söndag 29 september 2013

Fina naglar och grymt goda söndagspannkakor

Jag vet inte hur det är med er, men när jag tränar mycket och lagar mycket mat (dvs tvättar händerna mycket) så blir mina naglar ganska sköra (nu vänder jag mig till mina kvinnliga läsare, ledsen ni killar som läser bloggen ;). Alltid när jag ska baka och fixa matlådor blir händerna kladdiga och blöta och gör att naglarna går sönder.
Jag tycker att det här med gellack och manikyr låter kanon men jag är inte beredd att lägga ner +500 kr per månad på mina naglar, det lägger jag hellre på mat eller träningskläder.

Jag har hållit på med nagelförstärkare och stärkande nagellack flera år men det blir liksom inte helt bra och man måste måla dem ofta för att det ska hålla. Men för en vecka sedan hittade jag något jag bara måste tipsa om!
Jag köpte ett Gellack Startkit på Åhléns för några veckor sedan och är helt frälst. Man målar alltså naglarna med gelé och härdar dem under LED-lampan som man får med i kitet. Sedan målar man med sin favoritfärg och härdar igen under lampan. Naglarna blir stenhårda och lacket håller i ca 2-3 veckor. Det står emot vatten, vikter på gymmet och blir jättesnyggt glansiga. Jag är supernöjd! Kitet kostade 495 kr och jag köpte till ett lack för 35 kr. Väl värt pengarna!
Igår satt jag och David naglade (såg ni hur fyndigt jag fick till det? ha ha) framför våra Ipads och tittade på tävlingarna i Bodybuilding och Fitness på Olympia i Las Vegas. Min stora favorit Nicole Wilkins, som jag anser är en riktigt bra förebild inom sporten med sin ödmjuka framtoning, tog hem titeln för tredje gången. Grattis Nicole!! Jag önskar att jag varit i Las Vegas och sett det live, men det får kanske bli nästa år?
Kanske för mycket muskler för många men enligt mig är hon perfekt :)
Igår gjorde jag också världens godaste pannkakor till frukost! Eller kanske inte världens godaste, men de var snudd på. Ibland får man bara till det och igår lyckades jag få dem otroligt fluffiga och saftiga. Hallonen är som små fräscha smakbomber medan pannkakorna är söta från bananen. Till dem gjorde jag en blåbärskräm på lättkesella för att få i mig lite mer protein.
Jag åt de här som uppladdning inför mitt ryggpass och det var en helt perfekt "pre-workout"-måltid, satte nämligen PB i rack pulls (upphöjda marklyft) med 4x8 på 95 kg. Om jag inte skulle tränat innan skulle jag ätit lite mindre kolhydrater och tagit två eller 3 pannkakor men krämen till och sedan sparat resten till mellanmål! Det är perfekt att göra en större sats och ha med sig till mellanmål till jobbet eller skolan och de klarar sig fint i ett par timmar utan att stå i kylskåp.Hallon & bananpannkakor med blåbärskräm
1 port, 4 pannkakor

1,5 dl (50g) havregryn, malt till ett mjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk stevia strö/sukrin
1 msk lättkesella/kvarg
1 tsk vaniljarom
1/2 liten (50g) banan
2 msk osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
2 äggvitor
25 g hallon

Blåbärskräm:
150 g lättkesella/kvarg
2 msk Philadelphia extra light
50 g blåbär (jag använde frysta)
2 tsk stevia strö/sukrin

1. Mixa ihop alla ingredienser till pannkakorna, utom hallonen, med en stavmixer tills du får en slät smet. Tillsätt hallonen försiktigt. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja och klicka ut smeten i pannan. Stek i ca 1 minut per sida på medelhög värme.
2. Mixa ihop ingredienserna till blåbärskrämen med en stavmixer.
3. Stapla upp pannkakorna, toppa med blåbärskräm och eventuellt lite mer bär. Jag strödde även över lite Honey oat cereals från Kashi, som jag köpt på Iherb.
Näringsvärde för bara pannkakorna:
299 kcal
18 g protein
42 g kolhydrater
5 g fett
med blåbärskräm:
456 kcal
40 g protein
56 g kolhydrater
7 g fett

16 kommentarer:

 1. vad är det egentligen för skillnad på phiadelphia extra light & lätt kvarg? :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Philadelphia-ost innehåller skummjölk, mjölkprotein, grädde och salt + stabiliseringsämne, medan kesella/kvarg består av högpastöriserad mjölk och grädde och syrningskultur. Näringsvärdet är i stort sett lika (kvargen innehåller mindre fett) men konsistensen och smaken är helt annorlunda. Kvargen är mer som en tjock yoghurt medan philadelphiaosten är mer krämig och fast i konsistensen....som en bredbar ost :)

   Radera
 2. Du gör alltid så fina upplägg. Jag älskar det.

  SvaraRadera
 3. Åh äntligen någon som jag följer som rekommenderar den! Är jätte sugen, men nu tänker jag verkligen köpa det. Nu när jag vet de blir hårda å tål gym!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är verkligen superbra....bästa köpet på länge :)

   Radera
 4. Jag skulle nog inte kunna låta bli att äta alla på en gång! Känner du inte ibland att du bara vill vräka i dig allt du ser, eftersom du har sådan koll på ditt intag? Jag får alltid sådanna anfall när jag äter på underskott och då kommer ångesten som ett brev på posten. Hur gör du för att stå emot? Jag tänker ju på mitt mål och att jag inte vill förstöra det jag kämpat hittills, men ibland hamnar jag liksom i trans...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag känner faktiskt inte så. Jag äter så pass mycket mat att jag inte känner att jag är hungrig eller sugen. Om du ligger på ett så pass stort underskott att du får "anfall" och ångest (inte hälsosamt!! och kan leda till ätstörningar) så borde du öka ditt kaloriintag så att du får i dig tillräckligt och inte går och känner hunger och sug.

   Det är fullt normalt att kroppen skriker efter mat om du ligger på ett kaloriunderskott. Ska du tävla eller komma i toppform förstår jag om du behöver ligga på ett stort underskott, men om du inte ska tävla så behöver du inte ligga så lågt att du får "anfall" och inte kan stå emot hungern. Det är ok att äta lite mer mat ibland, jag tror det är farligt att förbjuda saker, det leder bara till ett osund förhållande till mat :)

   Radera
 5. Kan man byta ut kokosmjölet mot något annat med samma effekt? :)

  SvaraRadera
 6. Mums! Dina recept är alltid lika läskande och lockande.
  Efter en ganska intensiv våffelperiod börjar jag nu sukta mer och mer efter pannkakor igen. Nog för att smeten kan göras i stort sett detsamma så blir det ändå viss skillnad. Vi får se, kanske lägger undan järnet till förmån för stekpannan i kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt inne i en pannkaksperiod igen. Våfflorna är fortfarande en storfavorit men det har blivit lite för många våfflor nu ett tag ;)
   Crêpes är min grej just nu, kan inte få nog!

   Radera
 7. Åh måste testa lacken, har samma problem! Tack för tipsen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den håller fantastiskt bra, du kommer älska den!

   Radera
 8. Pannkakorna va supersmarriga! (Nästan på gränsen för söta(!)) Jag och dottern gluffsade i oss dem till lunch idag. Nom nom nom så var de slut! Tack för gott recept.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att ni båda dillade dem! Om de var för söta kan du testa att skippa sötningsmedlet nästa gång, bananen är ju söt nog :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...