onsdag 22 januari 2014

Prioriteringar, french toast och ny Questbar-smak

Igår träffade jag Fanny för att spela in vår första podcast. Det var en eftermiddag med mycket skratt, feltagningar, funderingar och planering. Vi lyckades tillslut spela in ett avsnitt som vi blev nöjda med och jag ser så mycket fram emot att göra fler avsnitt! Vi vet redan nu att nästa avsnitt vi gör kommer handla om kosttillskott så har du några frågor om det ämnet, kommentera detta inlägg. Vårt första avsnitt kommer så fort vi finslipat inspelningen.

Eftersom inspelningen tog lite tid hamnade jag lite efter i planeringen och hann inte med andra saker jag skulle göra under gårdagen. Så när jag kom hem från jobbet idag och klockan var betydligt mer än vad jag hade önskat (kl 18), var jag tokstressad! Träningen skulle hinnas med, hundarna skulle ut, jobb framför datorn, ett blogginlägg, laga matlådor...fick nästan lite panik och första tanken var att hoppa över träningen för att hinna med allt annat. Jag hade precis ställt in mig på att stanna hemma när David frågade "vill du bli bättre och bli starkare"? Jo det vill jag ju. Och när jag tänkte efter så är ju faktiskt det viktigaste att jag mår bra. Mår inte jag bra kommer jag inte klara av att göra något annat och jag mår verkligen att träna. Så vi åkte till Bosön och jag fick till ett riktigt bra pass och förbättrade mig och var starkare i alla övningar. Kunde inte sluta flina på vägen hem. Det är verkligen viktigt att prioritera det man mår bra av!
Kanske var det dagens lunch som gjorde att jag var så stark? Förmodligen inte, men god var den! Jag köpte med mig en massa roliga livsmedel från New York i somras och en av sakerna jag köpte var Ezekiel bröd i Cinnamon Raisin-smak. Ett riktigt gott och bra bröd gjort på groddat vete, linser och en massa andra bra grejer. Det mesta av grejerna jag köpte har jag hunnit äta upp men idag hittade jag två skivor Ezekiel-bröd i frysen och jag bestämde mig för att göra french toast!
Banan och cream cheese-fylld french toast med vanilj och kokosproteinsås
1 port

2 skivor valfritt bröd
2 msk Philadelphia extra light
1/2 medelstor banan
2 äggvitor
1-2 msk mandelmjölk (eller valfri mjölk)
1 msk whey complete vanilj (kan uteslutas)
2 tsk stevia sötströ

1. Mosa bananen och bre på en av brödskivorna. Bred Philadelphiaosten på den andra skivan. Lägg ihop skivorna.
2. Vispa ihop äggvita, stevia, whey och mandelmjölk med en gaffel. Lägg smörgåsen i blandningen och låt den ligga 2-3 minuter, vänd och låt ligga ytterligare några minuter. Stek sedan i stekpanna, ca 4 minuter per sida eller tills det blir en fin gyllenbrun yta.
3. Till vanilj och kokosprotiensåsen blandade jag ihop: ca 80 g lättkvarg, 1/2 skopa (10g) whey complete vanilj, 1 tsk kokosextrakt (köpt på Iherb, använd min kod TMC520 för $10 rabatt på köp över $40), 1-2 tsk stevia sötströ, 2 msk mandelmjölk.
Näringsvärdet är kanske ingen idé att skriva upp eftersom det beror på vilken sorts bröd man väljer men för mig blev det: 406 kcal, 46 g protein, 52 g kolhydrater, 2 g fett (inget fett i brödet jag använde).

Efter träningen var jag vrålhungrig och jag köpte de här nudlarna för ett tag sedan (på www.goodstore.se) som fick bli kolhydratkällan till middagen.
Superenkelt och supergott! Koka pastan, häll av vattnet och häll tillbaka i kastrullen. Stek ärter, körsbärstomater och rökt kalkon i en stekpanna. Krydda (jag hade svartpeppar och Santa Marias Umami) och häll sedan ner pastan. Rör om och servera!

Visste ni att Quest kommer ut med en ny smak snart? Jag kan ge er ett litet tips på vad den nya smaken är ;)
Oj oj oj , vad jag ser fram emot den!!! Kommer med all säkerhet bli nya favoriten!

11 kommentarer:

 1. Hur är det med groddat vete, är det nyttigt? Gud vad god den där french toasten ser ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag. Groddar är mer näringsrika än många ”färdigväxta” grönsaker och innehåller mängder av enzymer, vitaminer, mineraler och spårämnen. Många som är känsliga mot vete brukar kunna äta groddat vete (inte de som är glutenintoleranta dock).

   Den var god kan jag lova :)

   Radera
 2. Jag skulle vilja veta mer om kosttillskott och särskilt proteinpulver. Behövs det? Fördelar med proteinpulver osv. Får oftast skeptiska blickar och elaka kommentarer när jag dricker en shake bland folk till mellanmål eller bar till mellanmål och liknande. De flesta säger att det är farligt (allt från att det är giftigt till att musklerna får "överdos"?), att kroppen inte behöver så mkt protein och att jag borde äta riktig mat (vilket jag såklart gör också). Försökt förklara att proteinpulver är samma protein som kyckling, kesella osv men så mkt smidigare att ha med sig men vissa personer vill inte lyssna till det. Mitt mål då jag försöker bygga muskler är ungefär 1.5-2 g protein per kroppsvikt och kommer verkligen inte upp i det utan kosttillskott som komplement till kosten. Hur mycket protein behöver man egentligen?

  SvaraRadera
 3. Jag vill gärna veta mer om kosttillskott före och efter styrketräning. Just nu är mitt upplägg som så att jag äter en banan på vägen till gymmet, dricker BCAA precis innan och dricker proteinpulver direkt efter passet (och sen äter jag middag 2 timmar senare). Mer konkret så undrar jag när det är bäst att egentligen dricka BCAA, innan, under eller efter passet. Är det bra att dricka protein efter passet, eller ska man satsa på att äta kolhydrater då istället?

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag vill gärna veta mer om omega 3 kosttillskott. Vad är det bra för? Vilka behöver äta det? Kan man täcka behovet med kosten? Vilka märken är bättre än andra?

  SvaraRadera
 5. Måste vara så himla skönt att ha någon i sin närhet som kan ge en den där extra peppen när man tvivlar! Hade du kunnat vara ihop med en soffpotatis förresten? ;)

  Asså den där Questbar-smaken ser helt ljuvlig ut! Jag har börjat älska Questbars nu.. shit vad gott det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag tror inte det, det underlättar verkligen att ha någon som kan pusha en och att man har samma intresse :)

   I know, så himla goda :)

   Radera
  2. Ja det är verkligen viktigt! Ni två är ett riktigt power-couple! :D

   Radera
 6. Hej! Jag måste bara fråga, questbar peanut butter cups, jag fattar inte riktigt innehållsförteckningen.
  Det står 50 g per serving (2 cups) och under står servings per container 1
  calories 240
  är det för en cup det är så mycket som 240 eller är det för båda två?

  Tack på förhand :)

  SvaraRadera
 7. Vore grymt om ni kunde ta upp lite om vilka kosttillskott som verkligen går att lita på när det kommer till innehållsföreteckningen. Ifall ni har koll på det förstås :)

  Och så vore det grymt om ni kan tipsa om några bra ekologiska och veganska kosttillskott som går att få tag på i sverige. Tycker det är lite dåligt utbud på det.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...