fredag 11 oktober 2013

Äppelpaj-muggkaka med kanelfrosting och Team Proteinbutiken mot Luciapokalen

Jag är helt galen i svenska äpplen! Det är något speciellt med smaken och lukten. Jag har äpplen i allt: i sallader, i och på gröten, på pannkakor och som senast igår, i en muggkaka.

Det har varit mycket saker på G senaste tiden och det har inte riktigt funnits tid att baka och hitta på nya recept. Däremot har jag varit riktigt flitig med att variera mina frukostar (man måste ju få utlopp för kreativiteten på nåt sätt!) och den senaste muggkakan jag gjorde var en riktig hit. Genom att hacka ner ett äpple (svenskt såklart) i smeten blev resultatet nästan som en äppelpaj...såååå gott! Tillsammans med en krämig kanelfrosting blev det här en av de godare frukostarna jag ätit på ett tag.

Äppelpaj-muggkaka med kanelfrosting
1 port

1,25 dl (40g) havregryn, malt till ett mjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk stevia strö/sukrin
1/2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljarom
1 msk lättkesella/kvarg
2 äggvitor
2,5 msk osötat äppelmos
2,5 msk osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
1/2 litet äpple (50g)

Kanelfrosting:
150 g lättkesella/kvarg
2-3 tsk stevia strö/sukrin
1 tsk kanel
4 msk osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
1. Blanda ihop alla ingredienser, utom äpplet, till muggkakan med en stavmixer. Hacka äpplet och rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord stor mugg eller skål. Laga i micron i ca 1-2 minuter. Kolla så det inte svämmar över.
2. Blanda ihop ingredienserna till frostingen. Tippa över muggkakan på en tallrik och toppa med frostingen och lite kanel.

Näringsvärde per portion:
363 kcal, 34 g protein, 42 g kolhydrater, 6 g fett

Idag är det 7 veckor kvar till Luciapokalen och Fitnessfestivalen i Göteborg. Medlemmarna i Team Proteinbutikens utvecklingsteam kämpar på med dieterna och alla är så grymma! Jag känner mig som en stolt mamma när jag och David går igenom veckouppdateringarna och ser bilderna på alla och de visar upp bättre och bättre form vecka för vecka.

Här får ni en liten sneak-peak på några av Teamets medlemmar, 7 veckor kvar till tävling:

Linda ska tävla i Bodybuildning

 Rickard ska tävla i Classic Bodybuildning -70 kg

 Marie ska tävla i Body Fitness -158 cm

 Hanna ska tävla i Body Fitness (vi får se vilken längsklass det blir)
Jag diggar minen Hanna ;)

Marcus har ni sett bilder på tidigare och han lyckades riktigt bra på Alströmertrofén och Tammerpokalen. Marcus har valt att avstå från att tävla på Luciapokalen för att kunna fokusera på att bygga mer muskler till tävlingar nästa år.
Vi har några fler som ska tävla på Luciapokalen men jag har inte fått ok från dem att lägga ut bilder och jag vill inte göra det innan jag får deras godkännande :) Mer bilder och formstatus kommer närmare tävlingen.

17 kommentarer:

 1. det så kjempe godt ut! :-)

  Jeg lurte på om du vet om en side på svensk for analyse av tekster? For eksempel av et eventyr? trenger det til en skole oppgave :-) Hva anbefaller du at jeg bestiller fra, iherb.com eller .netrition.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag förstår inte riktigt din första fråga..En sida för analys av texter?

   Jag tycker Iherb är bättre! :)

   Radera
 2. Ja analyse av eventyr :-)
  Takk, iherb.com er den jeg bruker mest. Hvordan kan jeg lage risgrøt uten ris? Har du noen tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tyvärr ingen aning :)

   Du kanske kan använda kvarg/kesella blandat med keso? Men då blir det mer som Risi Frutti ;)

   Radera
 3. Hej!

  När du unnar dig saker, vad unnar du dig då? Är det chips, godis, glass?
  Och hur ofta unnar du dig och i hur stor mängd?
  Nyfiken på det bara :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte chips och sånt, men det kan vara en efterrätt och jag är på middag ute eller hemma hos någon, ett glas vin ibland, en chokladbit osv. Jag äter så pass mycket mat att jag inte är sugen på godis och sånt så mycket men ibland tar jag några bitar om det bjuds och jag är sugen. Men det är sällan mer än några bitar.

   Radera
 4. åh va gott :) ska testa fast med päron! :)

  SvaraRadera
 5. Hej och tack för en superbra blogg och instagram!
  Gjorde denna muggkaka idag och det var min första nånsin. Mycket gott och enkelt!
  Jag undrar över konsistensen och om jag fick till den rätt om det blev lite som lite 'stabbigare' havregrynsgröt? Ungefär som om man kokar gröten för länge i micron om du förstår? : )
  Tycker dina ser lite fluffigare ut och som en muffins mer men kanske ser ut så på bild?

  Tack på förhand! /frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Mina blir typ som muffins...hade du alla ingredienser i?

   Radera
 6. Håller med om att svenska äpplen är de bästa (aroma är favoriten)! Jag passar på att baka en hel del med detta, även mugcakes!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, aroma är helt fantastisk!! Mums :) Har sett dina härliga äppel-kreationer...ser sååå gott ut!

   Radera
 7. Jag kan inte annat än att hålla med dig, det är något särskilt med svenska äpplen - smaken, doften, konsistensen...ja, man kan inte annat än att älska dem. Att de dessutom finns i överflöd är inget annat än ren och skär lyx. Bara att njuta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Önskar jag hade äppelträd i närheten (tänk om man hade en egen trädgård!) :)

   Radera
 8. Hey Susanna!
  Allr dina mugg-cake ser fantastiska ut...MEN jag har ingen micro.Har du provat att göra dem I ungen någon gång? Högsta gradantal men lite längre tid än I micron, kan det fungera?

  Tack för en superbra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria!
   Ja det funkar fint. Ca 180 C (har testat 200 C också, tog kortare tid men blev torrare) i ca 15-20 minuter :)

   Radera
 9. Hej!
  Din blogg är såå bra är väldigt glad att jag hittat hit :D
  Tänkte bara fråga om man kan byta ut kokosmjölet mot något, har inte det hemma. Kanske kokosflingor eller?
  Tack för en helt grym blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)
   Tveksamt, kokosmjölet är det som håller ihop kakan (som ett mjöl), tror inte kokosflingor funkar tyvärr...

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...