måndag 27 januari 2014

Livsmedelsbutik med (enligt mig) världens bästa utbud + lite iherb-grejer

Hej på er!

Jag har precis kommit hem efter att ha hämtad hundarna på hundhotell där de varit sedan igår. Jag överraskade nämligen David med en sen födelsedagspresent som bestod i en middag på Oaxen Krog & Slip som ligger på Djurgården (fantastisk mat!!) och sedan en övernattning på Villa Källhagen. Det är alltid roligare att ge bort upplevelser, eftersom då får jag ju uppleva dem själv ;) Vi hade en supertrevlig kväll med mycket och god mat och sedan en promenad längs med Djurgårdskanalen....och såklart frukostbuffé i morse, det bästa med att bo på hotell!
Fin utsikt från hotellet, hjortstek med brysselkål och potatis stomp samt efterrätt :)
Väl hemma insåg vi att kylskåpet stod helt tomt och vi gick till min absolut favoritbutik, där jag köper ALLA mina "special-ingredienser" till min bakning och matlagning, nämligen Coop i Lidingö centrum.

Jag har fått både kommentarer och mail från er som är nya läsare (välkomna hit förresten, jag hoppas ni hittar recept och läsning ni gillar!) var jag köper mina ingredienser. Svaret är att jag till 80% köper allt på Coop Lidingö. Nu kommer jag säkert ångra att jag nämner det här, tänk om allt kommer vara slut nästa gång jag handlar, ha ha! Titta bara vilken typ av varor som finns:
Fage Total, grekisk yoghurt som den som finns i USA
En massa roliga kryddor (bla saltfria kryddmixer)
Min kära vaniljarom och andra smakaromer
Sockerfri choklad
Sockerfri glass (kalorität men god som lite lyx då och då)
Raw glass, gjord på bland annat nötter och frysta bär/frukt
Nutella sötad med stevia
Min älskade pumpapuré
Low carb nudlar, betydligt billigare än online-butiker
Här finns också kokosmjöl, mandelmjöl (märke Risenta) och alla andra mjölsorter jag brukar använda, men de finns ju i de flesta butiker nu för tiden. Pumpapuré finns annars på usagodis.se eller så kan man enkelt göra egen genom att koka eller ugnsrosta butternut squash och sedan puréa den. Förutom det som finns på Coop så köper jag väldigt mycket roliga special-ingredienser och saker som inte finns i Sverige på Iherb.com. Senaste beställningen innehöll:

*Fettreducerade kokosflingor
*Smörarom
*Earth Balance, jordnötssmör med linfrö
*Vaniljarom (megastor flaska!)
*Ezekiel flingor
*Kokosmjöl (var specialpris)
*Mandelarom
*Pumpkin Pie krydda
*Nuttzo (nötsmör gjord på 7 olika sorters nötter och frön)

Vill ni beställa på Iherb kan ni använda koden TMC520 för $10 rabatt om ni köper för mer än $40. Frakten är hyfsat billig och baseras på vikten. Väger paketet under 4 lbs (ca 1.8 kg) är frakten $4, varför många brukar dela upp sina ordrar i flera mindre så att frakten ska bli billigare. Normalt sett måste man alltid betala tull när man beställer från utlandet men tullverket har information på sin hemsida om regler för köp från utlandet.

Nä, nu är det dags att sova, måste vila upp mig så jag orkar köra intervaller imorgon på förmiddagen!

22 kommentarer:

 1. Är så himla glad att jag hittade din blogg för några månader sen! Älskar alla recept och det jag provat hittills har blivit så himla bra! Har ett väldigt stort intresse för att baka men sen jag ändrar kosten så blev det inget bakande alls på ett tag, tills jag hittade hit! Så tack för att du gör det här så man kan baka och njuta av goda efterrätter mm och så att man slipper äta kvarg+frukt varje mellanmål :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elin!! Visst är det mycket roligare med lite alternativ?! Älskar kvarg/keso men ibland tröttnar man ;)

   Radera
 2. Tack Sanna! KANONBRA tips och speciellt att du även visar foton på grejerna:) Kram och tack

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag insåg att det var lite lättare att visa med bilder...jag måste sett superknasig ut som sprang omkring och fotade;)

   Radera
 3. Åhh vilka spännande varor! Jag önskar att fler butiker skaffar ett sådant stort sortiment där dessa varor bla. ingår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Det går också att prata med butiksansvarige och be dem köpa in saker. Man måste ställa lite krav som konsument :)

   Radera
  2. De smaksatta versionerna av Chobani yoghurt innehåller de socker? Vad tycker du om näringsvärdet och innehållsförteckningen i dem?
   Funderar på att följa ditt råd, ge inköpsförslag, så att butiken kanske skaffar dessa fina varor :)

   Radera
  3. Ja, de smaksatta versionerna innehåller socker, precis som vaniljkesella gör här i Sverige. Jag smaksätter de hellre själv och skippar det tillsatta sockret :)

   Radera
 4. Är det Coop Skeppet (Friggavägen 26) eller Coop Superstore (Herserudsvägen 1) du handlar på i Lidingö?

  SvaraRadera
 5. Finns det pumpapure i vanliga matbutiker? Jag har alltid gjort egen :P men det är ganska långtråkigt i längden. Ha det gott! /Cecilia, www.energylife.blogg.ae

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte i så många men om de är välsorterade kan det finnas :) Annars kan man ju alltid be butiken köpa in det :)

   Radera
 6. Fage Total, grekisk yoghurt finnes det I svergie :-o? oi, det er supert, har du adressen?

  hilsen maren sørum!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, på Coop Lidingö (friggavägen 26).

   Radera
 7. Nu bli jag lit avis, Oaxen har jag velat gå på länge ;) Och den där butiken vill jag också ha nära mig. Fast några produkter har jag turen att ha tillgång till, exempelvi den där yoghurten so jag tycker mycket om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste testa den, vilka smakkombinationer!!!
   Det verkar vara betydligt svårare att få tag i roliga produkter i mindre städer så det är inte helt dumt att bo i Stockholm ;)

   Radera
 8. Jag har en fråga. Såg igår på "du är vad du äter" att cellen (?) öppnar sig vid intag av kolhydrater och om man då kör det i kombination med fett tar det upp fettet väldigt enkelt. Jag kör ofta fibergröt med proteinpulver, äggvita och toppar bland annat med kokosolja och green choices eko jordnötssmör. Gäller detta även vid långsamma kolhydrater och bra fetter, dvs att min kombo samt banan eller riskaka med nötsmör inte är någon bra kombination?:) jätte tacksam för svar! Du är grym. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja det skulle jag inte påstå är sant, det är inte så enkelt.
   Insulin är det hormon som "öppnar" cellen främst vid intag av kolhydrater. Det hon påstår är alltså att man inte bör äta fett och kolhydrater i samma måltid men det är inte så att du blir fet av att äta kolhydrater tillsammans med fett. Du blir fet av att äta ett kaloriöverskott, oavsett om det är av fett, protein eller kolhydrater.

   Fortsätt att äta som du gjort :)

   Radera
  2. Tusen tack för ditt, alltid lika, smarta svar:) ska absolut fortsätta med det då, då det är några av de godaste kombinationerna som finns! Hehe. Även nötsmör på ditt bananbröd är grymt! Nom nom

   Radera
  3. Det var så lite så :)
   Mandelsmör eller jordnötssmör tillsammans med banan är ju oslagbart!

   Radera
 9. Ser jag i syne, eller kostar cavalier-Nutellan bara 50 spänn??

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...