måndag 23 september 2013

2 minuters banan & kanelmuffins med vanilj och jordnötsfrosting

Just nu har jag precis kommit hem från ett ap-jobbigt backintervall-pass på Bosön och avnjuter nu några kalasgoda Banan & kanel muffins som jag slängde ihop på 4 minuter. Det behöver inte vara svårt eller krångligt att göra ett nyttigt mellanmål!
2 minuters Banan & kanelmuffins med vanilj och jordnötsfrosting
5 st

0,75 dl (25g) havregryn malt till ett mjöl
3 msk (20 g) rismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljarom
1 tsk kanel
2 äggvitor
0,5 (50g) banan
1 msk sockerfri pannkakssirap (eller honung/agavesirap)
Valfritt: 3 tsk stevia strö/sukrin

Frosting:
50 g lättkvarg/kesella
1 msk PB2
2 tsk stevia strö/sukrin

1. Mixa ihop ingredienserna till muffinsen med en stavmixer. Häll i 5 stycken muffinsformar i silikon och ställ in i micron på högsta effekt i ca 2 minuter. kolla efter 1 minut så de inte svämmar över. Det går också bra att göra dem i ugnen, 175 C i ca 15 min.
2. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och smeta ut på varje muffins. NJUT!! (De bör ätas samma dag, annars blir de ganska kompakta i konsistensen. Går att frysas och tas fram senare dock).
Näringsvärde per muffins (med frosting):
67 kcal, 5 g protein, 10 g kolhydrater, <1 g fett

Inte illa va?! Med ett sånt näringsvärde kan man gott unna sig flera stycken. Behöver jag säga att jag åt alla 5? He he...

Medan jag sitter och trycker i mig muffins sitter jag och betraktar min käre sambo David som just nu kör 20 minuters rörlighetsträning och stretching. Jag borde haka på i och med att jag är jäkligt stel i höfter och bröstryggen, men jag är för lat. Men jag imponeras av att han gör det VARJE dag utan undantag, bara för att har lovat sig själv att göra det för att bli mjukare och rörligare! Sånt inspirerar mig :)

Jag sitter också och läser Fannys klockrena inlägg om träningshets. Läs det! Fanny skriver otroligt bra och det är alltid lika roligt att läsa hennes tankar och funderingar.
Apropå Fanny så fick jag den andra versionen av min ebook, som Fanny hjälper mig att designa. Den är i stort sett klar och nu är det bara lite små-fix innan den släpps. Den kommer vara på engelska, innehålla 30 recept både från bloggen och några nya recept som jag inte publicerat. Om det går bra kommer jag göra fler och även förhoppningsvis en bok på svenska :)


Nu är det dags att åka tillbaka till jobbet. Trevlig eftermiddag!!

25 kommentarer:

 1. Så goda! När jag läste detta inlägg så var det dags för mellis hos mig och vips så var ett par bananmuffins klara :) Tack, du är grym! Ser fram emot din e-book.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Visst är det härligt att de går så smidigt att fixa fram ett bra mellanmål? :)
   Tack snälla!

   Radera
 2. Älskar alla dessa enkla grejer. :) Mums !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här! Enkelt är bäst....nästan i alla fall ;)

   Radera
 3. Ser toppengott ut! Härligt att det är hälsosamt, gott och enkelt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Blev förvånad över hur snabbt det gick. Satt och funderade på vad jag skulle äta och 4 minuter senare hade jag de här framför mig!

   Radera
 4. Kan man ersätta vaniljaromen med något? Eller är det enkelt att få tag på? Har inte sett det i butik.
  /Rebecca.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns i vanliga livsmedelsbutiker, i bakhyllan. Märket är Dr Oetker :)

   Radera
 5. Och samma sak med PB2. Det verkar endast finnas på iherb men på din instagram skrev du jordnötsmjöl inom parantes. kan man ersätta PB2 med jordnötter som man mixar till mjöl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns att köpa i Sverige, Googla på det. Det går inte att mixa jordnötter till att bli PB2. Det är ett avfettat torkar pulver med lite kalorier och fett :)

   Radera
  2. okej tack.mitt dilemma är väl att jagvill göra dessa och ha med mig som nyttig snacks i bilen när jag reser och vill därför göra dem imorgon. kommer därför inte hinna få hem någon PB2. går det att ersätta med något alls?

   Radera
  3. Det är bara att skippa det :)

   Radera
 6. Hahah du är ju bara fantastisk med dina recept, gjorde dessa på lunchen idag vips försvann en efter maten och 2st åkte med till jobbet som mellis på em på jobbet:) // L8

  SvaraRadera
 7. Hej!

  På tal om PB2 (har precis provat båda, fick dock en chock av hur mycket socker det är i choklad.)

  Hittade ett annat jordnötsmjöl, som på kalorimängden verkar vara avfettat. Tror du inte det skulle kunna vara billigare alternativ till PB2?

  http://www.iherb.com/Protein-Plus-Roasted-All-Natural-Peanut-Flour-16-oz-453-g/36230

  Hade ju varit kanon om man fick mer än dubbelt till samma ungefär samma pris :D

  Tack förresten för din blogg! Följer den var dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte testat det själv, det enda jag kan tänka mig är att smaken kanske är lite annorlunda. Men testa vettja! .)

   Radera
 8. Hej, jag har lite funderingar över HIIT :) Testade att köra mitt första HIIT pass igår på crosstrainern (30 s max ansträngning, 1 min vila) men kom "bara" upp i 184 i puls vilket motsvarar 92 % av min teoretiska maxpuls (220-åldern). Är det tillräckligt hög puls för att få alla fördelar med HIIT träning? :)
  Sen funderade jag på om det är bra att avsluta ett 30 min pass på crosstrainern med 30 sek max ansträning och 1 min vila 3 gånger, kommer det göra passet mer märkbart effektivt för t ex kondition och förbränning?
  Älskar dina recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 220-ålder är bara en teoretisk uppskattning, inget som stämmer helt exakt. Tog du i allt vad du kunde är det kanske så att 184 bpm är nära din maxpuls. Så länge du tar i allt vad du har så får du alla fördelar med hiit.

   Ju högre intensitet, desto högre efterförbränning och tar du i mer så att du blir rejält anfådd tränar du ju konditionen mer. Så visst kan du göra det :)

   Radera
 9. Har precis upptäckt din blogg, blev tipsad om den igår så jag har hunnit kolla igenom lite granna än så länge.
  Kan inte du knåpa ihop en cheesecake (& frozen cheesecake) på nyttigt vis? Det måste ju funka?! nu har du något att exprimentera med! Mvh sandra norman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   ag har redan två recept på cheesecakes och ett frozen blåbär & vanilj cheesecake på bloggen ;)

   Radera
 10. Hej!
  Först och främst ville jag bara säga att du verkligen är en stor inspirationskälla för mig, jag kan underhålla mig med att kolla igenom ditt bloggarkiv i timmar! :)
  Sen till min fråga: har du något tips på vad man ska stoppa i sig under dagen om man ska träna intervaller (ca 200m) senare mot kvällen (säg kl18 kanske)? Jag har svårt att veta vad jag ska äta för att kunna få ut så mycket av passet så möjligt, vill framförallt förbättra konditionen och snabbheten. Jag får väldigt lätt håll så undrar om du skulle råka ha några ideer på mat/mellis timmarna innan träningen?
  Tack på förhand, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :)
   Se till att få i dig långsamma kolhydrater, protein och lite fett under dagen. Målet innan träningen bör du kanske hålla lite mindre eller kanske till och med flytande om du lätt får håll. En proteinsmoothie med banan, bär och proteinpulver kanske? Eller något liknande muffinsen i detta recept. Inget med för mycket fiber som tar längre tid att bryta ner.
   Se till att fylla på med kolhydrater och protein efter passet också :)

   Radera
 11. Rekommenderar verkligen dessa :) Slängde i mig ett gäng före träningen, mättar helt sjukt bra, är lagom söta och har BRA smak, saftiga och bara riktigt smarriga!! Körde mina i ugnen :)
  Önskar att du gav ut en kokbok, skulle vara en bibel för mig!
  Det är inte samma sak att skriva ut och lägga in i en pärm :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du gillar dem! :)
   Jag ska se vad jag kan göra ;) Det vore superkul att skriva en bok, men får se om något förlag nappar.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...