onsdag 23 oktober 2013

Pepparkaksmuggkaka med vanilj & kanelsås och hackade pecannötter

Två månader kvar till jul och jag börjar redan få julkänslor...hur ska det här sluta? Förra året var jag ganska flitig och bakade en hel del saker inför jul, men jag gick på diet under tiden innan jul och var ganska begränsad i vad jag kunde äta. I år däremot har jag redan en massa idéer på saker att baka och jag har ett helt anteckningsblock fullt med saker jag vill testa att baka. Det är också kul att kolla på Pinterest och kolla efter inspiration....
Man utvecklas ju hela tiden och även om jag var helt ok på att baka för ett år sedan så tycker jag ändå att jag har lärt mig en hel del sedan dess. Så i år ska jag försöka hitta på lite nya recept :)
Muggkaka-galen som jag är var jag bara tvungen att göra en Pepparkaksmuggkaka i morse.
Till den gjorde jag en vanilj & kanelsås och hackade lite pecannötter och strödde över, perfekt smakkombination! Konsistensen är precis som en luftig pepparkaksmuffins och såsen är verkligen pricken över i:t.
Pepparkaksmuggkaka med vanilj & kanelsås och hackade pecannötter
1 port

1,25 dl (40 g) havregryn, malt till ett mjöl i en matberedare
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk pepparkakskrydda
2 tsk stevia strö/sukrin
2 msk osötat äppelmos
1 msk lättkesella/kvarg
1 tsk vaniljarom
2 msk osötad mandelmjölk
2 äggvitor

Vanilj & kanelsås:
50 g lättkesella/kvarg
2 msk Philadelphia 3%
2 msk sockerfri pannkakssirap
1 msk whey Complete vanilj (kan uteslutas)
1 tsk kanel


1. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer tills det blir en slät smet. Häll smeten i en smord (kokosolja eller liknande) stor mugg eller skål och laga på full effekt i micron i ca 1-2 minuter. Håll koll så det inte rinner över.
2. Blanda ihop såsen med en sked eller en stavmixer.
3. Vänd över på en tallrik och häll över såsen och toppa med 10 g hackade pecannötter.

Näringsvärde: 417 kcal, 41 g protein, 34 g kolhydrater, 14 g fett

Hittade förresten en rolig nyhet på Coop Lidingö igår:
Nutella sötad med stevia. Nu tycker jag i och för sig att det nästan är godare att göra egen nutella av hasselnötssmör, kakao och stevia strö, men det är alltid kul att testa. Den var riktigt god och smakade precis som nutella!
Jag var också och fixade naglarna hos Eva på Best of Nails igen igår. Lite annan design och jag är lika nöjd som alltid! Eva erbjuder fortfarande 10% rabatt om ni nämner Tasty Health.
Nu ska jag och David bege oss ut och jogga en sväng med hundarna, vi har blivit beordrade av veterinären att banta ner Cash, den äldsta hunden, några kilon. Så nu är det bara att gå ut och jogga, även fast båda helst av allt vill ligga i soffan och slöa!10 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har följt din blogg ett tag nu för jag tycker det du gör är grymt!
  Och alla recept är ju asbra att ha, som en online kokbok! :)
  Hur som helst, jag har bara en fråga:
  Är det inte jobbigt att ställa om sig till att göra alla bakverk med nyttigare ingredienser?
  Verkar bli så mycket dyrare eftersom det är fler ingredienser än om du haft vanligt socker osv.

  Skulle vara kul att få veta vad du tycker om det!
  PS, sjukt söta hundar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det tycker jag inte :) Det jag använder mest är havregryn och det är inte speciellt dyrt. Kokosmjöl, smakaromer och stevia är inte superdyrt heller och det är mycket drygare än mjöl och socker. Jag lägger hellre ner mer pengar på bra mat än annat så för mig spelar det ingen roll. Maten är viktig för att jag ska må bra :)

   Radera
 2. Hej

  Det sägs ju att naturgodis är nyttigare alternativ. Men vet du hur mycket nyttigare det är?
  Vet du vad det nyttigaste godiset är för kroppen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på vilket naturgodis du menar. Nötter och liknande är nyttigt men om du menar det naturgodiset med yoghurt/choklad-överdrag är det inte ett dugg nyttigare än vanligt godis.

   Det finns inget godis som är nyttigt. Antingen äter man det och håller sig till några bitar någon gång ibland eller så struntar man i det, men man kan inte förvänta att godis någonsin kommer vara nyttigt :)

   Radera
 3. Hade gärna velat ha nyttiga recept på julkakor :D typ med saffran, kardemumma, kanel... mmm va gott :D hehe

  SvaraRadera
 4. Du har snott min idé på pepparkaksmuggkaka, buääh! :P <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. He he, är nog fler än jag som kommer ha pepparkaka och julkryddor i pannkakor och muggkakor ;)

   Radera
 5. Jag har också börjat få julkänslor, och även jag har smaksatt en mugcake med pepparkakskrydda. Så gott! Såsen lät underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det gott!! Saffran lär ju vara himmelskt gott också ;)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...