lördag 20 april 2013

Pers i marklyft och middagstips: Asiatisk sallad med sesampanerad tonfisk

Igår kväll åkte jag och David till Bosön för att träna med Frida, en av tjejerna i Team Proteinbutikens utvecklingsteam. Hon ville gå igenom lite teknik i olika övningar och testa av maxa i pull-ups och marklyft.
Jag var lite seg och hade ben på träningsschemat men kände att jag ville testa att köra marklyft med Frida istället. Jag har satt som mål att lyfta 110 kg detta år men det har hittills känts ganska omöjligt. Vi började med chins och det blev 12 st första setet, kände mig ganska stark. Frida slog pers i pull-ups (handflatan mot sig) med 5 st (från att ha klarat bara 1 för drygt 1 månad sen)!
Vi gick vidare till marklyft, den klart bästa övningen för att bygga en snygg och stark rygg och vi gjorde ca 5 uppvärmnings set innan vi var uppe på 85 kg. Kändes lätt! Lade på 90 kg, även det kändes lätt. 95 kg gick bra, 97,5 kg började kännas tungt men ville ändå testa 100 kg.
Har ni blivit nervösa att att försöka lyfta en tung vikt någon gång? Man blir liksom lite rädd, 100 kg är ändå 100 kg! Gick fram, och tog tag i stången, segade upp vikten och var röd som en kräfta i ansiktet när jag fått upp vikten men det gick!!! Personbästa!!! Efter det kändes det som jag skulle kunna klara vad som helst :)
Frida slog också pers med 92,5 kg, grymt!

Vi avslutade passet med att köra 4 övningar släde....oj oj  oj, nästan värre än cykelintervallerna!
Efter det var jag helt färdig och det var bara hem och fixa en välbehövlig middag.
De hade extrapris på färsk tonfisk på Coop där jag bor igår och då passade jag på att köpa en bit. Vanligtvis är sådan lyx lite för dyrt men när det är extrapris är det absolut värt det!

Jag älskar asiatisk mat och jag blir alltid lika överraskad över hur så enkel mat kan vara så smakrik. Detta är en otroligt fräsch och enkel sallad som passar perfekt till lunch eller middag nu mot sommaren.
Asiatisk sallad med sesampanerad tonfisk
2 port

Sallad:
1 huvud grönsallad
50 g ruccola
1 salladslök
1 apelsin, skuren i skivor
15 g rostade mandlar (rosta gärna egna, 200 C i ugnen i ca 5-10 min)

200 g färsk tonfisk
3 msk sesamfrön
salt & peppar

Dressing:
0,5 dl risvinäger
1 msk soja
saften från 1/2 lime
3 tsk sesamolja
1 tsk finriven färsk ingefära
1 msk hackad koriander

1. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, ställ åt sidan.
2. Hacka grönsakerna till salladen och blanda ihop i en skål.
3. Salta och peppra tonfisken och vänd den i sesamfröna. Stek i en het stekpanna i lite olivolja, ca 2-3 min per sida beroende på hur rosa du vill ha den. Överstek inte! När den är färdig, lägg på en skärbräda och skiva i lagom tunna skivor.
4. Lägg upp salladen på ett fat, lägg på tonfisken och häll över dressingen över salladen och tonfisken. Servera på en gång.
Näringsvärde per portion:
359 kcal
39 g protein
14 g kolhydrater
17 g fett

13 kommentarer:

  1. Skumgummitjejen :-)20 april 2013 kl. 21:57

    Men hur gott såg inte det där ut då?? Måste provas!!!

    SvaraRadera
  2. Gud vad gott det såg ut!!! Jättefina bilder (som alltid) också! =)

    SvaraRadera
  3. grymt personbästa!!! tänk att "lilla du" kan lyfta HUNDRA kilo, det är ju galet! och helt fantastiskt :D jag är ju en bra bit längre och än är "bara" 95 kilo tagna... sen det rekordet togs har jag inte vågat försöka igen haha. ps, YOU'VE GOT MAIL ;) <3 kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Fanny! 100 kg har känns svårt att komma över, tror mycket sitter i huvudet....den där magiska gränsen 100 kg. Du kommer klara det snart, det känner jag på mig ;)

      Radera
  4. Grattis till ditt nya PB! Riktigt härlig känsla, i synnerhet då dessa rekord ofta sätts då man minst anar det. Kanske för att man inte har några förväntningar/krav på sig själv.
    Själv kämpar jag mig vidare förbi 100. Den där 105-kilosgränsen är trög, men skam den som ger sig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det kändes riktigt skönt :) Nu har du ju kommit över den magiska 100 kg's gränsen, nu är det bara att fortsätta försiktigt :)

      Radera
  5. Alltså färsk tonfisk. Sååå sjukt galet gott ju!!! Och vad vackert och smarrigt det ser ut också!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är så himla gott....synd att det är så dyrt :( Men blir desto godare när man väl kan köpa det!

      Radera
  6. Häftigt och magisk att klara 100 kg grattis:) blev så inspirerad av ditt recept närkamp var och handlade så vips hade jag också köpt en bit tonfisk ! Trevlig Valborg:) // L8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var riktigt roligt. Kul att känna sig stark! :)
      Detsamma Lotta!

      Radera
  7. Hej! Hur gör du när du räknar ihop kalorier, kolhydrater, fett och sådant, i dina recept? Lägger du bara ihop hur mycket det är i var och en av produkterna eller hur gör du? (Haha frågar igen )

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...