lördag 14 september 2013

Äntligen träning!

Äntligen är förkylningen borta och jag kan träna igen! Senaste dagarna har kroppen verkligen skrikit efter att få röra på sig och jag började få ont i ryggen och i knäna av bristen på cirkulation. Det är sjukt hur beroende man kan bli av träning. Igår körde jag ett bröstpass, triceps och mage-pass och idag vaknade jag med träningsvärk från helvetet!! Idag stod det dock rygg på schemat så jag laddade med en riktigt god frukost som bestod av "protein pumpapannkakor med vaniljsås".


Igår öppnade jag en stor burk pumpapuré (för er som undrar hittar jag dem på Coop i Lidingö Centrum men de finns att köpa på usagodis) och jag gillar inte att frysa in pumpa (den blir så blöt på något sätt) så jag känner att jag måste använda burken innan den blir dålig.
Receptet hittar ni HÄR (på engelska, men det är väldigt likt mitt recept som jag redan har här på bloggen, men jag hade havregryn i).

Jag var riktigt sugen på att träna så vi åkte till Bosön efter frukost och jag fick till ett riktigt bra pass! Jag är riktigt förvånad att jag inte tappat någon styrka alls, snarare tvärtom, men jag har skött kosten noggrant och vilat så länge kroppen behövde.
Det ännu viktigare att man håller koll på vad man äter när man är sjuk i och med att man inte gör av med lika mycket energi. Jag drar ner kolhydraterna med ca 20% när jag inte tränar och jag äter mycket näringstät, kalorisnål mat samt mycket frukt, bär och grönsaker. Det finns inget som säger att man inte kan hålla formen trots att man är sjuk och inte kan träna.

Dagen pass blev följande och jag bjuder på en liten video :) Googla övningarna eller titta på you-tube för instruktioner. Jag och David jobbar på att spela in lite videos på olika övningar så, så småningom kommer det mer övningstips.
1. Snatch grip (brett grepp) rack pulls 4x8. Jag körde på 90 kg
Riktigt bra övning för övre delen av ryggen och baksida axlar. Viktigt att man har bra teknik och håller ryggen platt.

2. Rodd med kroppsvikt, fötterna på bänk 3x8

3. 1 arms hantelrodd 3x20

4. Två arms kabel latsdrag 4x12
Bra övning om man inte har tillgång till en vanlig latsdrag-maskin

5. Ez-bar bicep curl 3x5+5+5 med 30 sek mellan varje 5:a, 1 minuts vila mellan seten

6. 1 arms koncentrationscurl kabel 3x15

Sedan var jag helt slut och skyndade mig hem för att få i mig välbehövlig energi innan det var dags att gå ut med hundarna. Jag gjorde 2 smörgåsar gjorda på Ezekiel english muffin (köpt i USA) med 3% philadelphiaost, rostbiff, ett skivat päron, baby spenat och lite minikeso.
Imorgon kommer ett inlägg om vad man ska äta före och efter träning :)

5 kommentarer:

 1. vet du hur man ska tänka innan man tränar yoga?
  Jag tränar yog på kvällen. Då brukar det bli ett mellanmål ca 2 h innan passet, direkt efter en proteinshake (det tar en stund för mig att komma hem, minst 1 h ) och sen kvällsmat med protein, kh och fett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg: eller ska jag hålla igen på kh?

   Radera
  2. Det beror lite på hur hårt du kör, det finns ju olika typer av yoga. Är du helt slut i musklerna och kört hårt tycker jag du kan lägga till lite kolhydrater till målet efter passet.

   Radera
 2. Härligt att vara tillbaka på gymet igen och dessutom känna sig i bra form! Vila är absolut inte bara av ondo.
  Min vilofredag aka. uppladdning inför lördagens lopp, blev ofrivilligt till en tre dagars viloperiod och för att vara på den säkra sidan blir det nog en fjärde även i morgon. Inga sjukdomskänningar men kroppen sade helt enkelt ifrån och då får man lov att lyssna.
  Önskar dig en fortsatt fin söndagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen inte. Jag var på gränsen till övertränad innan jag blev sjuk så det var riktigt bra att vila. Känner mig mycket starkare nu :)
   Hur gick loppet?

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...