söndag 16 mars 2014

Risentas nya receptfilmer på you-tube (med bland annat mina recept)

För några månader sedan blev jag kontaktad av Risenta, som presenterade en idé som jag tyckte lät jättespännande. För att inspirera fler till att baka och lära sig baka med Risentas nya specialmjöler, skulle de lansera receptfilmer där tittarna lättare kan se hur man ska göra. Jag och 5 andra bloggare har skapat recept till filmerna och nu släpps de första. Filmerna med mina recept släpps senare under året....
bild från glutenfrikost.se
Nedan följer Risentas Pressrelease och deras egna ord om filmerna. Jag tycker det ska bli superkul att se och det är verkligen bra att man kan se hur man gör recepten. Även om de flesta av mina recept är väldigt enkla att göra, förstår jag att man ibland kan bli osäker på hur exakt man ska göra för att det ska bli bra.
Vad tycker ni om idén? Tycker ni om sådana här videos? Jag tänker givetvis på om det skulle vara något ni är intresserade av att se här på bloggen, eftersom jag och Fanny funderat på att göra våra egna matlagningsvideos :) Det kanske inte blir på en gång i och med att har fullt sjå med att få igång vår podcast "Helhetshälsa", men så småningom....

Pressrelease, Risenta 2014-03-06

Risenta lanserar Youtubekanal med bakrecept i samarbete med bloggare!

Tillsammans med sex bloggare har Risenta tagit fram 16 receptfilmer om bakning. Risenta hoppas att på ett nytt och spännande sätt inspirera fler till att baka med specialmjöl med deras nya recept.


Risentas receptfilmer kommer att släppas på deras nya Youtubekanal och hemsida torsdagen den 6e mars. I de första sex filmerna som släpps har Marja Folcke, Malin Flink, Nilla Gunnarsson, Josefi Dahlberg och Ulrika Gabriel tagit fram välsmakande recept.


Bakning är en trend som etablerar sig allt mer och intresset ökar ständigt. Bakning är Risentas hjärtefråga 2014 tidigare i år ingick de ett presentatörsskap av Mitt Kök Bakar i TV4. Genom lanseringen av Youtubekanalen vill Risenta dela med sig av kunskap och inspiration kring bakning på en kanal som är lättillgänglig för alla.


- Att baka är en vetenskap, det är inte lika lätt att improvisera som vid matlagning. Därför vill vi på ett enkelt sätt lära ut fakta och teknik kring Risentas specialmjöl. Vi vill visa hur enkla de är att använda, genom att göra det lätt att förstå vad de är bra för och hur de används på bästa sätt, säger Lisa Tagesson, Marknadsansvarig på Risenta.


Bloggare som tagit fram recept till filmerna är:

Marja Folcke, http://bakasockerfritt.se
Jenny Sunding, http://jennysunding.se
Susanna Backman, http://www.tasty-health.se
Malin Flink, http://cakingmyday.blogspot.se
Nilla Gunnarsson, http://nillaskitchen.com
Josefi Dahlberg & Ulrika Gabriel, http://sockerfriheten.blogspot.se


- Vi har valt att arbeta tillsammans med personer som dagligen inspirerar inom både matlagning och bakning genom deras bloggar. De har alla ett mycket stort intresse och kunskap om hur man använder specialmjöl på olika sätt, summerar Lisa Tagesson.


Nedan är ett av de recepten som ni kan hitta på Risentas Youtubekanal: http://www.youtube.com/user/risenta1940
page1image16480

FRÖLIMPA

Härligt bröd laddat med nyttiga frön och kärnor. Smaksätt med valfri brödkrydda

1 LIMPA. TID: CA 190 MIN. GLUTEN- OCH MJÖLKFRI.
25 g (1 pkt) jäst
8 dl kallt vatten

4 dl Risenta bovetemjöl
1
1⁄2 dl Risenta solroskärnor

1 1⁄2 dl Risenta pumpkärnor
3⁄4 dl Risenta linfrö
2⁄3 dl Risenta nyponskalmjöl

1 dl Risenta psylliumfröskal
2 tsk salt
1 msk Risenta rårörsocker

Brödkrydda, t ex kummin
olja

Gör så här:
1. Smula jästen i en degblandare eller bunke och tillsätt vatten.
2. Tillsätt torra ingredienser i degvätskan, blanda väl och låt degen vila i ca 10 min.
3. Smörj en brödform med olja. Häll i smeten och pudra över bovetemjöl. Låt jäsa i formen i 1 1⁄2 tim.
4. Sätt ugnen på 175°. Baka brödet i 80 min långt ned i ugnen.
5. Låt brödet svalna i formen oövertäckt.
6. Ta brödet ur formen och låt kallna helt, gärna över natten.

8 kommentarer:

 1. Det är så häftigt att få sina recept inspelade! Hoppas du får en bra måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, längtar tills jag får se min film :) Detsamma!

   Radera
 2. Älskar mat och allt där till, och tänkte fråga dig om du vet hur man kan öka sin förbränning och ämnesomsättning över lag? jag äter väldigt bra mat, varierat och ibland lite mindre nyttigt för inget får ju vara förbjudet :) jag har rätt bra förbränning nu skulle jag säga då jag äter rätt mycket och 5 gånger om dagen :) men såklart vill man kunna äta ÄNNU mer haha ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan du göra genom att långsamt öka ditt kaloriintag och samtidigt styrketränar hårt så att du bygger muskler (ju mer muskelmassa desto högre ämnesomsättning). Ca 50 kcal per vecka kan vara lagom till en början, mät resultat och utvärdera vaka för vecka :)

   Radera
  2. åh tack för ditt svar! Jag har ett problem med att träna tror jag då jag inte har möjlighet att ta mig till gymmet så får bli hemma isåfall och har bara pilatesboll, gummiband och en hantel på 5kg hemma, tror du att det går att träna tungt på det ? :) kram

   Radera
  3. Det är ju svårt att utvecklas om du har begränsat med vikter men så länge du tar ut dig till max och hela tiden försöker öka motstånd så går det att bli starkare...

   Radera
 3. När kommer din film? Eller har den redan kommit? :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...