fredag 27 september 2013

Lyxig efterrätt: Banana boat

Fredag!! Veckan har gått oförskämt fort men det är alltid lika skönt när man vet att man har två dagar med sovmorgon framför sig :)

En av mina absoluta favoritfilmer! :)
Bild från http://www.lincolndailymanagement.com
Imorgon åker jag och David in till stan ganska tidigt för att undvika kaoset som kommer bryta ut på Lidingö imorgon...jag pratar såklart om Lidingöloppet. Jag hörde någon säga att det är dryga 42 000 personer som ska springa! Helt otroligt vad många som fått upp intresset att springa, det är verkligen superkul! Men för oss som bor på Lidingö så kommer det innebära att det blir svårt att ta sig fram så vi tränar på jobbet istället för på Bosön och tar en bio i stan istället för att trängas med alla löpare :)

Men ikväll sitter vi klistrade framför våra Ipads och tittar på livesändningarna från Las Vegas och väldens största tävling inom bodybuilding, fitness och figure: Olympia! Jag blir så inspirerad av alla atleter och av att titta på några av världens främsta inom fitness och figure posera och röra sig på scen. Jag blir så sugen på att tävla igen :)
Fredagskvällar innebär lite mer tid för matlagning och det är alltid kul att testa nya recept. Ikväll ville jag "lyxa" till det lite och göra en efterrätt som passade in i mitt kostschema men ändå kändes lite extra. Jag såg ett inlägg på Instagram för några dagar sedan av @thefitbaldman, på en "Banana boat" och det var precis det jag var sugen på!
En varm ugnsbakad banan med jordnötssmör, chocolate chip cookie dough Quest bar, sockerfri choklad och min "50 kcal glass". Det var helt otroligt gott, ni måste testa!

Banana boat
1 port

1 banan med skal
1 msk jordnötssmör
1/2 chocolate chip cookie dough Quest bar
5 g sockerfri mörk choklad
Valfri glass, jag körde på DENNA utan kakao i

1. Sätt ugnen på 225 C.
2. Skär ett snitt i mitten av bananen på längden. Bred jordnötssmöret i skåran, tryck ner den halva Quest baren, toppa med hackad choklad och baka i ugnen i ca 5-7 minuter.
3. Toppa med glass och njuuuuut!
Näringsvärde per portion, utan glass:
389 kcal
18 g protein
44 g kolhydrater
17 g fett

Önskar er en härlig fredagkväll!

6 kommentarer:

 1. Hej! Jag undrar om du har något tips till mig, jag känner mig ofta trött och har börjat att tappa jättemycket hår.. jag har ätit solarey hair nutrion tabletter men tycker inte att de hjälper.

  jag åt tidigare LCHF och har svårt att komma bort ifrån det, jag äter inte mycket fett men har svårt att lägga till kolhydrater. De mesta rena kolhydrater jag får i mig idag är genom min frukostgröt men vad kan jag lägga till lunch och middagen?

  vilka kolhydrater skulle du säga ger kroppen mest näring och som kan passa när man styrketränar och försöker slimma till kroppen lite? :)

  Älskar din blogg!
  mvh Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som att din kropp är stressad i och med att du tappar hår och äter du inte så mycket fett eller kolhydrater kommer du antagligen få näringsbrist (vilket håravfall kan tyda på).

   Kolhydrater som är hälsosamma och näringsrika är havregryn, bovete, sötpotatis, potatis, bulgur, quinoa, matvete, mathavre, råris, fullkornsris, matkorn, frukt, grönsaker och bär.

   Börja med att lägga till lite till lunch och målet före/efter träning. Gör så i en vecka och känns det bra kan du lägga på lite till kolhydrater till fler mål. Du måste få i dig mer näring!!!!

   Radera
 2. Fick äntligen hem xanthangum från allergeko (efter att ha letat som en galning över hela Internet!) i torsdags, så igår hade jag och min syster lite filmkväll med glass efter träningen. HELT OTROLIGT GOTT! Och så himla smidigt att göra! :D

  Hoppas du också har en trevlig helg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det gott!!?? Jag har nog ätit den här glassen i alla möjliga varianter flera ggr i veckan senaste månaden :)

   Detsamma!

   Radera
 3. Visst går helgen fort! Denna banana boat ser så god ut, vil själv ha! banan med choklad OCH jordnötssmör är en match made in heaven!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska nog göra en ikväll också....det var verkligen supergott. Jordnötssmör, banan och choklad slår aldrig fel :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...