torsdag 12 september 2013

Kokosmuggkaka med vanilj- och limefrosting

Vilken otrolig sommar det har varit! Jag kan nog inte minnas att jag upplevt en sådan här solig sommar någonsin! Men hösten kommer komma fort, det var lite höstigt i luften i morse och gräsmattan utanför huset var full med gula löv.
Jag gillar i och för sig hösten och hade jag inte fortfarande känt mig förkyld så hade jag gått ut och sprungit efter jobbet. Det är något med höstluften som gör att jag vill ut och springa :) Den här jäkla förkylningen är riktigt seg och nu har jag inte tränat på 2 veckor!! Men det är inte så mycket att göra mer än att ta det lugnt och fortsätta äta bra mat så kommer jag inte tappa så mycket styrka.

Men i morse ville jag hålla i sommaren lite längre så jag kände för något tropiskt till frukost. Jag hade några lime och jag har inte gjort någon muggkaka på länge så idag fick det bli en "Kokosmuggkaka med vanilj- och limefrosting". Supergod och konsistensen blev helt perfekt!!! Kändes nästan lite syndigt att äta den till frukost, nästa gång gör jag den nog till mellanmål istället ;)
Kokosmuggkaka med vanilj- och limefrosting
1 port

1,2 dl (40 g) havregryn
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk stevia strö/sukrin
1 tsk vaniljarom
2 msk riven kokos med reducerad fetthalt (köpt på Iherb). Vanlig riven kokos går lika bra
2 äggvitor
2 msk osötat äppelmos
3 msk osötad mandelmjölk

Frosting:
75 g lättkvarg/kesella
75 g minikeso
1 tsk rivet limeskal
2 tsk stevia strö/sukrin
några droppar pressad limejuice

1. Mixa ihop alla ingredienser till muggkakan med en stavmixer. Häll smeten i en smord stor mugg/skål och ställ in i micron på full effekt i 1-1,5 minut. Se till att den inte svämmar över!
2. Mixa ihop ingredienserna till frostingen med stavmixer tills det blir en slät kräm. Bred frostingen över muggkakan och strö lite riven kokos över.
Näringsvärde per portion:
378 kcal, 33 g protein, 38 g kolhydrater, 9 g fett

De senaste dagarna har det varit fullt upp med många nya onlinekunder, och vi har nu även fått in 15 deltagare till Team Proteinbutikens utvecklingteam 2014, vilket gör att vi nu har fullt och kommer inte att ta in fler om inte någon skulle hoppa av. Superkul att så många är intresserade av att tävla. Jag själv är riktigt sugen på tävling men just nu njuter jag av att coacha andra och själv jobba med att förbättra min ämnesomsättning (läs mitt inlägg om Metabolic damage). Det går riktigt bra och jag ska snart skriva ett inlägg om hur det går för min (en liten uppdatering helt enkelt) och vad jag gör för att få upp ämnesomsättningen.

Senaste dagarna har jag också haft extra mycket då jag håller på att skriva recept, fota och redigera bilder till en större artikel i tidningen Hälsa & Fitness som kommer ut i november. Här får ni ett litet smakprov :)
 Nu är det dags att bege mig till jobbet igen för att träna några fler kunder :)

24 kommentarer:

 1. Hej!

  Har en fråga till dig angående proteinpulver och graviditet.
  Jag tränar en hel del och har under lång tid använt proteinpulver, främst i bakning. Jag och min man försöker nu skaffa barn och jag är osäker på hur jag bör resonera kring kosttillskott. Förtillfället har jag slutat helt. Vad anser du?

  Tack på förhand!

  Hälsningar Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns inget som tyder på att proteinpulver skulle vara det minsta skadligt för gravida. Flytande margarin, läsk, micro-mat, etc skulle jag dock aldrig rekommendera till NÅGON (speciellt inte gravida)

   /Danny

   Radera
  2. Jag håller med ovanstående. Finns inget som säger att proteinpulver är farligt. Är du orolig för sötningsmedel kan du ju alltid köpa naturellt proteinpulver (utan smak) och tillsätta kakao eller vanilj själv :)

   Radera
 2. Vad kul att vara med i "Hälsa & fitness"! Båda dina bakverk ser så goda ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli superkul! :)

   Nu ska jag gå in på din blogg och dreggla lite ;)

   Radera
 3. Oj oj oj =) Mums !! Till veckan får jag nog lov att baka lite =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den går sjukt snabbt att göra så det behövs knappt någon tid :)

   Radera
 4. Oh my god, vad är nu DET för gott längst ner... :p---*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får vänta och köpa tidningen när den kommer ut i november ;)

   Radera
  2. Det vet du att jag gör =)

   Radera
 5. Hej!
  Hur sjuk ska man vara för att inte träna tänker förkylning, ont i halsen, feber etc.
  varför ska man ej träna? Blir man ej frisk lika fort eller varför?
  Kan man gå promenader?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man bör inte träna om man har ont i halsen! Genom träningen ökar cirkulationen och infektionen kan sprida sig och i värsta fall kan man få hjärtmuskelinflammation. Det vill man inte ha! Då är det vila i kanske 1 år som gäller!!

   Har du en lättare förkylning brukar det vara ok att träna, men det måste du känna efter själv. Känner du dig matt borde du kanske inte träna.

   Jag undviker även promenader om jag är sjuk.

   Radera
 6. Trots sjukdom ligger du sannerligen inte på latsidan. Roligt att ha många givande projekt omkring sig. Du får hålla oss uppdaterade när ditt reportage går i tryck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det gäller att hoppa på roliga projekt så länge man kan och tycker det är kul :)

   Absolut!!

   Radera
 7. Hej!
  Hur sjuk ska man vara för att inte träna tänker förkylning, ont i halsen, feber etc.
  varför ska man ej träna? Blir man ej frisk lika fort eller varför?
  Kan man gå promenader?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man bör inte träna om man har ont i halsen! Genom träningen ökar cirkulationen och infektionen kan sprida sig och i värsta fall kan man få hjärtmuskelinflammation. Det vill man inte ha! Då är det vila i kanske 1 år som gäller!!

   Har du en lättare förkylning brukar det vara ok att träna, men det måste du känna efter själv. Känner du dig matt borde du kanske inte träna.

   Jag undviker även promenader om jag är sjuk.

   Radera
 8. Hej!
  Jag undrar vad du tänker på för att inte skada dig när du tränar. När man spriner tex vad ska man tänka på för att ej få ont i knäna? Tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det första är att värma upp ordentligt. Jag värmer alltid upp ca 5-10 minuter (jogg eller på konditionsmaskiner) och sedan även lite olika rörlighetsövningar för att mjuka upp muskler och leder.

   Jag tycker också det är viktigt att styrketräna för att stärka olika stabiliserande muskler så man inte skadar sig. Gå inte ut för hårt om du är ovan utan börja lätt och öka tempo/distans långsamt.
   Stretcha efter passen för att undvika stelheter och obalanser i musklerna.

   Se även över dina skor så att du har rätt skor för dina fötter :)

   Radera
 9. hej!
  jag är en driven människa som tränar en del och älskar de jag gör! som också är småsugen på att tävla inom en viss framtid, men har du lust att berätta hur man ska ta sig tillväga? kan man kontakta dig? hur ofta ses man osv?? tycker du är och verkar iaf vara en grym coatch och medveten individ om allt vad kost o träning är. tack för en grym blogg!

  Mvh Louise :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt!
   Du kan maila mig på info@tasty-health.se med frågor. Det beror lite på om du vill vara med i ett team eller om du bara vill ha hjälp med kost och träning.

   Vad roligt att höra, tack så mycket .)

   Radera
 10. Just när man trodde att mugcakes inte kunde bli godare kommer den här. Vilken dröm i min mun!!!! Har ätit den 2 ggr/ dag sedan jag provade den första gången. Man längtar till frukost när man går och lägger sin. FANTASTISKT SANNA <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, vad rolig du är! :) Men jag håller med, den här är snäppet bättre än de andra muggkakorna :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...