måndag 8 april 2013

Brunch på Berns och riktigt bra bröst och axelpass

Igår var jag och David på brunch på Berns Asiatiska, en av stans absolut bästa bruncher (enligt oss i alla fall) med några vänner. För två år sedan fick vi för oss att prova ett nytt brunchställe en gång i månaden och vi testade nog totalt 9-10 olika ställen. Berns är klart det bästa och vi har varit där flera gånger sedan dess och vi har aldrig blivit besvikna.
Brunchen är asien-inspirerad och det är väldigt skönt att slippa den vanliga brunchmenyn med ägg, bacon och pannkakor. Det är fräscht och smakerna är fantasktiska!

Det finns 4 olika bord: sushi/sashimi, förrätter och kalla sallader, varma rätter och ett fantastiskt dessertbord.
Första tallriken med bläckfisksallad, kycklingsallad, sallad med tzay-bitar, ångkokt lax
Jag gillar att det mesta är väldigt hälsosamt och det finns verkligen något för alla: sallader, sashimi, ångkokt lax, vegetariska grytor, nötstek, dumplings, kycklingspett, kokossoppa, thailänska köttbullar mm.
Ångkokt lax och omelett
Andra tallriken med indisk vegetarisk gryta, kycklingspett, revbensspjäll, omelett och stek
Dessertbordet är enormt! Det är riktigt bra att det är små bitar av allt så man kan smaka lite av det man vill utan att hamna i socker-koma. De har även fruktsallad för de som inte kan äta gluten eller vill äta socker. Jag måste erkänna att det slank ner en liten bit av chokladrutan längst till höger och en massa fruktsallad :)
Efter brunchen tog vi en liten promenad för att smälta maten lite, sen blev det träning. Man blir lite seg när man ätit lite mer än vad man brukar så jag var inte supersugen på att träna kan jag erkänna. Det är tur att vi är två som tränar samtidigt och kan peppa varandra, annars hade jag nog gått och lagt mig i soffan istället ;)

Tur att jag inte gjorde det, jag fick till ett riktigt bra pass bröst och axlar:

Clean and press 5x3


Superset:
Push press 4x20

Två arms hantelrodd över lutande bänk 4x15

Superset:
Dips 3xmax
Baksida axlar med hantlar över lutande bänk 3x20

Superset:
Sidolyft med hantlar 4x15
Frontlyft med viktplatta 5 sek upp, 5 sek ner 4x5

Avslutning: Lite övning på att stå på händer, hanstående armhävningar (mot en vägg, stå på händer och gör armhävningar), handgång på händer (20 steg på plats mot en vägg).


Efter passet blev det 1 skopa BCAA Complex (Granatäpple, älskar den!) från Proteinbutiken  i min Smartshake :)

Trevlig måndag vänner!

11 kommentarer:

  1. Hej :) Håller du koll på kalorierna även när du äter ute? Hur gör du det i så fall?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller inte koll på kalorierna exakt, men jag på ett ungefär hur mycket jag bör äta och jag ser till att äta så ren mat som möjligt, mycket protein och grönsaker. Sedan kanske jag lyxar till det lite och tar en liten efterrätt eller en liten bit av det jag verkligen är sugen på. Äter man bra i övrigt och tränar regelbundet behöver man inte slaviskt hålla på att räkna kalorier, men lite koll kan man ju ha :)

      Radera
  2. För en tid sedan var jag Olga Rönnbergs PT online-kund och lärde mig äta ungefär lika mycket protein, kolisar och fett per dag (+styrketräna). Nu försöker jag klara mig på egen hand och använder mig i stället av Shape Up-appen för att räkna det jag äter och fortsätter att träna lite varje dag. Shape Up rekommenderar 71 g protein, 284 g kolisar och 53 g fett /dag för mig... Har dock fortsatt med Olgas råd. Vad tycker du? Tack på förhand! /Blomman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker nog att du ska följa Olgas råd. Shape-up appen angr lite väl mycket kolhydrater kan jag tycka. En bra fördelning är 30-40% protein, 30-40% kolhydrater och 20-30% fett :)

      Radera
    2. Tack för svaret och för rådet! Roligt att läsa din blogg. Du verkar vara en så trevlig människa och ger alltid alla vänliga svar!

      Radera
  3. Vilket himmelrike. Dit måste jag ta mig någon helg, helt galet vad mkt gott det såg ut att finnas =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du måste verkligen gå dit, supergott och jättemysigt! :)

      Radera
  4. Hej! Jag är sugen på att prova Quest-barsen men blir lite avskräckt av sucralose bland ingredienserna. Hur ser du på sucralose? Är det ett ok sötningsmedel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vissa av dem innehåller stevia istället för sukralos och jag brukar försöka äta dem. Men det är så liten mängd som man får i sig så äter man bara en bar någon gång då och då är det ingen fara :)

      Radera
  5. Hej!
    Kan du inte lägga ut en video på hur man gör squats i maskin? Jag tror inte att jag lyckas komma tillräckligt långt ner och jag får så otroligt ont i svanken när jag lägger på minsta vikt.. Vad gör jag för fel?

    Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag tycker inte att man ska göra knäböj i maskin utan lära sig göra dem ordentligt, i smith eller maskin blir rörelsen väldigt låst. Du måste ha vikten på hälarna och gå bak med rumpan, som att du ska sätta dig på en stol. Det låter som att du böjer knäna istället för att gå bak med höften :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...