fredag 14 mars 2014

Äppelpaj proteinshake och Thaiwrap med jordnötssås

Hoppas ni haft en fin fredag!

Svårt att tro att det ska bli snöoväder i helgen när det är så fint nu. Jag trotsade till och med gårdagsmorgonens kyla och drack min frukost med balkongdörren öppen och solen i ansiktet...underbart! Igår gjorde jag för ovanlighetens skull en smoothie till frukost istället för den vanliga gröten. Den blev så himla god!!
 Det här behöver du till 1 smoothie:

1 skopa whey complete
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 dl (100g) lättkvarg (jag använde Lindahls)
2 dl osötad mandelmjölk
1/2 litet (50g) hackat äpple
0,75 dl (25g) havregryn
2 tsk chiafrön

1. Mixa ihop alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Häll upp i ett fint glas och njut!

Näringsvärde:
316 kcal
26 g kolhydrater
34 g protein
8 g fett

Idag efter jobbet var jag förbi salong Rapunzel och fixade håret....lite ljusare :) De är så duktiga och jag blev supernöjd.
Jag har alltid tankar på att göra något annorlunda med håret varje gång jag går till frisören, men det slutar ofta med att det blir samma sak, är det likadant för er? Enda gången jag gjort något annorlunda var första året jag bodde i New York och en vän till mig övertalade mig att färga håret svart för att det skulle framhäva mina ögon....fy vad jag ångrade mig när jag såg resultatet, jag kände mig som en hårdrockare! Sedan dess är jag lite feg med att göra stora förändringar.

Apropå New York så kommer jag antagligen att åka dit över påsk för en jobb-grej (jag berättar mer när jag vet mer) och jag måste fylla på mitt "lager" med low carb tortillas som börjar ta slut. Jag köpte på mig typ 15 paket i somras som jag haft i frysen, och igår öppnade jag sista paketet. Jag gör oftast egna tortillas (eller köper fullkornstortillas ibland) men gillar smaken och konsistensen på de jag köpte i NY och middagen igår blev en low carb wrap med thaigrönsaker, shiritakinudlar, kyckling och jordnötssås...magiskt gott!
Superenkelt!

Stek valfria grönsaker i en stekpanna och krydda med riven ingefära, vitlök, soja och chili. Tillsätt färdig grillad kyckling och sköljda shiritakinudlar (valfritt såklart men jag var superhungrig!).
Gör jordnötssåsen genom att blanda 1 msk naturellt jordnötssmör (jag använde Green choice), 1/2 msk soja, 1 tsk limejuice och ca 1 msk hett vatten. Tillsätt eventuellt mer vatten till önskad konsistens.
Till efterrätt blev det en sådan här :)
Det var den sista jag hade i frysen, nu får jag göra lite fler så man har när suget sätter in!

13 kommentarer:

 1. Så fräscht med äppelsmoothie! Och vad fin du är, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den smakade fräscht, nästan lite somrigt :) Tack snälla! :)

   Radera
 2. Vilken härlig sida du har!! Den där thaiwrapen låter inte dum den, receptet sparar jag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :) Den är riktigt god, jordnötssåsen är beroendeframkallande ;)

   Radera
 3. Gott med äpple i egengjord smoothie, det har jag inte haft förut! Åh, New York, dit ska jag i sommar!

  SvaraRadera
 4. Vad fint håret blev! Du vet inte om det är något problem med hur man kommenterar din blogg via iphone? Mina kommentarer därifrån blir aldrig publicerade. Tänkte att det kunde vara bra att veta :) Jag har en liten fråga som du inte måste svara på, men jag är så himla nyfiken! Vad har du för split/uppdelning på dina macros? Jag vet att du är utbildad inom ISO och undrar om du följer det, eller tänker du mer i banor om gram? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså, det måste jag kolla upp, tack!

   Jag äter ungefär 35/35/30 så det är ungefär iso-fördelning :)

   Radera
 5. Tack för inspirerande förslag på måltider!
  Jag undrar skulle inte du kunna skriva/samla ihop dina recept på såser/dressingar i ett inlägg? Jag tycker att det är så svårt att komma på bra såser/dressingar/smaksättning till lunch/middag.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja det kan jag göra, skriver upp det på kom-ihåg-listan :)

   Radera
  2. Tack!! Du är bäst :)

   Radera
 6. Hej och tack för en bra blogg!

  Har en fråga till dig också angående protein.

  Har hört både på TV, radio och läst i tidningar om att ny forskning visar att högt intag av protein är farligt och förkortar livet. Dom skrev till och med att "för högt intag av protein är en lika dåligt som rökning". Och då snackar vi inte om något extremt intag av protein.

  Själv äter jag en hel del protein, och dina recept är ju väldigt proteinrika så antar att du också gör det. Vad tänker du om denna forskning? Blir ju lite orolig och funderar på om jag bör dra ner proteinintaget. Samtidigt tränar jag mycket och satsar på viktökning och då är proteinerna viktiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har också läst forskningen och jag tror ändå inte att jag kommer ändra sättet jag äter på nämnvärt. Att äta ett relativt högt proteinintag har även många hälsofördelar och vi behöver protein, framförallt då vi tränar och vill bygga muskler. Valet av protein tror jag spelar större roll och även hur man äter i övrigt. Att äta mycket snabba kolhydrater medför också stora hälsorisker.

   Om man har cancer i släkten, är i övre medelåldern och verkligen vill minimera risken för cancer så skulle jag rekommendera ett inte alltför högt proteinintag (eller kaloriintag heller för den delen), men jag kommer fortsätta äta en lika stor andel protein som jag äter kolhydrater...

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...