torsdag 5 september 2013

Annorlunda guacamole med low carb tortilla chips och Idrottens dag i Hagaparken

Helgen närmar sig och jag håller tummarna för att jag ska bli frisk tills på lördag då vi har teamträff med Team Proteinbutiken. Om inte så får David underhålla alla och lära tjejerna att posera, ha ha! Nej då, tills på lördag ska jag nog vara ok.
I och med att i stort sett alla i teamet går på diet inför Luciapokalen som går 30 nov-1 dec så blir det ganska lugnt. Vi ska träffas och poseringsträna, göra fettmätning på alla och sedan (om vädret tillåter) grilla hemma hos oss eller ute vid Bosön. Det ska bli superkul att se alla, antagligen är det flesta något mindre än de var senast vi sågs :)

Apropå helgen vill jag passa på att tipsa alla som bor i Stockholm om Idrottens dag i Hagaparken på söndag den 8:e september. Idrottens dag är skapat på initiativ av HKH Prins Daniel (som är min "gamla" chef...för er som inte vet så jobbar både jag och David på gymmet Master Training, som Prins Daniel var med och startade och jobbade fram tills prinsen och Kronprinsessan gifte sigoch arrangeras av Riksidrottsförbundet, Solna stad, Djurgårdsförvaltningen, Stockholms stad, Stockholms Idrottsförbund och Solna Idrottsföreningars Samarbetsorganisation. Tanken är att barn och ungdomar ska få testa på olika idrotter och det finns även ett lopp man kan anmäla sig till. Läs mer om dagen HÄR.
Igår saknade jag New York väldigt mycket, framförallt den goda mexikanska maten vi åt där (även om jag har förstått att den inte är att jämföra med den mexikanska maten i Kalifornien) så jag gjorde en guacamole inspirerad av en av mina favoritrestauranger Cilantro. I en "riktig" guacamole har de tydligen hackade tomater, lök och koriander så det testade jag att ha i. Jag hade ingen lök hemma men alla andra ingredienser och jag måste säga att jag gillar den här versionen bättre än guacamole som man gör med enbart avokado och lime (och ibland gräddfil eller creme fraiche??). Den blir mycket drygare och tomat och avokado är så gott ihop!
Chipsen gjorde jag av low carb tortillas som jag köpte i New York, men det går självklart bra att göra dem på vilka tortillas som helst. Jag har gjort ett glutenfritt recept på tortillas som ni hittar här, och det går även att göra dem med mitt recept på low carb wraps.
Tortillachips:
Sätt ugnen på 200 C. Skär tortillan i trekanter och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med pyttelitet olivolja och strö lite havssalt över. Baka i ugnen i ca 5-7 minuter eller tills de fått färg och blivit krispiga. Lägg över på galler och låt svalna.

Guacamole:
2 mogna avokados
1 söt tomat
1/2 liten rödlök (fint hackad)
1/2 liten vitlöksklyfta, pressad
2 msk hackad koriander
1 skvätt pressad limejuice

 Mosa ihop avokadon först och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Servera på en gång.
 Nu är det dags att ta en kort sväng med Dexter, han måste ju få komma ut trots att jag är sjuk :)


4 kommentarer:

 1. Bara för att vara på säkra sidan, är det här rätt sorts xanthan gum? :) http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Xanthan-Gum-100-Pure-6-oz-170-g/879

  SvaraRadera
 2. Och förresten, minns du vad xanthan gummit kostar på ecoist eller den andra hälsokosten du köpt på? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det kostade ca 65 kr för en liten påse (kanske 50g)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...