måndag 1 oktober 2012

Sushirullar med blomkålsris, lax och avocado

Helgen har varit jobbig, dels för att jag fortfarande varit hängig och dels för att det dyker upp en massa hjärnspöken nu när det är så nära till tävling. Jag har försökt röra lite på mig men genast blir förkylningen sämre så nu handlar det mest att ge kroppen lite cirkulation så att jag inte samlar på mig så mycket vätska. Många långsamma promenader blir det :-)
Den sista veckan innan tävling handlar träningen mest om att få ut blod i musklerna så kroppen förstår att de behövs så man inte tappar allt för mycket volym (risken är annars att man tappar muskelmassa om man bara kör konditionsträning när man äter så lite).
Jag fick schemat över hur veckan ska se ut av min coach idag...riktigt spännande. Det kommer bli lite manipulering med saltintag, vatten och kolhydrater/fett och det ska bli kul att se hur kroppen svarar på detta upplägg. Tidigare har jag i stort sett hållt maten och vätskeintaget relativt oförändrat dagarna innan tävling, men nu blir det som sagt ett nytt upplägg. Och testar man inte kan man ju inte förbättra sig :-)

I helgen har jag annars varit sjukt sugen på sushi och kan man inte äta ris så får man hitta alternativ: blomkålsris.
Jag gjorde "ris" av blomkål i en matberedare. Kokade "riset" i ca 4-5 minuter, hällde av vattnet och blandade med en lag gjord på:
0,5 dl risvinäger
2,5 msk stevia strö
0,5 dl vatten

Jag använde inte all lag, då hade "riset" blivit för blött.

Sedan följde jag bara anvisningarna på Nori-bladens förpackning om hur man rullar sushin. Jag valde att fylla mina rullar med Salmalax (som inte behöver frysas innan om man äter den rå), avocado, gurka, bladspenat och sesamfrön.
Det är så enkelt och så gott! Jag hade självklart de obligatoriska tillbehören: soja (glutenfri), inlagd ingefära och wasabi som jag doppade sushibitarna i.
Näringsvärdet varierar beroende på vad och hur mycket fyllning du har i rullarna, justera själv beroende på ditt kaloribehov.
Gör du dessa rullar kommer det mesta av kalorierna komma från lax och avocado, de andra ingredienserna är väldigt kalorisnåla.




4 kommentarer:

  1. så sjukt bra tips!! vill verkligen verkligen testa detta :) är också helt såld på sushi men med riset blir det ofta för "tungt". tack tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är lite roligare än att bara ha lax, gurka och avocado i. Risvinäger-lagen ger ju smak till rullarna och blomkålsriset suger åt sig lagen...supergott! :-)

      Radera
  2. Hej! Detta låter väldigt gott!
    Var kan man få tag på denna Salmalax? Vill verkligen testa receptet!
    Mvh, Louie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den brukar finnas i vanliga (välsorterade) livsmedelsbutiker.

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...