt glömt bort att jag bidragit med text till en artikel om återhämtningsdrycker.
Li åt sina sista matlådor och sedan var det bara att hoppa i säng, klockan 05.00 skulle vi upp på lördagen.
På lördagsmorgonen kollade vi formen på Li och allt gick enligt plan så vi bytte ut hennes vanliga grötfrukost mot plättar och jordnötssmör för att hon skulle fylla ut musklerna lite mer. Hur en uppladdning inför tävling ser ut är en hel vetenskap och ett helt annat inlägg, men enkelt förklarat så fyller man upp musklerna (som oftast är ganska platta och tomma efter en lång diet med mycket träning och strikt kost) med kolhydrater så att de ser större och fylligare ut. Jag förstår att det här låter konstigt för de som inte är intresserade av tävlingar, men jag tycker det är otroligt intressant och det är fantastiskt kul att se hur man kan förändra fysiken genom justeringar i kost och träningsupplägg.

Jag sminkade Li och fixade frukost (jag kan verkligen inte leva utan havregrynsgröt, jag har med mig havregryn vart jag än går) innan det var dags att bege oss till Estrad där tävlingen hölls.
Li hjälper sin vän Matilda som tävlade i Women's Physique att lägga smink
Vi passade på att poseringsträna medan vi väntade, det bli många timmar backstage och mycket dötid.
Sista lagret färg lagt och sedan var det bara lite olja innan det var dags.
Li pumpar upp innan det var hennes klass tur att gå upp på scen
 Li gick vidare till final (de tar ut 6 stycken i varje klass) så det var bara att fokusera om, vila lite till och sedan börja pumpa upp igen.
Li slutade på en 6:e plats och jag och David är så stolta!! Li började som kund hos mig med kostrådgivning för drygt ett år sedan och det har varit så kul att följa henne hela vägen, från det att hon tog beslutet att tävla till att vara med henne backstage igår.

Nästa tävling för team Proteinbutikens utvecklingsteam är Fitnessgalan i Globen där Nathalie Linhem ska tävla. Nu ska vi bara smälta helgen lite innan det är dags att fokusera på nästa tävling :)

5 kommentarer:

 1. Alltid lika roligt att se de tävlande på scen - så mycket slit och hårt arbete. De förtjänar verkligen att stå där och glänsa i rampljuset.
  Låter som om ni haft en fin helg. Hoppas att veckan börjar bra.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Herregud så snygg Li var! Stort grattis till henne, och stort lycka till till alla atleter ni ska fortsätta coacha under året :D

  SvaraRadera
 3. Håller med föregående talare! Jättehäftigt vad det går att göra med kroppen. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 4. Stort grattis till er alla! Jag undrar om du inte kan skriva ett inlägg om uppladdning inför tävling? Det låter spännande det du beskriver i inlägget.

  SvaraRadera
 5. Vad spännande och roligt! Stort grattis till en riktigt snygg tjej!! Det är SÅ inspirerande och se andra tävla :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...