måndag 9 september 2013

Mina favoritprodukter på Iherb

Jag beställer, som de flesta kanske sett, ofta från iherb. När man beställt ett par gånger och tittat runt på sidan brukar man kunna hitta fler produkter man gillar, men jag kan hålla med många som tycker att det är svårt att veta vad man ska beställa. Ofta måste man skriva in namnet på produkten man söker och vet man inte vad man söker....ja då blir det lite svårare.

Anledningen till att jag beställer från iherb är att de har en massa roliga produkter som man annars bara kan köpa i USA, det har billig frakt och de är snabba med leveranserna.

Jag såg att Fanny också tipsat om vad man bör tänka på när man beställer, men för er som inte sett det inlägget så "snor" jag Fannys text för det var så bra och enkelt skrivet:

Några tips som är bra att tänka på:
 • om ditt paket väger mindre än 1814 g kostar frakten enbart $ 4
 • om ditt paket väger mer än 1814 men mindre än 2720 g kostar frakten max $ 12
 • vill du beställa mycket/tunga saker kan det kan absolut vara en idé att dela upp beställningen i två. Detta för att komma under ovanstående viktgränser och på så vis få billigare frakt. För när paketet blir över 2720 g stiger fraktpriserna snabbt…
 • om du använder koden TMC520 vid din första beställning får du $10 rabatt om du beställer för $40 eller mer, och $5 rabatt om du gör en mindre beställning
Tillägg från mig (Sanna):
 •  Man måste alltid betala moms på paket som man beställer från utlandet. Momsen är 12% av värdet och tullavgiften varierar. Jag vet inte exakt vad den baseras på, men det kanske någon av er vet? Den är sällan mer än 100 kr när jag beställer.
Så, nu när det är avklarat tänkte jag visa vilka mina favoritprodukter på iherb är.


Artisana Cacao bliss är cocossmör med cacao i. Den är fantastiskt god på muggkakor, i smoothies, på gröten eller bara som den är.

Artisana Pecansmör med cashewnötter. Man skulle kunna göra det här smöret själv genom att mixa pecannötter och cashewnötter men ibland är jag lat och håller jag ändå på att beställa kan man lika gärna köpa det. Kanongott!!


 Coconut manna. Kokossmör som är fantastiskt gott! Du kan göra eget kokossmör (som är annorlunda mot kokosolja), recept hittar du HÄR.

Frontier butter (smör) extrakt. Riktigt gott att smaksätta muggkakor, muffins, gröt och andra bakverk med. Bakverken får en kaksmets-liknande smak.
Frontier maple (lönnsirap) extrakt. Riktigt gott att smaksätta muggkakor, muffins, gröt och andra bakverk med. Bakverken får en knäck-liknande smak.


Questbars. Jag beställer dem helst på Proteinbutiken men är de slut där beställer jag dem från iherb. De har alla smaker.

Walden Farms sockerfria pannkakssirap. En av de enda av Walden Farms produkter jag tycker om (de andra smakar kemiskt). Finns att köpa i Sverige också

.Xantathan gum. Används som förtjockningsmedel och håller ihop bakverk som inte innehåller gluten. Jag använder den mest till mina Nyttiga kanelbullar och 50 kcal mjuk chokladglass.

Ezekiel golden flax flingor. Jättegoda och krispiga flingor/granola som är gjorda på bland annat groddat vete, groddat korn, groddat dinkel, linser och linfrön. Jättegod med med mandelmjölk och färska bär.
Greens+ superfood. Ett superfood-pulver med en massa bra hälsoeffekter. Jag brukar blanda ner det i mina shakes eller dricka utspätt med ett glas mandelmjölk. Det smakar lite "gräsigt" men jag känner mig piggare och mitt immunförsvar är bättre sedan jag började ta detta.
Mrs Dash saltfria kryddor. De här kryddblandningarna räddade mig under mina dieter då jag var tvungen att begränsa saltintaget. De är så goda att jag fortfarande använder dem. "Chicken" och "Fiesta Lime" är mina favoriter.Nut-thins. Glutenfria kex/crackers gjorda på bland annat mandel och rismjöl. Riktigt goda att ha till småplock om man bjuder på middag.


Vilka är era favoritprodukter? Något bra att tipsa om?

36 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har precis gjort min första beställning från iherb och känner mig som ett barn på julafton som väntar på paket! Men nu till min fråga, jag köpte xanthan gum men den billigare versionen än den du la upp här. Jag undrar om det skiljer något vad gäller innehåll i dessa eller om detta kan användas precis som det står i dina recept med samma mängd osv. Dessutom undrar jag på ett ungefär hur lång tid du brukar få vänta på dina paket? Gått en vecka imorgon och tycker det kanske borde va på väg snart.

  Tack för en sån inspirerande blogg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är samma innehåll i båda, den här är en större förpackning bara.
   Det brukar ta ca 1 vecka att få paketen, ibland snabbare :)

   Radera
 2. Mange fine produkter der. Vil tipse deg om "cheddar seasoning" det er fantastisk :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag inte testat, ska beställas nästa gång :)

   Radera
 3. Åh, nästan alla produkter var nya för mig. Man kan verkligen fastna på iHerb i TIMMAR bland alla ljuvliga grejer :) Jag har beställt några gånger men aldrig behövt betala tull. Som jag förstår slipper man det om beställningen inte kostar mer än 48 dollar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det nog vara, måste kanske ta och kolla upp alla regler ordentligt så man vet :)

   Radera
 4. Vilken är din favoritsmak på Questbarsen? :)
  Själv har jag bara beställt PB2 däritfrån en gång, väldigt gott, men lite för bra för mig som älskar jordnötssmör ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj svårt! Det är nog chocolate chip cookie dough, coconut cashew och cinnamon roll :)
   PB2 är riktigt bra!

   Radera
 5. Åh iherb, väntar på min första leverans som ska komma idag! Spännande spännande. Beställde Cacoa Bliss då jag blivit totalförälskad i mitt Cocomanna, med choklad kan det ju bara bli bättre! Grymt med recept på kokossmör, ska jag genast pröva nu när det köpta börjar tryta.... Annars ligger PB2 i beställningen samt diverse torkad frukt och chia/jordnötssmör.

  Läser din blogg regelbundet, även om jag många gånger är dålig på att kommentera. Du har en jättefin blogg med inspirerande recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer ÄLSKA cacao bliss, helt underbar!

   Tack så mycket, det uppskattas att du tar dig tid att kommentera :)

   Radera
 6. Vet inte om du vet något om detta, men har bristen på Questbars i Sverige något att göra med det här: http://www.foodmonitor.se/index.php/bransch-a-produktnytt/2360-otillatet-sotningsmedel-i-kosttillskott

  Och i sådana fall: vågar man beställa från USA?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smakerna Chocolate Chip Cookie Dough, Banana Nut Muffin och White Chocolate Raspberry innehåller inte det förbjudna sötningsmedlet. Så att beställa en av dessa bör ej vara något problem!

   Radera
  2. Ja det är ett av skälen. De sötningsmedlet som är på tapeten är ett naturligt sötningsmedel, men det tar tid för vissa livsmedel att godkännas i EU, kolla bara på hur lång tid det tog för stevia att bli godkänd.

   Precis som kommentaren ovan säger så finns inte sötningsmedlet i smakerna choc chip cookie dough, banana nut muffins och white chocolate raspberry så de kan du beställa.

   Radera
  3. Tack för svar. Insåg att jag faktiskt kunde kolla innehållsförteckningarna - nu blev det lättare direkt (och 3 val är ju ändå helt ok).

   Äter gärna sötningsmedlet för egen del (Stevia hade ju många länder haft lääänge innan oss också, precis som du säger), men vill ju inte göra farbror EU arg... ;-)

   Kanske den sega byråkratin kan hjälpas om vi skickar ett lass till Bryssel - de gillar ju sötsaker där..?

   Radera
  4. Ha ha, jag vi kan ju försöka ;)

   Radera
 7. Jag har varit inne på iherb flera gånger, skulle jag lägga en order skulle jag vilja prova en förpackning questbar, PB2,xanthan gum och stevia drops. Och så är kakaonibsen, proteinpulvret och gojjibären slut här hemma, och det vore intressant att testa BCAA... Synd att man ska vara fattig student!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad som hände men plötsligt klickade jag på knappen, en order är nu på väg... SPÄNNANDE!!:D

   Radera
 8. Hej! Jag är väldigt sugen på att beställa från iherb, men vet inte om det känns så säkert när du måste ange kreditkortsnummer m.m.?

  Tack för en jättebra blogg med härliga recept! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste man ju göra med nästan allt nuförtiden. Man köper ju biljetter och hotell, betalar räkningar osv med kreditkort. Det har aldrig varit något problem för mig och de hanterar ju hundratusentals orders varje vecka :)

   Radera
 9. Måste man beställa en hel låda med questbars eller kan man beställa de styckvis?

  SvaraRadera
 10. Jag försökte att kommentera innan men det verkade inte fungera så jag testar igen ;) Himla bra inlägg! Det finns ju hur mycket roligt som helst där och min första beställning (av måååånga framöver) lades i förrgår. Jag började lite försiktigt med Questbars, PB2, xanthan gum och stevia drops. Längtar tills det kommer! Jag tänkte komma med ett litet önskemål/förfrågan till dig. Jag såg en bild på en gräddbulle/kokostopp eller vad det heter på instagram häromdagen och tänkte att det borde man ju kunna göra själv. Eftersom att du är min number one idol när det kommer till framför allt kost så undrar jag om du kanske har gjort något liknande recept eller om du har några idéer? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyttig gräddbulle?! Det var en utmaning ;) Jag har ett recept liknande kokostoppar på bloggen, men de är mer som sega kokostoppar i och med att de inte behöver bakas. Ska se vad jag kan göra annars :)

   Radera
  2. Hahah det var precis den reaktionen jag hoppades på ;) Jo, jag har kikat på det receptet men jag menar liksom en sån bulle med vitt fluff i, haha jag låter helt besatt! Tycker att det är så himla fint att du faktiskt tar dig tid att svara på alla kommentarer, imponerande.

   Radera
  3. Tack, jag försöker hinna med att svara på alla, även om det blir några dagars fördröjning :)

   Svårt, men jag kan alltid försöka...

   Radera
 11. Väntar på paket från Iherb jag med och jag kan knappt bärga mig tills det kommit! :)

  Dock blir jag lite rädd av ett par kommentarer här, jag har läst på Tullverkets hemsida och är värdet under 1300:- ska man inte behöva betala tull? Så vart kommer de där $48 ifrån? :S. Blir lite nervös nu... Jag har nämligen beställt två paket som vardera kostar $90/st.

  Tack för jättefin blogg! Du la upp ett par grejer som jag missade i mitt paket men det får jag väl beställa nästa gång ;) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte vad gränsen går för att man måste betala tull. Om inte annat får du se nu :)

   Tack så mycket!

   Radera
 12. Jättebra och intressant inlägg!! :) mer sånna här, är så kul med tips på nya olika produkter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska noteras! Gillar att testa nya produkter så det kommer absolut fler tips!

   Radera
 13. Vill först säga att jag gillar din blogg! Men, jag är lite reserverad för Walden Farms produkter då många innehåller sötningsmedlet sukralose. Det är ju enligt EU godkänt, men tycker ändå man bör vara betänksam om huruvida man ska köpa produkter som innehåller ämnet.

  http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/tillsatser/sukralos/sotningsmedletsukralos.pdf
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/professor-kraver-stopp-for-sotningsmedel/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!

   Jag är inte heller överfötjust i sukralos på grund av miljöfrågorna/negativa effekterna men jag använder det väldigt sällan. Det är synd att det finns i många livsmedel och proteinpulver och jag använder hellre erythirol eller stevia som är mycket bättre alternativ.

   Radera
 14. Heej världens bästa blogg! :D
  Jag har aldrig testat questbar men alla surrar ju på om hur goda dom är! Ser på iHerb att dom inte säljer styck utan bara i 12-pack, stämmer det? Jag bor i Norge och har inte hittat nåt ställe som säljer dom. Vill inte köpa ett 12-pack ifall det visar sig att jag inte gillar just den smaken. Hoppas du har en fin dag! :) MVH Maricel Eriksson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maricel! :)
   Ja jag tror att det stämmer, förr kunde man köpa styckvis, men nu kan man bara köpa en hel box. Jag kan verkligen rekommendera chocolate chip cookie dough och double chocolate chunk, definitivt mina favoriter!!!

   Radera
 15. Angående det med tullen. När/hur får man reda på om man får betala något extra?

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får en faktura med paketet alternativt att det kommer en på posten efter några dagar.

   Kram!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...