torsdag 9 januari 2014

Glöm inte skicka in till månadens recept

Det kanske inte märktes så mycket, men i slutet av förra året hade jag lite "skrivtorka" eller vad man nu ska kalla det. Jag skriver trots allt en hel del inlägg varje månad och vissa gånger bara flyter det på och man har massor och skriva om, medan man ibland bara stirrar på tangenterna och inte får fram något vettigt. Jag hade ett jättebra recept som jag ville lägga ut för ett tag sedan men när jag skulle komma på något att skriva om det blev det bara tomt....hur kul är det att skriva: "Det här är en kaka. Den är jättegod...och nyttig....här är receptet, tada!". Inte så originellt kanske. Men så är det ibland och man får acceptera att inspirationen inte alltid är på topp.

Nu däremot, flödar idéerna och jag vet inte riktigt vart jag ska börja, jag har så mycket jag vill skriva om! :) Men jag tar en sak i taget och idag tänkte jag bara påminna om "Månadens recept" som jag tog upp i slutet av förra året.
Jag tycker det är superkul att hitta på nya recept, och att experimentera och gegga ihop saker som tillslut blir riktigt goda, är bland det bästa jag vet. Det är inte ofta jag följer recept utan jag blandar mest ihop saker som jag tror funkar ihop och hoppas på det bästa. Ibland blir det katastrofdåligt (de lägger jag ju självklart inte upp på bloggen), ibland blir det mindre bra och ibland blir den kanon.
När idéerna sinar brukar jag surfa runt på Pintrest, Instagram och Google för att hitta inspiration. Många gånger hamnar jag på inlägg där ni taggat mig när ni testat något av mina recept eller gjort egna varianter och det är så himla kul. Många av er har också mailat recept till mig som ni tycker att jag borde testa och därigenom kom idén till Månadens recept.
Jag tänkte att det skulle kunna motivera er ännu mer att testa fram era egna recept om ni fick chansen att dela med er av recepten. Så därför kommer jag en gång i månaden välja ut ett av de recept som skickats in (mer detaljer strax), provlaga det, fota rätten och sedan lägga upp det på bloggen så att fler få ta del av ditt favoritrecept.

Här kommer riktlinjerna:
1. Hitta på ett EGET recept (det måste vara ett eget) och vara åt det "nyttiga" hållet, det här är ju trots allt en blogg med nyttiga recept :) Det kan vara en dryck, smoothie, kaka, tårta, proteinbar, godsak, middag, mellanmål, lunch, efterrätt....you name it!
2. Skriv ner ingredienser, tillvägagångssätt, ta en bild (behöver inte vara proffsig) samt skriv en kort beskrivning eller en liten historia om receptet.
3. Maila receptet till mig på manadensrecept@tasty-health.se mellan den 1-25 varje månad. Jag väljer ut ett recept, provlagar det, fotar, räknar ut näringsvärde och lägger upp det på bloggen, både i receptregistret och under fliken som kommer heta "Månadens recept". Självklart länkar jag till din blogg eller hemsida om du har någon.
4. Om jag inte valt ditt recept under den aktuella månaden, skickar du in det igen nästa månad, varje månad är alltså en ny chans att få ditt recept publicerat på bloggen. Jag sparar inga recept utan du måste skicka in det igen om du vill att det ska ha chansen att bli delat på bloggen.


Så, in i köket och experimentera!!!!

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Har en liten fråga. hur räknar man ut näringsvärdet? jag gör det men vet inte om jag gör rätt. skulle du kunna förklara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Om du går in på fliken "träning och tips" så finns det ett inlägg som heter "Hur räknar man kalorier?". Läs det så får du förklarat :)

   Radera
 2. Vilket roligt initiativ, jag ska absolut skicka in ett recept denna månad!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...