onsdag 19 mars 2014

Snabba pumpa-proteinbollar och följ mig på MyTaste

Idag bjöd jag över min kära mor på middag och efter att jag gått en långpromenad med Dexter, handlat och städat (måste ju se lite snyggt ut när mamma kommer) var jag vrålhungrig och kunde inte riktigt vänta till middagen. Lösningen blev de här gudomliga bollarna som jag svängde ihop på 2 minuter.
Jag mätte ingenting exakt men på ett ungefär behöver du detta till 6 bollar:

1 skopa whey complete vanilj
2 msk kokosmjöl
4 msk havregryn
2 tsk stevia strö
1 tsk chiafrön
1 msk jordnötssmör
3-4 msk pumpapuré (eller äppelmos/banan)
lite mandemjölk
kokos att rulla i

1. Blanda ihop alla ingredienser tills det blir en formbar smet. Tillsätt mer whey eller kokosmjöl om smeten är för blöt och mer mandelmjölk om den är för torr.
2. Rulla till bollar och täck med riven kokos. Låt stå i några minuter (om du kan vänta så länge) så att de blir fastare. Ät och njut!
Jag har länge funderat lite över att ändra mitt receptarkiv i och med att det är lättare att hitta recept om det finns små bilder att se på bredvid recepten. Jag har testat en amerikansk site som heter Recipage, men att lägga in recepten tar tid och senaste tiden har jag inte hunnit lägga in de recept jag gjort senast.

Men nu har jag faktiskt hittat en riktigt bra lösning och den heter MyTaste. Ni har säkert stött på sidan hittarecept.se någon gång. Så fort man söker ett recept på Google kommer deras sida upp först och det är supersmidigt att hitta nya recept som hemsidor och bloggare lägger upp.
De kommer snart ut med en massa smarta funktioner och nytänkande idéer på deras sida, men jag säger inte så mycket mer än. Det kommer i alla fall bli jätteenkelt att spara och dela alla sina favoritrecept som man hittar på nätet i sin profil.
Den här bilden är från webbdagarna och 203Webgroup, som driver MyTaste, förklarar de nya funktionerna. Känner ni igen ansiktet på bilden? :)

Nu har jag nämligen fått en profil på deras sida och ni kan följa mig på MyTastedär jag skapat kokböcker med de flesta av mina recept (kategoriserade såklart) och jag lägger till fler och fler recept hela tiden. Jag kommer också lägga till inspiration till hälsosam mat och dela med mig av mina favoriter. Så klicka in på sidan så kommer ni enkelt hitta mina recept med bilder.

Jag berättar självklart mer om de nya funktionerna som ni alla kommer kunna ta del av, när de släpps.

11 kommentarer:

 1. Hur mycket är en skopa för dig? När man beställer en skopa för whey på nätet så rymmer den en halv dl, men en portion är ju ca 2 dl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ca 1 dl ska det stå :)

   Radera
  2. 1 skopa för mig är ca 20 g, och en portion är ca 30 g så då får man helt enkelt ta 1,5 skopa :)

   Radera
 2. Åh så bra! Kan man prenumerera på din sida där eller måste man gå in och kolla då och då själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte, jag ska kolla det. När allt är klart ska du kunna följa mig så att du får alla uppdateringar i ett flöde, precis som på Facebook.

   Radera
 3. Hej fina du!
  Jag vill baka/laga vartenda ett av dina recept men har lite frågor innan jag beställer proteinpulver. Du länkar till http://www.proteinbutiken.se/Produkter/leverantorer/nutritech/whey-complete-1kg men jag kan inte hitta naturellt whey... :( Vart köper du ditt?

  Tack för svar!!

  Kram, Tove

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tove!

   Jag köper det på Proteinbutiken och det heter Pure Whey :)

   Radera
 4. Jag testade att göra dina bollar fast med hallon/hallon protein och blåbär/blåbärsprotein, tackar för inspirationen det blev väldigt lyckat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nicklas!

   Kul att de blev bra, ska också testa att göra med olika smaker på proteinpulver :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...