fredag 24 augusti 2012

Hallonproteinmuffins med valnötsströssel

Jag gick idag, och ska under hela helgen gå en utbildning till att bli Isodieten coach på Paulüns Näringscenter. Det är riktigt kul och vår kursledare Kristina Andersson är väldigt inspirerande och motiverande. Det är också kul att vara omgiven av människor som även de brinner för kost och hälsa.

Här kommer dagen i bilder:
Ser fram emot fortsättningen i helgen!

Jag fick frågan att vara ansvarig för fredagsfikat på jobbet och det kunde jag ju inte tacka nej till, bak-tokig som jag är :-) I och med att jag var på kurs kunde jag inte vara med på fikat med det hindrade inte mig från att baka till mina kära kollegor.

Jag hade hallon i frysen och bestämde mig därför att prova göra en nyttig variant av hallonmuffins. För att "hotta" upp dem lite extra gjorde jag ett strössel på toppen av valnötter, havregryn och honung. De blev riktigt smaskiga och på jobbet fick jag bara positiva kommentarer att de var jättegoda och inte alls smakade "nyttigt". Kul med så positiv feedback!

 Hallonproteinmuffins med valnötsströssel
12 st

Muffins:
2,5 dl havremjöl (120g, jag maler eget av havregryn)
2 rågade skopor (50g) Whey Complete vanilj
2 msk mandelmjöl
2 krm vaniljpulver
1/4 tsk salt
0,5 dl (3-4 msk) stevia strö eller sukrin
1 tsk bakpulver
4 äggvitor
0,75 dl (80g) osötat äppelmos
1,5 dl (150g) havremjölk eller annan mjölk
1,5 dl (125g) hallon

Valnötsströssel:
40g valnötter, krossade
2 msk havregryn
1 tsk honung eller agave sirap
1/4 tsk kokosolja

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop ingredienserna till valnötsströsslet och ställ åt sidan.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop de blöta (utom hallonen) i en separat bunke. Blanda de torra och blöta ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Vänd försiktigt i hallonen och häll sedan smeten i 12 st muffinsformar, gärna silikonformar.
4. Fördela valnötsströsslet på toppen och grädda sedan i ca 20 minuter eller till de känns fasta. Övergrädda inte!
5. Låt svalna på galler. Frys in de som du inte äter då de inte håller sig färska lika länge som "vanliga" muffins.
Näringsvärde per muffins (av 12):
112 kcal
7g kolhydrater
10g kolhydrater
5g fett







9 kommentarer:

  1. Vad spännande med utbildningen! Muffinsen ser väldigt goda ut:)

    SvaraRadera
  2. Great muffins. I used blackberries and they were really flavoursome. Love you recipes and thank you so much for sharing.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you! Blackberries sound really delicious! :)

      Radera
  3. Testade dessa och de blev väldigt goda!

    Hade inte vaniljproteinpulver utan tog chokladsmak nästa gång. Körde med frusna hallon som
    jag hade tinat, men det blev lite för mycket vätska så det får bli färska nästa gång.

    Kanonrecept!

    Magnus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad roligt!

      Ja det kan nog lite lite för blött om du använder frysta (allt att du häller av vätskan och sedan blandar lite potatismjöl eller kokosmjöl med hallonen, det suger åt sig vätska.

      Radera
  4. Hej!
    Jag undrar hur mycket protein det är i? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är 7 g protein i dem, har skrivit fel bara :)

      Radera
  5. Toppenrecept! Jag använda neutralt proteinpulver, tillsatte kardemumma, bytte hallon mot björnbär och valnötter mot mandlar. Blev helt otroligt gott. Fantastiskt att en nyttig muffin kan vara så god!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...