Jag har turen att bo nära en butik som säjer stora burkar med Libby's pumpapuré och jag tror att jag köpt 2/3 av hela deras lager hittils :) För er som inte har den turen, kan man köpa pumpapuré på www.usagodis.se eller helt enkelt göra eget genom att koka eller ugnsbaka butternut squash och sedan mixa med stavmixer.
Det är mycket pumpa i min matlagning nu och det har varit allt från pumpa zoats, pumpapannkakor, pumpa muggkaka, pumpa crêpe (recept kommer imorgon) och nu senast: Pumpa & cream cheese mumsbitar.
Det var supersvårt att komma på ett namn på dessa. Det är inte ett bröd i och med att de är små och söta som en sockerkaka, de är inte bars även om de har en liknande form och de är inte heller muffins. David kom med förslaget mumsbitar och det är precis vad de är!
Jag köpte en brownie-form på NK för några veckor sedan som jag inte provat men till dessa mumsbitar passade formen perfekt. Visst kan man göra dem till muffins eller göra i en stor mjuk kaka i en brödform, men de här formarna gjorde det lite roligare. 1 bit är en perfekt mumsbit och de går utmärkt att frysa och ta fram till mellanmål, till fikat eller så sötsuget slår till.
I och med att de innehåller en hel del protein och även långsamma kolhydrater, passar de jättebra till mellanmål....kanske med en liten klick jordnötssmör på?
Pumpa & cream cheese mumsbitar9 st
Smet:
2 dl (85g) havremjöl (mal havregryn i en matberedare)
0,5 dl (30g) rismjöl, eller annat valfritt mjöl
1 skopa (20g) whey complete vanilj
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
3 msk stevia strö/sukrin
1 helt ägg + 1 äggvita
2 dl (175g) pumpapuré
0,75 dl (60g) osötat äppelmos
0,5 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
Fyllning:
50 g Philadelphia extra light 3%
2 msk flytande äggvita på dunk, motsvarar ca 0,5 äggvita
1 tsk vaniljarom
3 tsk stevia strö/sukrin
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan de blöta.
3. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
4. Häll halva smeten i 9 stycken brownie- eller muffinsformar, gärna i silikonformar. Dela upp fyllningen och klicka i den i mitten av formen, bred ut den lite om det behövs. Häll på resten av smeten i formarna.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, överbaka inte, då blir den lätt torr.
6. Ta ut och låt svalna.
Näringsvärde per bit (av 9):
80 kcal
5 g protein
11 g kolhydrater (varav 2 g fiber och 1 g socker)
2 g fett
Ps. Jag berättade ju om kolhydrater och återhämtning efter träning i DETTA inlägg, och jag vet inte om Proteinbutiken läste min tankar, men denna helgen har de Crazy weekend och rear ut Pure Carbs, som är jättebra att blanda ner i proteinshaken (ca 20 g brukar vara lagom för tjejer) och dricka efter ett hårt pass. Ord. pris 149 kr, nu: 89 kr! Ds.
Jag tycker själv att hösten är riktigt mysig! Har sett pumpapuré, men jag har enbart gjort egen då den var ganska dyr (60 kr per burk?). Denna skapelse såg så god ut!
SvaraRaderaJa det är faktiskt ganska dyr, jag betalar 50 kr för en stor burk, men den räcker hur länge som helst :)
RaderaJag ska testa att göra egen nästa gång!
Testade denna "kaka", med egengjord pumpapure. Supergott!
SvaraRaderaÅh, jag måste också testa att göra egen pumpapuré. Har inte haft tid att göra det än :)
RaderaOmg! �� Kalas imorn så jag dubblade receptet och gjorde i springform (lade på 13min på gräddningstiden). Var ju tvungen att smaka.... gästerna har tur om det finns nåt kvar imorn...!! ��
SvaraRaderaÅh vad roligt att höra!
RaderaJag måste testa att göra den i springform någon gång :)
Springform var superlyckat :-)
RaderaJag skämtar inte när jag skriver att det var på gränsen att alla gäster fick varsinn bit. Försvinnande god! Använde bara sukrin (har svårt för steviabismaken) och lite björksocker. Ska testa med mer proteinpulver och mindre havremjöl nästa gång för att ändra lite på näringsinnehållet. Måste ju experimentera lite.. :-P Stort tack för receptet!
Hej!
SvaraRaderaKan man använda något annat än pumpapuré?
Hej!
RaderaDu kan använda äppelmos eller banan :)