måndag 17 mars 2014

Peanut butter chocolate swirl protein muffins

Om förra helgen gick i tacosen tecken så gick denna helg i hamburgarnas tecken :) I lördags fick jag användning för tonfiskstekarna jag köpte på Picard och det blev en tonfiskburgare med avokado & wasabidressing på Fazers aktiv råg-bröd, perfekt efter-träningsmål!

För avokado & wasabi dressingen mixade jag 1/4 avokado, 50 g lättkvarg och 1 tsk wasabipasta (på tub) samt salt och peppar.
Igår var det lite matlådefix inför veckan och jag brukar oftast ugnsbaka kyckling och grönsaker och koka ris/quinoa/matkorn så att det räcker ett par dagar.
Förutom maten så bakade jag även dessa muffins att äta som mellanmål mellan kunderna, innan mitt HIIT-pass.
De blev underbart goda och väldigt saftiga. Hela satsen blev 5 muffins och det var precis det som passade in i mina macros för mitt pre-workout mål, det kändes riktigt lyxigt att kunna äta upp alla muffins till kaffet i förmiddags :) 
De tog som sagt slut snabbt så i morgon blir det till att baka fler, de är perfekta att ha i frysen och ta fram till mellanmål, på resan, till fikat eller för att stilla sötsuget.Peanut butter chocolate swirl protein muffins
5 stycken

Peanut butter-smet:
1,5 dl (50 g) havregryn
1 skopa (20g) whey complete
1 tsk bakpulver
1 msk stevia sötströ
1 msk PB2
1 msk lättkvarg
1 ägg
0,5 dl pumpapuré (eller mosad banan eller äppelmos)
2 msk osötad mandelmjölk
Choklad swirl: 1/2 av 2 tsk kakao + 1/2 msk osötad mandelmjölk

1. Värm ugnen till 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser till peanut butter-smeten med en stavmixer tills smeten är slät. Häll 2/3 av smeten i 5 stycken muffinsformar (helst silikon).
3. Blanda i kakaon och mandelmjölken i resten av smeten och rör ihop allt. Klicka i lite av smeten i varje muffinsform och rör runt försiktigt så att muffinsen blir marmorerade. Grädda i ugnen i ca 14-16 minuter, baka inte för länge, då blir de torra. Ta ut och låt svalna.
Näringsvärde per muffins:
80 kcal
8 g kolhydrater
7,6 g protein
2 g fett

18 kommentarer:

 1. Hej! Det ser verkligen himmelskt ut! Undrar bara om man kan byta ut/göra eget PB2 och ändå få lyckat resultat? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det går inte att göra eget, men det borde gå att byta ut mot mandelmjöl.

   Radera
 2. Förklara markos? Hur räknar man?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Macros betyder makronutrienter dvs kolhydrater, fett och protein. Jag har ett bestämt antal gram fett protein och kolhydrater som jag äter varje dag och jag använder en app (Lifesum) för att hålla koll så att jag äter rätt mängd. Googla på macros :)

   Radera
 3. Hej!
  Har en fråga som jag inte riktigt lyckats hitta svar på och tänkte att du kanske visste :) Jag undrar hur det är med tatueringar när man ska tävla i Bodyfitness, finns det några regler om detta? Eller kan det bara anses "dåligt"?

  // Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   I och med att brunfärgen är ganska täckande så är det inget som broar dömas ner. Visst kan det vara så att man inte ser konturerna på musklerna lika bra om man har stora tatueringar, men det är inget som ska dömas ner...

   Radera
 4. Precis tagit ut en plåt med dessa muffins från ugnen. Bakade med lite ändringar så som ex rent jordnötsmjöl istället för PB2. Goda!

  SvaraRadera
 5. Baaah, den där tonfiskburgaren lät ju himmelsk!! Måste testa den (eller iaf nån fiskburgare) med den avokadodressingen!

  Sen har jag en liten fråga.. Nästa vecka börjar jag på nytt jobb och jag börjar med att gå på och jobba natt. Har aldrig någonsin jobbat natt och du kan förstå att frågorna är stora kring maten.När, hur och vad kan man äta om man skulle bli hungrig under natten? Och kan jag liksom slänga om måltiderna (ffa frukost och kvällsfika) så att det jag äter till frukost (gröt) äter jag innan jag far till jobbet på kvällen och det jag äter till kvällsfika i vanliga fall tar jag på morgonen när jag slutar? (oftast keso/kvarg med granola/nötter). Känns som att gröten kan mätta lite längre än vad kvargen gör!

  Tackar återigen för din underbara blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   När du jobbar natt bör du undvika att äta mellan kl 24 och 04. Så jag skulle rekommendera att du äter morgonmål/frukost efter nattpasset och före dagsömnen, mellan ungefär klockan 6 och 9. Nästa mål helst mellan klockan 11 och 14, middag mellan 17 och 19 och en måltid före midnatt.

   Radera
  2. Tack för svaret! Har också googlat men det står ju olika på alla ställen typ, undrar däremot vad för sorts mat man kan äta som sista mål? Bäst med typ keso/kvarg/nötter, ägg? Vet att du skrivit att det inte är farligt att äta kolhydrater sent på kvällen, men sent på kvällen kanske inte är kl 00? :) Sen har jag väldigt svårt att tro att jag är uppe redan kl 14. Skulle tro att jag sover till närmare kl 16 iallafall. Men det är väl bara att skjuta fram alla måltider även om det inte är optimalt. Sömnen är väl viktigast:)

   Radera
 6. Hej! Tack för fin fina blogg!

  Jag brukar äta inlagd sill (köpt som är inlagd i ättikslag, ej inlagd i sås) en gång i veckan (á 100g), för att det är bra fett, gott, enkelt och billigt. Men alla burkar med inlagd sill innehåller socker, jag brukar dock ta upp sillbitarna och skölja av dem i kallt vatten innan jag äter dem. Men jag undrar hur mycket socker får man ända i sig när man äter dem? Är det bättre att inte äta sill alls med tanke på sockret som finns i lagen? (Jag äter utöver sillen även lite lax och makrill).

  Hur mycket fet fisk i gram är lagom att äta i veckan för att uppfylla behovet av omega 3?

  Tacksam för svar!

  SvaraRadera
 7. Sanna, dessa var fantastiskt goda! Sååå saftiga.

  SvaraRadera
 8. Hej! Dessa ser ju helt otroligt goda ut!
  Jag har kollat mycket på de här pb2 och är sugen på att beställa hem det. Men när jag kolla på vad de innehöll så såg jag att det innehåller socker, vet du hur mycket eller om det är något man borde vara uppmärksam på? :)

  Stort tack för alla recept du bjuder på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar om ca 1 g socker per portion, dvs inget att haka upp sig på :)

   Radera
 9. Suttit o kollat igenom lite recept o blev sugen att testa dessa, bara undrar om det ska vara naturellt eller vanilj proteinpulver? Tack för alla bra recept o rolig läsning :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...