lördag 19 oktober 2013

2 minuters choklad cupcakes med apelsin & cream cheese swirl

Jag måste be om ursäkt, jag måste vara lite förvirrad. I mitt inlägg om utlottningen av Paleo-boken skrev jag att deadline var fredag kväll kl 23.59 och att vinnaren skulle annonseras idag, lördag. Men av någon anledning så fick jag för mig att vinnaren skulle utses igår och gjorde ett inlägg som jag publicerade utan att tänka mig för....fråga mig inte varför. Men det blev helt klart fel! Så, för att gottgöra er som inte hann delta i utlottningen kommer jag hålla en till utlottning av boken (och lite mer go'a priser) nästa vecka, som plåster på såren :) Håll utkik!
Men nu över till dessa godbitar. Ni vet mina 2 minuters banan & kanelmuffins med vanilj och jordnötsfrosting jag gjorde för ett par veckor sedan? De blev verkligen kanon och är ett av mina favorit-mellanmål i och med att de går så snabbt att göra. Men vet ni vad? De här blev MYCKET godare!
Ljuvligt chokladiga muffins med en krämig apelsinkräms-swirl i mitten. David som oftast inte brukar gilla att provsmaka det jag bakar (han gillar inte sötsaker lika mycket som jag utan äter hellre en kycklingfilé med grönsaker innan han går och lägger sig, medan jag äter mina caseinfudge-muggkakor), tyckte att de här var jättegoda.
2 minuters choklad cupcakes med apelsin & cream cheese swirl
4 cupcakes

Cupcakes:
1 dl (30 g) havregryn, malt till ett mjöl
1 msk mandelmjöl
2 msk whey complete choklad
1 tsk bakpulver
2 tsk kakao
1 msk stevia strö/sukrin
1 msk osötat äppelmos
2,5 msk osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
1 äggvita

Apelsin & cream cheese swirl:
2 msk Philadelphia 3% (eller valfri fetthalt)
1 msk osötad mandelmjölk
1 tsk rivet apelsinskal
2 tsk stevia strö/sukrin

1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål och blanda sedan i de blöta. Häll smeten i 4 silikon-muffinsformar (eller små formar som man kan ha i micron, smörj med kokosolja). Häll upp till ca 2/3 av formarna, annars kommer det svämma över.
2. Blanda ihop ingredienserna till apelsin & cream cheese swirlen och lägg en klick i mitten av smeten i varje form. Ta en kniv och dra genom smeten för att skapa en swirl.
3. Laga i micron i ca 2 minuter på full effekt, kolla var 30:e sekund för att se att det inte svämmar över. Ta ut och låt svalna något.
TIPS! Det går att göra dem i ugnen, 175 C i ca 15 minuter.
Näringsvärde per cupcake:
69 kcal
6 g protein
6 g kolhydrater
2 g fett

18 kommentarer:

 1. Det ser som vanligt supergott ut! Perfekt att kunna göra dom i mikro!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Håller med, micron är ju så smidigt! Inga ursäkter att inte hinna fixa mellanmål... ;)

   Radera
 2. Oj, jag måste absout prova dom! De ser perfekta ut.

  Om jag minns rätt höll du på att skriva några julrecept åt nån magazin. Vad hette magazinen och när kommer den ut? :) skulle gärna vilja köpa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidningen heter Hälsa & Fitness och numret kommer ut i november :)

   Radera
 3. Låter gott! Måste bara säga att u har sjukt fina naglar på dessa bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Är riktigt nöjd med dem och Eva som gjort dem är så himla duktig :)

   Radera
 4. Smaskigkt värre! ;) Gjode dem i ugnen och de blev super till söndagskaffet. :) Tack för receptet! Undrar dock om du provat baka med flera olika proteinvulversmärken? Har proteinpulver frånb MMS sports just nu men funderar på att köpa från tex proteinbutiken nästa gång. Har du någon erfarenhet om det blir olika bra/dåligt med olika märken vid bakning?

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har provat i stort sett alla märken som finns ha ha! Jag gillar Proteinbutikens pulver för att de är riktigt bra att baka med, de har bra kvalitet på proteinet (man får trots allt det man betalar för) samt att det smakar bra. Jag gillar också Optimum nutritions whey och casein (köper det på Proteinbutiken också). De flesta proteinpulver går att baka med, det gäller bara att hitta en smak man gillar. De allra billigaste märkena brukar inte vara lika bra att baka med, men smaken är som baken :)

   Radera
 5. De ser ju jättsmarriga ut. Du som gillar choklad kanske skulle gilla dessa daddelbollar med choklad och körsbär: http://kroppochkost.se/?p=539

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ÄLSKAR choklad ;) Ska kolla på dem genast...

   Radera
 6. Hej!
  Hur stora är din fina burkar som du använder till OIAJ? Älskar din blogg, har bakat många av dina goda recept! Hela familjen gillar! TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ungefär lika stora i botten som en 2-liters läskflaska. Och kanske 15-20 cm höga.
   Tack, vad roligt att höra :)

   Radera
 7. Jag har från att ha hittat receptet tidigare idag hunnit baka de två gånger! Jag har inget proteinpulver så jag tog lite mer än 1 msk hampafrön samt 2 tsk extra kakao istället, och det blev super! Får jag fråga vad äggvitan har för funktion? jag antar för att höja proteinhalten eller? Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att det blev bra trots lite andra ingredienser.
   Ägget håller ihop muffinsen, de skulle falla isär utan ägg/äggvita.

   Radera
  2. Okej! vad är det för skillnad om man använder gulan/vitan eller hela ägget? har de olika funktioner?:)

   Radera
 8. Gud vad goda dessa ser ut :) så fort min deffning är klar skall dessa testas :D synd bara att det inte finns en knapp för att spara recepten eller att kunna lägga in den som favorit så att den lätt kan hittas igen ;)
  Trevlig sommar :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar på ett nytt receptregister :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...