söndag 16 december 2012

Cookie sandwich på mjuka havre & banankakor med vaniljkräm och hallon

Ibland blir man bara så nöjd när man kletat ihop de man har i skåpet och det blir så bra. Detta är ett sånt recept. Ibland misslyckas man totalt (vi ska inte prata om de keso-kakor jag försökte mig på häromdagen...BIG failure!) och ibland blir det kanon. Man måste våga experimentera lite och inte vara rädd för att misslyckas. Det värsta som kan hända är att man får slänga lite mat :) Jag gör oftast ganska små satser så man inte behöver slänga så mycket om det skulle bli äckligt ;)
Första steget är att göra de mjuka havre & banan-kakorna. De är jättegoda att äta som de är och de är jättebra att ha med sig som mellanmål i och med att de håller sig utan att man behöver ha dem i kylen.

Även om de är goda som de är, blev de sjukt goda när man använder dem i en Cookie sandwich :)
 Mjuka banan & havrekakor
8 st

1 medelstor mogen banan (ca 115g utan skal)
2 msk jordnötssmör eller annant nötsmör
2 dl (60g) havregryn
1 skopa (ca 25g) Whey complete vanilj
2 msk Stevia strö
3 msk osötat äppelmos
Valfritt: 15 g sockerfri mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175C.
2. Mixa ihop bananen och jordnötssmöret med en stavmixer eller i en matberedare. Blanda i de övriga ingredienserna förutom chokladen och rör ihop.
3. Klicka ut smeten i 8 lika stora delar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut kakorna så de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i ugen i ca 15-20 minuter, tills de fått fin färg och stelnat. Ta ut och låt svalna.
Nu är det dags att göra vaniljkrämen och detta är för en portion:

50 g lättkesella
25 g Philadelphiaost 5%
1 msk stevia strö
1/2 msk kokosmjöl (för att göra krämen tjockare, du kan använda vaniljcasein också)

Mixa ihop allt med en stavmixer till en slät kräm.

Ta nu 2 kakor och bred på krämen på en kaka, lägg på några hallon och lägg på den andra kakan. Ta da, en Cookie sandwich! :)
Näringsvärde per banan & havrekaka (utan sockerfri choklad):
98 kcal
5 g protein
11,5 g kolhydrater
3,5 g fett

Per Cookie Sandwich:
261 kcal
20 g protein
26 g kolhydrater
9 g fett

11 kommentarer:

  1. Jättegoda, även utan choklad :) Vi gick ner och handlade philla och min pojkvän blev så himla sötsugen så han köpte en chokladkaka, själv sitter jag med lite av smeten som skulle vara emellan och äter med hallon, hur gott som helst! Bara den räckte för att få mig nöjd, Tack :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad roligt att höra!! Eller hur, bara krämen stillar suget himla bra, kakorna är bara en bonus ;)

      Radera
  2. Men hujeda mig så gott =) MÅSTE genast testas...

    SvaraRadera
  3. De var underbart goda åh så perfekta att ha med sig. Tack Susanna, du är en fröjd att följa!

    SvaraRadera
  4. Riktigt goda kakor, alla försvann bara sådär :) Perfekta efter en tur i skidspåret.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillade dem! :) Ja det är helt perfekta att ha med efter ett träningspass eller som mellanmål, jag har gjort en STOR sats och fryst in så man bara kan ta fram dem vid behov.

      Radera
  5. kan man byta ut bananen på något sätt? Är inte ett så stort fan av banan, men vill så himla gärna testa dina recept.. :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan testa att byta ut den mot osötat äppelmos eller pumpapuré, funkar ungefär lika bra :)

      Radera
  6. Måste verkligen testa att göra dessa till helgen när jag är ledig! Ser sjukt goda ut =)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...