fredag 6 september 2013

Nominera till årets Guldhjärta, och kalasgott "fika" till kaffet

Jag klickade in på Fannys blogg (som förövrigt är en av få bloggar jag läser) och blev alldeles rörd att hon nominerat mig till årets Guldhjärta. Det är så roligt att det finns såna här priser, att människor som brinner för att sprida sin kunskap inom hälsa och välmående belönas och uppmärksammas. Jag känner i och för sig att jag inte behöver något pris, era fina kommentarer, uppmuntrande ord och mail är pris nog! Det är otroligt givande att läsa att man underlättat eller förändrat någons liv. Det är därför jag älskar mitt jobb :)
Jag har röstat men håller vilka jag röstat på för mig själv....
Guldhjärtat delas ut varje år på Fitnessfestivalen i kategorierna:

Årets Gruppträningsinstruktör
Personen ska vara motiverande, kunnig och ha det där lilla extra. Fulla klasser, egna idéer, god teknik, utbildning och förmåga att få kunder att stanna är ett måste.

Årets PT
En vinnande Personlig Tränare ska vara drivande, välutbildad och ha förmåga att både träna den lilla individen och den stora mästaren. Ung som gammal. Vidare måste personen ifråga ha goda sociala egenskaper, samt gärna stå ut i mängden avseende både metodik och träningstaktik.

Årets hemsida/blogg
Ska påverka, beröra och andas träning, samtidigt som den inte får bli en skolbok. Egna åsikter skall komma fram, men får inte blandas ihop med fakta på ett sätt som kan missuppfattas. Regelbundna uppdateringar, rörligt material och hög motivationsfaktor premieras.

Årets klubb/gym
Anläggningen ska i första hand vara innovativ. Dessutom stå ut och våga ta egna grepp. Ordet trendsättande är ett plus, samtidigt som det måste finnas ”Business as usual” för att överleva. Här tas inte lönsamhet, ytstorlek eller omsättning upp som grundkriterium.

Årets förebild
En person, eller grupp, som påverka många och står för en sund livsstil, med samtidigt sunt livsperspektiv. Personen/gruppen ska vara en förebild även utanför träningslokalen och vara innovativ, driven samt inneha stora kunskaper inom sitt gebit.

Nominera din favorit från den 1 september  - 1 okt! Nomineringsformulär hittar du HÄR.
Idag mår jag mycket bättre och kunde till och med ta bilen och hjälpa till att hämta min pappa som precis opererats. Jag tror jag är lite arbetsskadad för på en gång frågade jag om han hade ätit ordentligt och började ge honom en föreläsning om hur återhämtningen går lättare om han får i sig tillräckligt med näring. Fick hejda mig själv och hjälpa honom hem istället! Jag som förstår hur viktig kosten är för välmåendet då man har hälsoproblem, som min pappa har, har svårt för att inte lägga mig i. Pappa har aldrig haft speciellt bra kostvanor och det är tyvärr svårt att lära gamla envisa hundar sitta! Men jag köpte hem en massa bra mat till honom så nu bör han klara sig och förhoppningsvis återhämta sig snabbt.

Jag var vrål hungrig när jag kom hem så idag till mellanmål fick det bli en "cinnamon roll pancake" med vaniljprotein-sås (visst låter det bättre på engelska än om man skulle säga kanelbulle pannkaka? Ja ja, inte så viktigt egentligen).
Superenkel att göra och går att förbereda och ta med till jobbet/skolan och äta istället för kanelbullar till fikat.

Cinnamon roll pancake
med vaniljprotein-sås
1 portion

Pannkaka:
knappt 1 dl havregryn (30g)
1/2 msk kokosmjöl
1 tsk kanel
2/3 tsk bakpulver
2 tsk stevia strö
2 msk (ca 30g) mosad banan eller osötat äppelmos (jag använde banan)
3-4 msk osötad mandelmjölk (eller annan mjölk)
2 äggvitor

Fyllning:
2 tsk mandelsmör utspätt med 1-2 msk mandelmjölk

Vaniljproteinsås:
1 msk whey complete vanilj
1-2 msk mandemjölk

1. Mixa ihop ingredienserna till pannkakan med en stavmixer. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja och häll smeten i pannan. Vicka stekpannan fram och tillbaka så att smeten sprids ut och pannkakan blir tunn som en crêpe. Stek på medelhög värme i ca 45 sek-1 minut per sida.
2. Rör ihop fyllningen och bred den på pannkakan. Rulla ihop och skär i mindre bitar.
3. Rör ihop ingredienserna till såsen och ringla över pannkaksrullarna.
Näringsvärde per portion (hela rullen):
270 kcal
19 g protein
28 g kolhydrater
8 g fett

8 kommentarer:

 1. Kanelbullrulle kanske? Men jag håller med, låter bättre på engelska.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Jag har inte vunnit något, men tack ändå ;)

   Radera
 3. Jag tror du förtjänar flera av de där titlarna, kul grej! Tycker du om matpaj? Jag tycker det är svårt att göra en pajbotten som är någorlunda nyttig, bakar man med kvarg blir det lätt gummiaktigt. Jag har testat att använda creme fraiche och det blir ganska bra men aldrig så där perfekt. Är det något som du tror du skulle kunna fila på, ett bra pajrecept?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Jag gillar matpaj och jag lade upp ett recept för inte så länge sedan på en matpaj. Finns under "recept-middagar". :)

   Radera
 4. Hej! Din blogg är verkligen helt fantastisk och jag är så glad att jag har hittat hit! Det är så inspirerande att följa dig och hälsosam mat har aldrig känts så roligt som nu!
  STORT JÄTTE PLUS för att du gör det så enkelt för nybörjare som mig att hänga med ;)
  tack!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Välkommen hit :) Så kul att du gillar bloggen!
   Jag försöker förklara och göra det så enkelt som möjligt... :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...