fredag 3 januari 2014

Årets första muggkaka: Peanut butter banana mugcake

Jag kan faktiskt stoltsera med att årets första dag inleddes med ett träningspass! Jag kände mig lite bättre och var sjukt laddad att börja träna igen. Laddade med en Celsius och började köra igenom kroppen lite försiktigt.
Det var riktigt svårt att hålla igen, det är ju så himla kul att träna men efter 4-5 övningar sade kroppen stopp. Det var bara att lyssna och det var tur att jag gjorde det, på kvällen blev halsen värre och kände mig riktigt krasslig. Bestämde mig därför att gå till läkaren idag och kolla om det är något man kan få medicin mot, men det var med största sannolikhet ett virus och det kunde tydligen ta 7-8 veckor att försvinna så det är bara att hålla ut....enormt frustrerande! Att jag sov 12 timmar inatt är ju ett tydligt tecken på att det är något som inte stämmer i kroppen! Bara att vila, äta bra mat och hålla tummarna att det går över snart. På tal om bra mat....jag kunde ju inte börja året utan att äta en muggkaka :)
Jag har flera burkar PB2 hemma som jag måste börja använda innan de blir dåliga (jag är expert på att köpa på mig en massa saker som jag ställer i skåpet och sedan glömmer bort!) och det passade ju perfekt att använda dem till den här muggkakan. Jag älskar verkligen kombinationen banan + jordnöt!!
Peanut butter banana muggkaka med hallonkräm
och choklad &  jordnötssås
1 port

1,25 dl (40g) havregryn, malt till ett mjöl (i en matberedare)
1 msk kokosmjöl
1 msk PB2
1 tsk bakpulver
2 tsk stevia strö
Valfritt: 1/3 tsk smörarom
2,5 msk osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
40 g mosad banan, ca 2,5 msk
2 äggvitor

Hallonkräm:
100 g lättkesella
2 tsk stevia strö
1/2 tsk vaniljarom
50 g hallon

Choklad & jordnötssås:
1/2 msk naturellt jordnötssmör
1 tsk kakao
1-2 msk osötad mandelmjölk

1. Mixa ihop alla ingredienser till muggkakan med en stavmixer tills du får en slät smet. Häll smeten i en smord stor mugg eller skål (jag använder en rund liten skål köpt på IKEA). Ställ in i micron och kör på full effekt i ca 1,5 minut.
2. Mixa ihop ingredienserna till hallonkrämen med en stavmixer.
3. Ha i alla ingredienser till såsen i en liten skål och spä med mjölk medan du rör runt med en sked tills du får önskad konsistens.
Näringsvärde per portion:
418 kcal
41 g kolhydrater
36 g protein
13 g fett

4 kommentarer:

 1. Hoppas du känner dig bättre snart! Mugcaken ser iaf mycket god ut, med spännande ingredienser! Smörarom lät kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja jag är förvånad vilken behaglig smörsmak aromen ger, perfekt i bakverk och muggkakor :)

   Radera
 2. Hej å god fortsättning :) hoppas du kryar på dig snart! Vore jätte roligt om du kunde lägga upp mer recept gjort i crock potten då jag nyss köpt en :) kycklingen du gjorde var super. Roligt med bra å nyttiga mat recept :) kram till dig å tack för en super bra blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Det kommer fler recept snart, jag fullkomligt älskar min Crockpot :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...