söndag 8 september 2013

Teamträff nr 3 med Team Proteinbutiken

Igår var det dags för den tredje Teamträffen med Team Proteinbutikens utvecklingsteam och vi träffades på Bosön på Lidingö. Det var så kul att se alla igen och alla var betydligt mindre än senast vi sågs i juni. Nu är det drygt 3 månader kvar till Luciapokalen/Fitnessfestivalen och efter att ha gjort fettmätningar på alla så kan vi bara konstatera att de ligger bra i fas och har gjort ett kanonjobb hittills. Ulf och Rickard har båda lyckats gå ner drygt 10 kg sen sist!!

Här kommer lite bilder från gårdagen:
Alla i Teamet samlade. Övre raden från vänster: Hanna, Linda, Marcus, Kitty, Ulf, Madeleine, Rickard.
Nedre raden från vänster: Petra, Sandra, Marie, Elaine, Pernilla
Matlådorna i högsta hugg. Måste man äta så måste man :)
Det bästa sättet att mäta fettprocenten på är med en kaliper. Jag och David har en så kallad Harpender Kaliper och när man mäter tar man tag i en ca 2 cm stor "nypa" på olika punkter på kroppen och mäter antalet mm på det man får tag i. Sedan lägger man in måtten i ett dataprogram och så får man fram fett%, antal kg fett man har på kroppen och hur mycket fettfri massa man har. Det finns olika formler beroende på hur många punkter man mäter på, men rent generellt så mäter man på fler punkter på de som redan har låg fett% för att få ett mer tillförlitligt resultat.

 Sedan var det dags för poseringsträning.
Efter poseringsträningen gick vi ut till grillplatsen vid vattnet och jag dukade upp lunchen som bestod av kycklingfilé, ris, ugnsrostade grönsaker, tzatziki gjord på lättkesella och sallad. Inget superspännande i och med att alla går på diet, ren mat ska det vara. Och så klart hade vi med oss matvåg och mått så att alla kunde väga/mäta upp den mat de skulle äta. Härligt att det var så fint väder!
En riktigt mysig dag och jag kan inte säga nog om vilket bra team det är! Alla stöttar varandra och man märker att motivationen stiger när alla träffas. När man gör en tävlingssatsning är det superviktigt att ha folk runt omkring en som stöttar en och förstår vad man håller på med. Många har kanske vänner och bekanta som inte har en aning om vad som krävs för att tävla och många ifrågasätter varför man äter och tränar på ett visst sätt.
Marie i teamet berättade att hon väldigt ofta får kommentarer från kollegor att det hon håller på med är helt onormalt och konstigt och att hon bara borde lägga ner och ta en fika eller en macka. Helt otroligt! VARFÖR måste man lägga sig i andras val? Val som de onekligen mår bra av och som man kämpar för? Varför är det så viktigt att alla måste göra och äta på samma sätt? Mår de som ifrågasätter bättre själva om andra också äter den där kanelbullen?

Denna diskussion har vi haft uppe tidigare på bloggen men det stör mig fortfarande att man får höra sånt här. Man måste väl herregud få göra som man vill?
Då är det i alla fall skönt att man kan ha ett team runt sig som vet vad man går i genom och som man kan maila/ringa/Facebooka med :) Jag ser enormt mycket fram emot veckorna fram till Luciapokalen och det kommer vara så kul att ha ett så stort gäng som tävlar.

För er som är intresserade av att tävla så tar vi redan nu emot anmälningar till 2014 års team. Vi har tagit in 13 medlemmar hittills och har några platser kvar att fylla. De ser ut som att de flesta i teamet kommer tävla i Bikini Fitness nästa år så om det är några som vill köra Body Fitness eller Bodybuilding så är ni välkomna att höra av er till teamproteinbutiken@gmail.com. Ni kan också läsa mer om utvecklingsteamet på Proteinbutikens hemsida.

11 kommentarer:

 1. Ja, det var verkligen en härlig dag!! Och precis som du skriver; skönt att träffa andra som äter, tränar och lever som man själv gör och där man inte behöver försvara sin satsning!!!
  Tack för att du och David är världens bästa coacher!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Bort med alla som är negativa och insup positiv energi från alla som stöttar :)
   Tack för att du lyssnar på det vi säger ;)

   Radera
 2. Hur skulle det fungera för en som bor i Borås att vara med i utvecklingsteamet? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla i teamet bor i olika delar av Sverige, från Göteborg upp till Härnösand. Coachingen med kost och träning sköts via mail och teamträffarna är antingen i Stockholm eller Gävle :)

   Radera
 3. Tävla i bikini... En dröm långt bort i fjärran haha.

  Hur som, jag har en önskan. Kan inte du skriva lite om flexibke dieting och macros? Ser att många håller på med det nu och jag vet, Google är min bästa vän men jag fattar inte riktigt.. Det mesta verkar vara på engelska också?

  M
  Ha det gott :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill du så kan du ;)

   Jo det kan jag absolut göra. Jag följer det själv så jag kan försöka ge en lite enklare förklaring. Har lite andra inlägg att skriva först, men det kommer så småningom :)

   Radera
  2. Hehe.. vi hörs kanske om det i framtiden ;)

   Väntar med spänning på det inlägget!

   Ha det super!ää

   Radera
 4. Det var en riktig toppendag, så skönt att träffa alla och prata av sig med folk som förstår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var mysigt. Jag längtar redan till Luciapokalen :)

   Radera
 5. Verkade vara en underbar dag och all mat lät supergod!

  Jag måste bara tillägga att jag igår provade att göra en muggkaka efter ett av alla dina recept. Jag hade aldrig provat det förr och ville ge det en chans. Den blev så himla bra och smakade helt underbart! Du inspirerar verkligen med din kreativa matlagning och härliga livsstil! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du gillade muggkakan :)

   Tack söta du, det värmer!!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...