söndag 22 september 2013

Pumpacrêpe med ljuvlig kokosfyllning


Jag vet inte om ni har märkt det, men det har dykt upp en ny flik på bloggen som heter Recipage. Jag har länge funderat på hur jag ska kunna göra receptarkivet snyggare och med miniatyrbilder över receptet så att det ska bli enklare att navigera bland recepten. Jag ser själv att det är svårt att hitta specifika recept i och med att det bara är text och har försökt hitta en lösning genom att lägg in bilder framför recepten. Det visade sig vara väldigt krångligt, tog tid och bloggen ville inte samarbeta med mig ;)

Så, nu har jag hittat en lösning som heter Recipage. Det är en sökfunktion där man lägger upp recepten på deras hemsida och sedan kommer de upp på bloggen och man kan söka på olika måltider, tillagningssätt och sökord. Själva mallen är på engelska men jag kommer skriva recepten på svenska. I och med att jag måste lägga in alla recept för hand (och det är ett antal!!) så kommer det ta lite tid, men när det är klart kommer det bli mycket lättare att söka på recepten. Ni kan redan nu gå in och titta hur det kommer se ut, men jag har bara två recept där än så länge, så ni kan fortfarande gå in på fliken "Recept" för att leta efter era favoritrecept.

I och med att det är ni som läser bloggen så är det alltid roligt att få höra feedback på förändringar, om det är något som ser konstigt ut eller om ni har önskemål om innehåll. Jag har en hel lista med önskemål om recept och jag försöker i den mån jag hinner baka och testa nya recept, men ibland räcker tiden inte till. Så undrar ni varför era önskemål inte dykt upp på bloggen är det så enkelt att det inte funnits tid.
Jag har också fått lite önskemål om ämnen att skriva om och även där försöker jag hinna med att skriva om allt och det kommer så småningom :)

Över till dagens recept och som sagt, jag har dille på pumpa :) Det här kan vara den godaste frukosten jag ätit på länge och jag har ätit den säkert 3 gånger senaste veckan. Kombinationen pumpa och kokos funkar så himla bra och jag vet inte om det är konsistensen, smaken eller det faktum att jag varit så himla hungrig senaste mornarna (hunger är bästa kryddan säger de ju), men gott är det!

Pumpacrêpe med kokosfyllning
1 port

Crêpe:
1,25 dl (40g) havregryn, malt till ett mjöl
2/3 bakpulver
1 msk stevia strö/sukrin
1/3 tsk smörextrakt (kan uteslutas)
1/3 tsk vaniljarom
2 äggvitor
2 msk pumpapuré (äppelmos eller mosad banan går också bra)
3-4 msk osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)

Fyllning:
75 g lättkesella/kvarg
75 g minikeso
1 msk Philadelphia extra light
2 tsk stevia strö/sukrin
2 msk fettreducerad riven kokos (eller vanlig riven kokos, näringsvärdet blir lite annorlunda dock)

1. Mixa ihop ingredienserna till crêpen med en stavmixer eller i en matberedare. Häll i en het smord stekpanna och tippa stekpannan fram och tillbaka så att crêpen blir tunn. Sänk värmen och stek i ca 1-2 minuter per sida. Det gäller att ha en bra panna, annars är risken att crêpen fastnar.
2. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen med en stavmixer. Bred ut fyllningen i mitten av crêpen och vik över sidorna mot mitten. Garnera med lite riven kokos.
Näringsvärde per portion:
331 kcal, 32 g protein, 33 g kolhydrater, 8 g fett

Det här receptet går att variera otroligt mycket och senast i förrgår gjorde jag en chokladcrêpe (lade till 2 tsk kakao i smeten) och fyllde den med hallonkräm (keso, kesella, stevia strö och hallon) och toppade den med choklad- och jordnötssås.
Chokladsåsen är kakao+mandelmjölk + stevia och jordnötssåsen och jordnötssmör blandat med mandelmjölk.
Ha en fortsatt trevlig söndag :)

10 kommentarer:

 1. Vad roligt med nya funktioner! Himla smidigt sätt att sortera recepten på :)

  Jag har precis flyttat till en studenkorridor och ugnen har gått varm tre helger i rad när jag bakat proteinbröd, havrepannkakor, proteinmuffins och annat smått och gott som jag kan ta med till skolan som mellanmål. Frågorna och funderingarna har varit MÅNGA när havremjölet, äggvitan och framförallt proteinpulvret åkt fram "(inte kan man väl baka saker som smakar GOTT med protein?!") men som tur är så bor jag i en väldigt trevlig korridor så det har bara varit att tipsa på om din sida och alla härliga recept!

  Hur som helst så vill jag bara tacka för en väldigt bra blogg. Det känns så underbart att kunna baka och laga god, hälsosam mat på bra råvaror som mättar länge. Så TACK för att du delar med dig av alla dina idéer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli kul att se hur den nya funktionen funkar :)

   Jag kan tänka mig att många börjar undra när du sätter igång i köket, ha ha! Jag är så inne i att baka och laga mat såhär så ibland glömmer jag att det finns de som aldrig bakat med annat än vetemjöl och vaniljsocker. Det är kul att fler och fler blir intresserade!

   Tack för din fina kommentar!

   Radera
 2. Hej Susanna! Har flera ggr försökt att skriva men lyckas inte få iväg min kommentar, gör nu ytterligare ett försök :). Du nämner ofta vaniljarom/extrakt i dina recept och nu undrar jag var du köper denna? Har sett att det finns nån från Dr Otker i vanliga livsmedelsbutiker men antar att det inte är denna? :) Ha en fortsatt fin dag / Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vaniljarom köper du i vanliga livsmedelsbutiker, i bakhyllan. Märket är Dr Oetker.

   Radera
  2. Jasså det var den :), hade för mig att jag hört någonstans är massa konstiga tillsatser i den men det kanske är helt fel av mig? Då vet jag vad jag ska inhandla här näst för nu ska jag testa flera av dina recept :D
   Tack snälla för att du svarade!

   Radera
  3. Måste bara tipsa dig om att jag igår hittade bourbon vanilj extrakt på ica när jag var på jakt efter vaniljaromen. Inte alls speciellt dyrt tror det var 36 :- kanske något du finner intressant :).

   Trevlig Helg

   Radera
  4. Den används flitigt i mitt kök, en storfavorit :)

   Radera
 3. Hej Sanna!
  Jag funderar lite på näringsvärde på de rivna kokosen som du länkat, jag vet inte riktigt hur dem tänker när det skriver näringsvärdet om dem menar att 4 msk är 15g tillsammans eller att varje matsked väger 15g per styck?

  Mvh Din följare Johanna! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   De menar att 4 msk är 15 g :)

   Radera
  2. Okej, tack så mycket Sanna!

   Ps,
   Fortsätt med din underbara jobb, gillar även att läsa om din åsikter och tankar kring saker (även om jag inte alltid hinner läsa alla inlägg), för jag tycker du tänker väldigt klok och förnuftigt, håller oftast med dig om många saker kring personers tankar osv! :)

   You rock! ^^ (a)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...