söndag 16 juni 2013

"Kokos & lime proteinbollar" och stort grattis till Marcus från Team Proteinbutiken

Jag måste återigen frångå den traditionella "pannkakssöndagen" för att skriva om lite annat. Nästa söndag blir det pannkakor, det lovar jag och det kanske kan vara ett bra avbrott efter all midsommarmat :)

Idag vill jag ge ett stort grattis till Marcus Näs, en av medlemmarna i Team Proteinbutikens utvecklingsteam som tävlade i sin första Classic Bodybuilding-tävling, Alströmertrofén, igår. Marcus har kämpat sig genom en 13 veckor lång diet och han kom till slut på en 6:e plats av 15 deltagare. Riktigt bra jobbat! David har skött det mesta kring Marcus kost och träning och jag är riktigt imponerad över resultatet!

Här kommer lite före/efter-bilder samt bilder från tävlingen (som jag och David tyvärr inte kunde åka till utan David skötte coachningen via telefon och mail).

Nästa tävling för Marcus är Tammerpokalen den 6:e juli där även Petra och Pernilla från teamet ska tävla i Body Fitness. Ni kommer få läsa mer om dem snart.
Igår var jag och David hemma hos våra vänner Malin och Stellan på middag. Det var fantastiskt väder och vi blev bjudna på en riktigt god middag med grillat, ugnsbakad sötpotatis, potatis och broccoli samt en massa goda såser och röror. Jag stod för efterrätterna och gjorde en nyttig blåbärspaj och "kokos & lime proteinbollar".
Blåbärspajen är samma recept som min Jordgubbs- och rabarber smulpaj, men jag använde blåbär istället för jordgubbar och rabarber (den var inte så svår att lista ut, ha ha). Kokos & lime proteinbollarna är i stort sett samma recept som mina choklad frukt & nötbollar men med lite annat smått och gott i. Riktigt goda till kaffet som alternativ till kakor eller annat godis och kokos & lime-smaken passar perfekt nu på sommaren.
Kokos & lime proteinbollar
ca 20 st

180 g urkärnade dadlar
50 g mandlar
2 skopor (ca 40g) whey complete vanilj
rivet skal från 1 lime
4 msk (20g) riven kokos
1 dl (35g) havregryn

2 msk kokos blandat med 2 tsk riven limeskal att rulla

1. Ha i alla ingredienserna i en matberedare och kör tills allt är ordentligt blandat och du får en formbar "deg". Rulla till små bollar och täck med kokos-lime blandningen. Förvara i kylen. De går att frysa också.
Näringsvärde per boll:
63 kcal
3 g protein
8 g kolhydrater
2 g fett 

Jag fick tips häromdagen av en läsare om ett vegetabiliskt proteinpulver som var bra, så det här tipset är för er som är vegetarianer/veganer:
Hej! Som ägg och mjölkproteinallergiker vill jag tipsa om Warrior Blend Växtprotein, chokladsmak. Den är gjort på hampa, ärt- och tranbärprotein och är sjukt god att dricka och toppen att baka med! Risprotein tycker jag inte är lika gott och inte heller växtproteinet med vaniljsmak. Men chokladsmaken är verkligen en tiopoängare. Produkten är 100 procent Raw och finns att köpa hos clearlife på nätet. Hade själv svårt att hitta ett gott och bra protein och vill därför tipsa om detta.

Tack för tipset! :)

7 kommentarer:

  1. Ja, ett himla stort grattis till Marcus :) vilka resultat.

    Kan du inte skriva lite om deffning, jag är sugen på att testa själv, kanske inte direkt på Marcus nivå, då någon tävling inte är tanken men mest för att testa mig själv lite?!

    SvaraRadera
  2. Hej Susanna!!
    Ett stort grattis till Markus!!
    Jag var och tittade på Alströmertrofén i lördags. Var första gången jag såg på bodybuilding och det var riktigt roligt. En del hade kommit långt i sin träning och andra hade en bit kvar. Men som sagt det är en nybörjartävling :)
    Jag förstod inte riktigt skillnaden på bodybuilding och Fitness för tjejerna. Tjejen som vann bodybuildingen var även med i Fitnessen och vann också den, ett stort grattis till henne. Men det måste vara en svår balansgång mellan de två grenarna.. om man ska tävla i båda vill säga.
    Jag ska även åka ner till Tylösand den siste juni och titta på en av deltävlingarna i Fitnessfive. Också det ska bli skoj och se för första gången. Har du tävlat i Fitnessfive? :)
    Tack för en superhärlig blogg med goa recept ;)
    Har du möjlighet att dela upp t.ex träningstips/bilder och recepten på var sin "flik"?
    Säger som Mari, vore kul och deffa sig för att se hur långt man kommit i sin träning :)

    /Maria C.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du var där och tittade!
      I min mening så är det helt sjukt att man får tävla i två olika klasser på samma tävling i och med att kriterierna är så olika mellan klasserna.
      I bodybuilding handlar det om att ha mycket muskelmassa, vara väldigt "hård" samt att man poserar i klassiska bodybuilding-poser. I body fitness handlar det om att se feminin men samtidigt atletisk ut utan att vara för hård.

      Jag har inte tävlat i Fitness5 utan bara i body fitness.

      Har fixat det nu...med flikarna alltså ;)

      Radera
  3. Ha ha!!
    Jag såg flikarna nu. Jättebra, Tack Sanna!! ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...