lördag 30 mars 2013

Glad påsk!

Världens fulaste påskägg, ha ha!
Glad påsk alla fina vänner! Vi kom fram till Gävle i eftermiddags och tanken var att köra backintervaller innan påskmiddagen men kroppen känns inte helt 100 så det fick bli vilodag idag. Det blev en otroligt vacker promenad med hundarna istället och det var minst lika givande, om inte mer. Ibland måste man ta hand om själen också :)
Efter promenaden blev det påskmiddag och det bjöds på lammstek, varmrökt lax, sparris, sallad, tzatziki, skinka, hummus, janssons frestelse (som jag inte tycker om så jag tog ingen) och ägg såklart. Riktigt gott!
Till efterrätt hade svärmor gjort en sockerfri maräng med bär och lättglass. Mums!

Jag förstår att påsken, och alla andra stora högtider för den delen, kan vara svåra för många i och med att det finns godis, sötsaker och fet mat överallt. Det viktigaste av allt är att du bestämmer dig för vad som är viktigt för dig! Har du ett mål och vill gå ner i vikt, komma i form eller må bättre så gäller det att visualisera det målet då du utsätts för frestelser. Se det inte som ett straff att du inte äter godis utan att det är något du VÄLJER att inte göra för att du mår bättre av att avstå. Godiset finns kvar, du kan äta det senare....bara inte just nu :) Den njutningen som godiset ger varar i max 3 sekunder, medan njutningen av att klara sitt mål varar betydligt längre!
Väljer du däremot att ta en liten efterrätt, njut av den och återgå sedan till dina vanliga rutiner, låt det inte leda till en hel helg av frosseri, det kommer absolut att ta dig flera steg tillbaka. En liten chokladbit kommer inte att förstöra något....en hel chokladkaka däremot ;) Njut av att vara med nära och kära, det är ju sällskapet som är viktigast, inte vad du äter.

Glad påsk och ta hand om er!!!
Imorgon blir det pannkakssöndag och jag har redan klurat ut vad jag ska göra ;)
 

8 kommentarer:

  1. Ja, för efter en chokladbit är det ju lätt att avstå från att äta hela kakan! Den är ju som knark, den där chokladen. :P Allt eller inget för mig! Haha...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, det är bättre att avstå, jag kan inte heller sluta om jag börjar ;)

      Radera
  2. Jag undrar om man "måste" bulka för att bygga muskler eller om det räcker med att ligga på balans? :) skulle vara jättebra om du kunde skriva ett inlägg om hur man ska göra/tänka på för att bygga muskler effektivt.. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej du måste inte "bulka" för att bygga muskler, det brukar räcka med ett kaloriöverskott på 100-200 kcal per dag (från bra mat, inte skräp) för att kunna bygga.

      Det kan jag absolut göra :)

      Radera
  3. Jag provade en av dina minutkakor igår (vanilj och kokos och kanel typ:)), gjorde även toppingen med filadelfia ost men lade till 5 gram vispgrädde (ur sprutflaska) och massor av jordgubbar. JÄTTEGOTT!!! Tack för all inspiration!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter supergott, det ska jag definitivt testa!!! :) Tack :)

      Radera
  4. Hej fina Sanna!

    Hoppas ni haft en härlig påsk! Jag är på väg hem efter en underbar påskhelg hos min syster i Luleå, och så stolt över mig själv att jag klarat av att undvika allt godis, alkohol och fika, inte ens en bit har slunkit ner. Har man ett mål låter man inte ens tanken finnas det, och underlättar till tusen när man umgås med fina människor som förstår!
    Tusen tack för all pepp! :)
    kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna!

      Jag visste att du skulle klara av det! Det är bara att bestämma sig och stå på sig så kommer ingen annan att ifrågasätta (allt för mycket i alla fall).
      Du kommer nå ditt mål, det har jag inga som helst tvivel om!

      Stor kram

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...