torsdag 19 september 2013

Klient före och efter: Malin

Jag inspireras av människor som bestämmer sig för något och sedan gör det. Av människor som har tålamod och som inte ger upp. Jag inspireras av alla mina kunder, både på gymmet och online som hela tiden kämpar för att bli bättre, för att utvecklas och för att nå målen de satt upp. Och även av er läsare, som experimenterar i köket, tränar och kämpar för att uppnå resultat och mål.

En av de kunder jag har haft förmånen att jobba med de senaste 6 månaderna är Malin Carlsson. Hon var riktigt beslutsam redan från början och har, trots några "svackor" i motivationen (hallå, vem har inte såna liksom?), aldrig gett upp och har lärt sig vad hon tycker är viktigt i livet och när hon mår som bäst: när hon största delen av tiden äter bra och näringsrik mat och tränar regelbundet.
Vi började med att lägga upp ett styrketräningsschema med 4 dagars styrketräning, uppdelat på olika muskelgrupper. Övningarna har under månaderna bytts ut och vi har senaste tiden lagt in mer superset och tuffare övningar. Konditionsträningen har vi justerat vecka för vecka och Malin kör just nu 1 HIIT-pass, 1 fartleks-pass samt några konditionspass med lite lägre intensitet (som promenader). Hon lägger med andra ord ner en hel del tid på sin träning men tränar på morgonen innan jobbet för att hinna med annat på kvällarna. Det har inte gått spikrakt ner på vågen men det är inte så konstigt i och med att Malin byggt muskler samtidigt som hon tappat fett. Det har ändå inte fått henne att tappa modet utan hon har kämpat på, och bilderna nedan visar tydligt resultatet! Och hon har ändå inte nått sitt slutliga mål utan kommer fortsätta med bra kost och träning som idag blivit en del av hennes livsstil!

Jag är riktigt impad av Malin och jag lämnar över ordet till henne så att hon får berätta om sin resa, som jag hoppas kan inspirera er lika mycket som den inspirerat mig.
Före och efter, mars-september

"Jag har sedan jag var tonåring och slutade spela handboll vart kurvig och haft ett antal extrakilon på kroppen. Min träningsglädje försvann när jag var tonåring, jag tränade bara i perioder och matlagning blev stort intresse vilket ledde till att jag sakta men säkert ökade i vikt. Idag kan jag inte förstå hur jag stod ut med att må dåligt så länge som jag gjorde innan jag tog tag i mitt liv. De som stod mig nära under alla år kunde se att jag mådde dåligt men jag var också en mästare på att dölja det, både för andra och för mig själv. Jag mådde dåligt psykiskt av min vikt, hade en kropp som sade emot och läkarbesöken tickade på, jag gömde mig oftast i stora kläder och var långt ifrån nöjd med mig själv. Jag var varken nöjd med hur jag såg ut, mitt sätt att leva eller den person jag var. Att jag mådde dåligt speglade sig även i hur jag var som person och hur jag i många fall behandlade andra. Destruktiv, negativ och i många fall en bitch, det skulle nog kunna beskriva mitt gamla jag. Till alla er som stod ut och är kvar, kärlek i mängder.

Fram tills för ett år sedan var jag hjärntvättad av media och hälsotidningar föll in i ett mönster där jag åt max 2-3 mål mat om dagen, inga mellanmål och inte en enda kolhydrat. Detta resulterade i att jag var dödshungrig på kvällarna, helt sackande rutin i min vardag och suktade efter onyttiga kolhydrater var och varannan dag. Suktandet gjorde att kroppen i perioder skrek högljutt efter allt vad kolhydrater heter. Trots att jag är överkänslig mot gluten så kunde jag inte stå emot varken bröd, sötsaker och annan skit. Därefter fick jag ont i magen, kände mig som en ballong och gick upp i vikt. Den onda cirkeln fortsatte och varken träning eller kost höll i längden utan fallerade gång på gång.
När jag bestämde mig att en gång för alla ta tag i min hälsa kände jag att jag behövde hjälp och fick då tips om Susanna genom en vän. Susanna frågade mig om jag hade några önskemål kring hur jag ville lägga upp mitt kost- och träningsschema och mitt svar blev: "Lägg upp det så att det ger långvarigt resultat och på det sätt du vet är bäst för min kropp". Eftersom hon då lade upp ett träningsschema med bland annat tung styrketräning så innebar detta att jag skulle äta kolhydrater vilket kroppen och musklerna då behöver. Jag var skeptisk och tänkte tanken "det här kan väl inte fungera?" Jag valde dock att lita på Susanna och följde hennes scheman slaviskt. 

Idag har jag med Susannas hjälp lärt mig vad jag ska äta och när. Jag unnar mig självklart saker även utanför mitt kostschema men tänker nog igenom mina val. Att gå ut och äta, vara social och njuta är inget man skall bortse från men det gäller att tänka smart och göra sina val. Jag fuskar och går utanför mitt schema och tror inte på att förbjuda något men att unna sig i små mängder någon gång ibland utan att få ångest för det.

Jag har alltid älskat att träna på morgonen och är numera en stammis på gymmet minst 5 gånger i veckan. Vägen har dock vart lite krokig då jag efter 2 månader stukade min fot så att jag fick en rejäl blödning i den. Jag vilade i 10 dagar och gav mig sedan tusan på att ett vägbygge och en hög trottoarkant inte skulle få sätta käppar i hjulet. Att jag dessutom har kronisk benhinneinflammation har gjort att jag har fått testa mig fram till vilken sorts konditionsträning som går att utöva. Ingenting är omöjligt, det gäller bara att hitta rätt väg och ta sig över alla hinder längs vägen.
Idag, drygt 6 månader senare har jag snart tappat 13 kg fett och sammanlagt hela 80 cm över hela min kropp. Kosten som jag äter idag gör dessutom att jag är full av energi, är på bra humör, min mage mår bra, mina ögonfransar växer som ogräs och min hy är slät och fin. Inte nog med det, min träningsglädje är tillbaka och jag längtar efter varje träningspass. Att se hur kroppen formas, hur konditionen förbättras, hur muskler träder fram och att jag gång på gång orkar lyfta tyngre peppar mig otroligt. Planerna för framtiden är att fortsätta, detta är en livslång resa och jag har hittat ett hälsosamt sätt att leva som passar för just mig. Jag närmar mig mina mål för varje vecka som går men resan kommer aldrig att ta slut. Jag har bevisat för mig själv att jag kan och kan jag så kan vem som helst.  Däremot så är jag helt säker på en sak, jag hade aldrig kunnat göra denna resan utan Susanna vid min sida. Även om jag har gjort allt slitgöra, svettats och kämpat så har hon lett mig i rätt riktning."

Följ Malin på Instagram @thelifeofmolly och på hennes blogg thelifeofmolly.blogg.se
Behöver du hjälp med att få ordning på din kost och/eller träning? Kika in på www.iformonline.se för information om våra tjänster.

12 kommentarer:

 1. Malin du är grym!! Massa kärlek! //Hanna

  SvaraRadera
 2. Malin du är grym!! Massa kärlek! //Hanna

  SvaraRadera
 3. Vilken resa och vilka grymma resultat! Det är alltid roligt och inspirerande att få ta del av andra människors väg till hälsa och välmående. Roligt att både du och framför allt Malin vill dela med er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara roligt och hoppas kunna inspirera någon, tack!!! /Malin

   Radera
 4. Fan va bra jobbat - så härligt med dessa människor som aldrig ger upp. Ger en själv energin till att forsätta! Bra jobbat Malin!

  SvaraRadera
 5. Hej Susanna! Jag har en fråga. är intresserad av att testa 4 veckors kostrådgivning genom hemsidan du länkade. Ska man ha skrivit upp vad man ätit 4 dagar innan man köper det eller hur fungerar det? :) Tack för en himla bra sida!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Om du vill komma igång så snabbt som möjligt så kan du skriva en kostdagbok innan, men annars skickar vi en kostdagbok och en enkät till dig när du beställt programmet på vår hemsida.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...